Sisällön tarjoaa Blogger.

Tee tämä


Pistin paperille sen kaiken mitä on päässä pyörinyt. Mikä sekametelisoppa. 
Kirjoitin koneelle. Olisi edes helpommin muokattavissa. 
Mutta mistä aika? 

Muistilistojen tekemisessä on jotain kamalan terapeuttista. 
On ihanaa, kun saa vetää viivan tehdyn työn päälle. Valmis. Suoriuduin. 
Siinä on jotain samaa, mitä joskus kaipaan Citymarket ajoilta.... Kenkälaatikoiden purkamista. Laskemista. Monta ehdin? Koko lava? 

Mitähän näistä tällä viikolla? Jotain nopeaa, minkä saa ruksittua pian yli ;) 

36 kommenttia

 1. Huhuh, minulla ei riitä paperia niin paljon mihin mahtuis kaikki mikä PITÄÄ tehdä =D Toisaalta, tuo voisi kyllä olla ihan inspiroiva idea.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ainakin palkitsevaa, kun näkee miten lista lyhenee. Jos lyhenee ;)

   Tällä listalla onneksi on niitä "haluan tehdä" asioita niiden "pitää tehdä" sijasta.
   Toivoa on.

   Poista
 2. Jonkinverran puuhaa :D Parempi kun ei pidäkkään päässä kaikkea muistissa...pitäiskö minunkin...Tuo kiinnosti,että mitä ajattelit neuloa kääntämättä työtä...? Halit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo. Ettei pääse mikään unohtumaan :)

   Mun akupunktiohoitaja kertoi, että hän neuloo kääntämättä (esim.huivin tai muun missä normaalisti käännetään työtä kerroksen jälkeen) Siis ensin vasemmalta oikealle puikolle ja seuraava kerros oikealta vasemmalle puikolle. Päätin, että kokeiltava on. Aloitan jollain erittäin yksinkertaisella, koska kuulostaa niin käsittämättömälle, kun on tottunut toiseen tapaan. Vähän aivojumppaa ;)

   Poista
 3. Mahtava lista. Mutta aika mukavaa puuhasteltavaa! Valkoiset palmikkosukat, jotka jossain välähti, oli muuten ihanat. Olet todella taitava.

  Mun lista ei ole ihan niin mukava
  - Ikkunoiden pesua
  - Mattojen pesua
  Onneksi yhden sain jo rastittua, viikonloppuisen sienisaaliin (kassillinen suppilovahveroita) säilöminen.


  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa on ja kaikkeahan pitää kokeilla :)
   Ihanaa, että oot saanut sieniä säilöttyä. Se jäi suosiolla mun listalta pois.

   Sellaista tehtävälistaa en viitsikkään kirjoittaa missä on kaikki pitä oikeasti pitäisi tehdä. Imuri pysyy kaapissa ja syyssateen jäljen ikkunoissa. Mitenhän kauan niitä vastuita voi pakoilla ;)

   Ja kiitos kehuista! Ne palmikkosukat tein "tilattuna" ja aika ihanat tuli.
   Heti kuulema toisia samanmoisia kaipaillaan :)

   Poista
 4. Täytyy tunnustaa; en ole KOSKAAN tehnyt tuollaisia listoja..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häh? Voiko olla mahdollista :D
   Mä en osaisi kuvitella elämää ilman noita muistikirjoja...

   Poista
 5. Listat on parhaita! Tänä aamuna harmitti, kun iltapäivän listansa ehti tehdä vain päähän. Kuitenkin jotain nyt unohtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen :)
   Toivottavasti päivä kuitenkin menee suunnitellun mukaan!

   Poista
 6. Mulle listat on must! Teen aina listan, kaikesta. Ja joskus (usein ;) ) käy niin, että teen listan ja huokailen, ja sitten en kuitenkaan tee mitään. Listan tekeminen voi siis myös rentouttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Mä oon muuten tänään saanut aikaan vaikka mitä, mutten listalta mitään. Hyvin suunniteltu ei ollut tänään puoliksi tehty.

