Sisällön tarjoaa Blogger.

Sekaisin sukista
Hullusukkanainen täällä hei! Taas syntyi yhdet. Ystävälle pyynnöstä. Tein tällä samalla ohjeella. Näitä voi pitää joko käännettynä tai kokopitkänä. Molemmat näyttää mukavalle. Tämä hulluus alkaa olla sitä luokkaa, että pelkään huomaavani jonain päivänä puikkojen kasvavan käsiin ja takapuolen penkkiin kiinni. Tuletteko sitten hakemaan minut pois?

Laitoin eilen liikkeelle haasteen. Lähdetkö mukaan? Käy kurkkaamassa.

// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, Blogilista, Pinterest //

Valoa / iloa


Se saapui kotiinkuljetuksella. Woodnotesin Viiva- matto Finnish Design Shopista. Asettui aika mukavasti tuohon olohuoneeseen. Ulkona taivas on sininen ja aurinko paistaa. Ulos tekisi mieli mennä. Valon lisäksi ystävä rakaskin yllätti mut. Seisomalla oven takana lohileipien kanssa. Pirteämpi päivä, kun eilinen oli plaah. Suorastaan hyvin alkanut. Tykkään! Eipä tässä muuta. Kivaa keskiviikkoa!

Laitoin eilen liikkeelle haasteen. Lähdetkö mukaan? Käy kurkkaamassa.

// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, Blogilista, Pinterest //

Haaste: Hyvää tekee!Tämä on haaste, jonka haluan laittaa alulle tärkeäksi katsomani asian puolesta! 

Olen tänäkin vuonna mukana Canelipuu ry:n toiminnassa käsitöitteni kanssa. Sukkaa syntyy ja neuletyynyjä virkataan joka tapauksessa, niin mikäs sen parempaa, kun lahjoittaa ne hyvään tarkoitukseen. Canelipuu osallistuu Helsingissä Pihlajamäen nuorisotalolla järjestettäviin käsityömyyjäisiin su 1.12.2013. Myyntin kaivataan kaikenlaisia käsitöitä. Esimerkiksi eläinhahmotossuja, virkattuja liinoja, koruja, leivonnaisia jne lahjatavaraa... Mitä vain keksit taiteilla. Itse osallistun mm. ylläolevilla bambutiskirievuilla, jotka juuri valmistuivat. Haastan sinut mukaan!

Osallistumaan pääset sujauttamalla kädentaitosi kirjekuoreen/ pakkaamalla pakettiin ja lähettämällä/ tuomalla tekemäsi tuotteet minulle ke 27.11. mennessä. Tietysti voit viedä panoksesi silloin aamulla myös suoraan paikan päälle valmiiksi hinnoiteltuna.

Huutele kommenttikentässä, että mukana ollaan tai jos haluat osallistua anonyyminä niin laita sähköpostia minulle ja sovitaan töiden toimituksesta. Voit myös laittaa kommenttisi yhteydessä linkin mahdollisesti blogiisi kuvaamiisi lahjoittamiisi kädentöihin. Jaan niitä mielelläni myös blogini fb-sivulla.

Haasteen voit jakaa Facebookissa, laittaa suoraan eteenpäin muutamalle valitsemallesi bloggaajalle tai kertoa kaverille, että tämän blogin kommenttikentässä pääsee mukaan. Kiitos kaikille osallistuville ja sanaa levittäville ♥  Mä heitin haasteen heti koko Käsityöblogit- ryhmälle. Ja jos susta tuntuu, että annettavaa olisi, niin nappaa ihmeessä haaste tästä itsellesi. Säännöt ei ratkaise, vaan lopputulos.

Kyläkoulun tukeminen ilman suurten järjestöjen pyörittämiseen menevää rahaa ja välikäsiä. Miltä kuulostaa? Hyvää tekee! Oletko mukana?


Lisätietoa Canelipuusta täältä ja täältä.// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, Blogilista, Pinterest //

Haaste: Käytännön sisustamista


Rakkaudella tehty- blogissa nostettiin esille arjen apureita. Tiina kirjoitti: "Sisustaminen ei ole mielestäni pelkästään kauniita esineitä joita laitan hyllyn päälle, vaan kaikkea sitä mikä kodissani on esillä. Ja ainakin meillä esillä on juuri niitä esineitä, joita päivittäin tarvitaan. Niitä ei ole välttämättä pakko piilottaa kaappeihin (varsinkaan jos ei ole tilaa tehdä sitä), vaan ne voivat olla osa sisustusta.