   Listat jotenkin rauhoittaa. Tietää mitä on tulossa ja tuntuu, että paketti on kasassa.

   Poista
 7. Tuo voisi olla ihan hyväkin asia listata tekemättömät asiat, niin ehkä niihin muistaisi paremmin ryhtyä. Itse asiassa tänään aamulla jo mielessäni listasin yhden asian: opettele tekemään junasukat. On pitänyt jo pari vuotta tehdä kummitytölle, mutta ehkä sitten seuraavalle vauvatutulle(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä ainakin niinä päivänä, kun olisi aikaa, muttei heti inspiroidu johonkin puuhaan.
   Voi vähän muistutella mieleen ja fiillistellä, että mihin sitä alkaisi.

   Nyt mun piti mennä heti googlettamaan junasukat. Ihan uusi juttu mulle. Nehän on söpöiset! Kellehän pienelle mä niitä voisin alkaa suunnittelemaan :)

   Poista
 8. Oih, mä rrrakastan to-do-listoja! Ja just se tunne, kun voi vetää viivoja asioiden yli. Mä suoritin ja olin pätevä ja tehokas, kunnon kansalainen suorastaan! :D Rakastan myös muistivihkoja, ja niitä löytyykin iso pino; aloitettuja, täytettyjä, kesken jääneitä ja sitten niitä korkkaamattomia, sivut täynnä uusia mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää olla jämäkkänä, täsmällisenä ja kaikkien lankojen hallitsijana ;)
   Muistivihot on mun myös heikko kohta. Ajatuksia, toiveita, ideoita, mitä vaan listoja.
   Marimekon vihot on ihania. Ja Tigeristäkin tarttuu aina joku kiva matkaan.

   Poista
 9. Vau mikä lista. Ja se, että tossa ei ole näitä perus; ikkunoiden pesuja ja kylppärin kuurausta, on parhautta. Pitäisikin itse tehdä yhtä mukavan oloinen lista. Kiitti vaan vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei niitä kannata kirjoitella ;) Näyttää pahalle ja ikävälle. Mä yritän lisäksi vältää sanojen "pitää, täytyy, on pakko" käyttämistä. Joten nää listatkin on sellaista "haluun, toivon, opettelen" tasoa.

   Poista
 10. Mulla on joskus niin monta rautaa tulessa, että muistilistaa on pakko pitää keittiönpöydällä. Syöksyn talon poikki kirjoittamaan jatkoa listaan, kun jokin tärkeä asia pälkähtää päähäni. Liian usein ajatus ehtii kuitenkin kaikota liian täyteen ahdetusta pääkopastani jo ennen kuin ehdin muistilistan ääreen. Joskus listatkaan eivät siis auta. :D Normaalissa arjessa listat ovat kivoja ja niitä on hauska tehdä. Tosin jääkaapin ovessa syksyn myötä pidentyvä talonhuoltolista ei kyllä aiheuta mitenkään erityisen positiivisia ajatuksia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutulle kuulostaa :D Tänään noita tilanteita oli monta. Säntäilin sekavien ajatusten kanssa. Lopputuloksena joka nurkalla jotain aloitettua, eikä mitään ylivedettävää.

   Mulla osa listojen tekemisen viehätyksestä tulee sisällön lisäksi täydellisestä kynästä. Ja tietty niistä ihanista muistikirjasista. Niihin on kiva kirjoitella suuria suunnitelmia. Hauskaa hommaa.