Haluaisinkin nyt haastaa bloggaajia esittelemään juuri näitä esineitä. Sitä käytännön sisustusta, jolla on oikeasti jokin tärkeä merkitys. Tarkoitan niitä esineitä, jotka ovat näppäriä arjen apureita. En ehkä tarkoita huonekaluja tai kodinkoneita (vaikka miksei niitäkin), vaan muita näppäriä keksintöjä. Ne voivat olla kauniita, tai vain käytännöllisiä, mutta joka tapauksessa ne liittyvät sisustukseen."

Sain haasteen lähteä mukaan. Tähän piti tarttua heti, ettei jää tekemättä. Sitäkin on valitettavasti ollut ilmassa. Terveisiä Tiinalle, täältä tullaan 


Tämän haasteen myötä tuli mietittyä mun arkea. Toisenlaista. En tosiaan tällä hetkellä ole töissä. Rutiinit on erilaisia ja päivät menee hurjaa vauhtia. Joskus tuntuu, etten ehdi tehdä kaikkea. Jos jään pieniin asioihin kiinni. 

Aamut alkaa yhteisellä aamupalalla. Nuo Pentikin leipälaudat on yksi meidän arjen kauneimmista käyttöesineistä. Ei tule joka kerta tiskiä, kun ne voi pyyhkäistä puhtaaksi ja tiskata harvemmin. En oikeasti tiedä mihin tarkoitukseen noita siellä myytiin, mutta näin ne on meillä käytetty. Tuossa hyllyssä saavat olla esillä.


Toinenkin käytännön sisustamiseen liittyvä kuva on keittiöstä. Mun jokapäiväinen ilon aihe, joka on ollut blogissa esillä aiemminkin - välitilaan tehty liukuovikaapisto. Hyllyillä on tiskialtaan kohdalla tiskiainetta, työtason kohdalla laseja ja lieden kohdalla mausteita. Hyllyt tilattiin Keittiömaasta muun keittiön kanssa, lasit teki ystävä.


Kolmas arjen apurini on yksi meidän valaisimista. Niitä on monta. Tämä liittyy sekä mun käsityöharrastukseen, että pimeään vuoden aikaan. Pitää nähdä hyvin, mutta mieluummin käytän useita pieniä valonlähteitä, kun yhtä kirkasta kattovaloa. Tämä on siis oikeasti Lantern- kynttilälyhty. Näin niitä syksyn uusia Lantern- valaisimia blogeissa ja tarpeen ilmettyä vältin uuden ostamisen ja tipautin tuonne kynttilän sijasta Clasulta ostetun valaisimen johdon.


Tässä nämä mun valitsemat nyt olisi. Janne tosin ensin ehdotti, että kuvaisin hänet. Ehdin jo innostua ennen tarjouksen peruuntumista. Se on kuitenkin se totuus nykyään. Janne se mun suurin arjen apuri on. Etenkin niinä päivinä. kun vireystila ei ole paras mahdollinen ja postiinkaan ei tee mieli kävellä yksin. Ihana mies, vaikka ei halua tulla esitellyksi. Eli riittäköön tämä mainita tässä lopussa ja tämä sydän 

Haluaisin haastaa tähän mukaan erityisesti seuraavat bloggaajat:


Jos sua ei mainittu tässä ja silti huvittaisi, niin nappaa ihmeessä tästä. Tässä vielä säännöt:

Siis, mitkä ovat sinun arkesi apurit?
Toivoisin, että esittelet vaikkapa kolmesta viiteen asiaa tai tavaraa sinun käytännön sisustuksestasi. Nappaa kuva tai pari, kerro vähän tarinaakin jos haluat. Voit ehkä haastaa yhden, kolme tai vaikka viisikin muut kertomaan omista arjen apureistaan. Toivoisin myös, että mainitset haasteen alkuperän (ja kuka juuri sinut tähän haastoi), jotta haastetut voivat käydä halutessaan myös minulle linkittämässä omia tarinoitaan. Säännöt eivät toki ole tässä haastessa pääasia, vaan se käytännön sisustaminen!

// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, Blogilista, Pinterest //

PITKÄÄ JA HARMAATA

palmikkovillasukat villasukat pitsisukat
palmikkovillasukat villasukat pitsisukat

Nämä sukat ovat selvästi sellaisille päiville, kun tekee mieli nostaa jalat seinälle ja lukea kirja. Tai kun maalla tuvassa on niin kylmä, että tekee mieli kulkea koko ajan torkkupeito harteilla. Syksyn sukat - pitkää ja harmaata. Nämä siis valmistuivat eilen. On kokeiltu, kuvattu ja ihaniksi todettu. Terveisiä Jovelaan. Postia on tulossa!

Sukkien ohje:

Luo 62s. Neulo 1o, 1n resoria 5 kerrosta. Neulo 1krs kokonaan oikein ja kavenna samalla 2s. Mallikerta on oikeasti 3x18s, mutta polven kohdan olen neulonut 3x20s (Lisäykset nurjina silmukoina - silmukan 1 ja 16 kohdalla). Neulo mallikerta näin 8 kertaa (=96 kerrosta). Kavenna viimeisellä kerroksella 6s eli alkuperäisen mallikerran mukaiseksi. Neulo mallikerta näin vielä kolme kertaa ja aloita kantapää. Etene loppuun saakka alkuperäisen ohjeen mukaan.

Alkuperäinen ohje ja mallikerta löytyy täältä.
// Seuraa blogiani facebook, Bloglovin, instagramPinterest //

Toiseen tarkoitukseen

Tyynelän vanhasta navetasta (nykyään pajana/työtilana) löytyi vanha laatikko. Janne näytti sille ruuvaria ja sahaa - irroitti etulevyn ja sahasi sivuista rimat poikki. Maalasin sen sitten muutamaan kertaan valkoisella ja tapetoin taustat parista lokerosta. Raidallinen on lahjapaperia ja tuota tapettia jäi yli eteisestä. Nyt lokerikko seisoo tuossa meidän telkkarin vieressä ja esittelee meidän muistoja. Kivituikut tulivat mun entisen työn kautta, rasiat on saatu ystävältä Intian tuliaisina ja muut matkamuistot kannettiin kotiin ensimmäisiltä yhteisiltä matkoilta. Pääsivät nekin kaapin pohjalta päivän valoon. Lokerikosta tuli justiinsa sellainen, kun kuvittelinkin. Tällainen se oli ennen...
Aika jees kierrätysidea vai mitä? Mainiota maanantaita :)

// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, Blogilista, Pinterest //

Harmaata halajaaAaah. Mikä pölyt paljastava päivänpaiste! Onneksi makuuhuoneessa on nykyään muutenkin harmaata, niin ei ne pallerot niin pahasti näy. Tänne muuttaessa halusin väriä. Jokaista niistä. Siitä tämän blogin nimikin. Nyt on ilmeisesti syksy tehnyt tehtävänsä ja hillitympi kiinnostaa. Onneksi on puuta mitä maalata mielensä mukaan. Oranssi ja punainen saivat väistyä makuuhuoneen yöpöytinä toimivista jakkaroista. Harmaata tilalle. Seinäänkin on tulossa, kunhan vaan saan aikaan. Ja tuon ruskean Kiltan raahaan verhoilijalle. Joskus. Tänään syön pizzaa ja juon punaviiniä. Keskityn kavereihin. Laiskaa lauantaita muillekin!

Sänky Unikea (190cm, neljä isoa laatikkoa alla), yöpöytinä Ikean Bekväm porrasjakkarat, lattiassa kokolattiamatto, valaisin Retro&Romu, Kilta kirpparilta, taulu Marimekon Räsymatto kankaasta - mun tekemä.

// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, Blogilista, Pinterest //

Raitaa ja lisää lähimmäisenrakkautta


Pari viikkoa sitten mulle tuli sähköpostia ja perään perinteinen paketti. Ihana Ilona! Aiemmin oli arvonnassa mennyt tarjotin sivu suun, mutta Ilona ilahdutti mua toisella. Niin makeesti maalatulla ja meille sopivalla. Passaa just sopivasti tuohon raitapurkkien kylkeen. Paketissa oli myös värikkäitä pillejä, joista tehtyä himmelivalaisinta olin hänen blogissa ihaillut. Tällaisesta huomaavaisuudesta ihan otettuna täällä. Niin hyvä mieli!