   Huoltolista ei ole näin iisilista :(

   Poista
 11. Minulla ei ole kokemusta tuollaisten listojen teosta juurikan. Ennen kirja ja lehtikuvauksia olen ainoastaan laittanut muutaman jutun ylös,ne mitkä täytyyy ehdottomasti saada tehtyä ennen jutun tekoa :) Ei vaan ole mun juttu,mutta ymmärrän et joskus se on hyvä. Mä ehkä alkaisin vaa stressaa jos tekisin moisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta. Tää on luonnekysymys :)

   Mulla taas ahdistaisi jos listaa ei olisi. Tuntuisi, että kaikki on niin levällään. Ei hallittavissa. Samasta syystä käytän edelleen paperikalenteria. Siihen on kiva kirjoitella ja suunnitella. Puhelimen kalenteriin en ole oppinut.

   Poista
 12. Munkin tarttis tehdä samanmoinen lista. Ahdistaa oikein mitä kaikkea pitäisi tehdä ennen vauvaa.
  Niin ja se on juhlantuntua aina kun saa vetää yhden työn ylitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä vasta onkin kaikenlaista. Kun ei kai viitsisi synnytyksen jälkeenkään kovin paljoa jättää. Jos ei ehdi/jaksakaan. Pyydä ystäviltä apuja vauvakutsujen lahjojen sijaan!?
   Millon teillä olikaan se laskettu?

   Poista
 13. En uskalla tehdä listoja, koska niissä lukis aina samat asiat, kun oon niin saamaton ja laiska, etten tekis niitä kuitenkaan. Hyvien selitysten keksiminen on mulle se laji, jossa voittaisin kultamitaleja kasoittain. Pitäis ehkä aloittaa listaamaan niitä asioita, joista tykkään, mutta unohdan kuitenkin tehdä niitä. Keskeneräisten asioiden listaaminen on tuhoontuomittu ajatus, ei vaan laiskamadolta onnistu niiden toteutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Siksi mullakin lukee tässä vain ihania asioita. Ei ikkunanpesuja ja lattioiden luutuamista. Jota pitäisi kai nytkin olla tekemässä, mutta istun tässä ;)

   Poista
 14. Voi mää niin tiiän tämän tunteen :D Mutta mitä sää tarkotat tuolla "opettele neulomaan kääntämättä"? Että niinku ympyrää? Pyöröneuletta siis, tai miksi sitä sanotaan? Tee se eka, se on helppo! Sen kun neulot vaan menemään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ei, kun siis esim huivia tai puseron etukappaletta neulottaessa ei käännä puikkoja lainkaan. Vaan neuloo puikon loputtua toiseen suuntaan ilman, että irrottaa otettaan. Ymmärtääköhän tästä nyt mitään :O (Vastailin Ninalle jo tuossa tokassa kommentissa samaan kysymykseen).

   Poista
  2. Ja arvaa mitä. En muuten eilen saanut mitään noista tehtyä. Puuhastelin ihan muuta :D

   Poista
  3. En mää siltikään kyllä tajua :D Oonkohan vaan liian väsyny... siis periaatteessa ehkä ymmärsin mitä tarkotit mutta että miten se lanka kulkis mukana... Kun eikös sen sitten pitäis hypätä toiseen reunaan? Otat sitte meille tyhmemmille kuvaa kun saat sen tehtyä? :D

   Poista
  4. Mua naurattaa tää keskustelu ihan älyttömästi :D
   Yritystä on...

   Tällainen video löytyi: http://www.youtube.com/watch?v=1jhCV4ZTLrA

   Poista
  5. Mahtavaa! Ja niin justiin, mää en vaan tajunnu... :D Mutta taisin hoksata tärkeimmän nyt tuosta videolta, se jätti tuon viimesen silmukan tekemättä kun käänty! :)

   Poista
 15. Juuri täällä töissä tein listan päivän tehtävistä ja olen jo ehtinyt tekemään parikin asiaa. Listat on mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se muuten auttaa etenkin, jos tehtävät on sellaisia missä ei heti nää omaa kädenjälkeä. Ylivetäessä konkretisoituu, että jotain on tullut tehtyä :) Just Hyvä!

   Poista
 16. Just näin! Allekirjoitan kaiken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, täällä kokoontuu muistilistariippuvaisten tukiryhmä ;)

   Poista