Maailma on muuttunut niin kummalliseksi ja ihmiset koviksi, että ihmisten huomaavaisuudesta oikein häkeltyy. Arvostaa jotenkin vielä enemmän sitä joka pyyteettömästi tekee toiselle hyvän mielen. Kaupungilla jaksan aina kummastella lastenvaunujen kanssa kulkevia. Voiko tosiaan olla niin, että jokainen kerta pitää erikseen pyytää apua, kun ei kukaan tarjoudu nostamaan pois junasta? Jos murjottavan naaman saa hymyyn avaamalla oven räntäsateessa kauppakassien kanssa kulkijalle, niin miksi ei. Niin on kaamea kiire, ettei ehdi ympärilleen katsoa? Millaisiin hymyilyttäviin odottamattomiin iloihin te ootte törmänneet? Missä tilanteessa taas ootte katsoneet tympeyttä kummissanne?

Jaa ja vähän kuvista vielä... meille tuli lisää raitaa myös mun mukana Barcelonasta. Juu kyllä. Raahasin sieltä mukanani lankaa.  Miten kummassa mä siellä edes ajauduin lankaosastolle vaateosaston sijaan ;) Löytyi tuollaista raidallista trikookudetta mitä ei ole Suomessa mun silmiin sattunut. Mitähän pientä kivaa tästä keksisi. Hmmmm.

Käykää seuraavaksi kurkkimassa myös Ilonan blogia Keskeneräinen. Elämän makuista meininkiä ja työtä lainavauvojen parissa. Arvostan suuresti.

Kuulkaa täähän on maailman paras harrastus. Hauskaa hommaa ja kaupanpäälle vielä monia uusia ihania blogituttuja 


// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, Blogilista, Pinterest //

Karuselli


Olipahan yhdenlainen se eilinen. Varmaan joku jännitys laukesi ja sen jälkeen on päätä särkenyt. Kuin flunssaoireita olisi. Jannella oli tänään etäpäivä. Käytiin aamiaisella The Exhibitionist kahvilassa. Avocadosmoothie, jogurtti, croisantti ja kunnon kahvia. Jo hymyilytti taas. 

Kuvissa mun viimeisin neulomus. Tuubihuivi kirpparilta löytyneestä Novitan Karusellista. 
Sopii mulle. Onhan tässä kaikenlaista pyöritystä ollutkin ;) 
Tein tuon kasin puikoilla. Ensin helmineuletta kaulaliinan verran ja sitten alku+loppu päättelyn yhteydessä virkaten yhteen. Voi käyttää noin tai tavallisen kaulaliinan tapaan. Helppoa ja nopeaa.

// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, Blogilista, Pinterest //

Risuja, ei ruusujaTäällä ollaan taas livenä, ruudun ääreen kotiutuneena. 
Barcelona oli upea. Puhumattakaan ruuasta, seurasta ja tuliaisista. 
Silti yksi suosikkiasioita reissuilussa on kotiin paluu. Ihana tulla, kun on ollut ikävä. 

Kotona oli kaikki levällään - ihan itse olin jättänyt. Mun maalausprojektit kuivumassa. Onneksi ei ollut kukaan niitä pariin päivään katselemassa, kun mä olin maailmalla ja Janne maalla. 

Sutaisin tuon pienen punaisen pöydän kiiltävällä mustalla. Peittyi parilla kerroksella, pinta näyttää hyvälle ja olohuoneessa on nyt yksi väri vähemmän. Risun toin Tyynelästä pihan perän kasasta, jossa olivat olleet kuivumassa. Suhautin sen mustalla spraylla. Suunnittelen, jos vaikka siniseksi joskus. Ja taulun päälle niittasin vielä Marimekon Kanteleen kutsua. Kiinnitin sen sillä tavalla tuohon päälle, että tarvittaessa voin sen poistaakin vielä. Jätin leikkaamattakin, että teen vaikka tyynynpäällisiä palasta, kun kyllästyttää. Saa nähdä löytääkö taulu joskus paikkansa muualta, vai jääkö tuohon.

(Ylhäällä uudet kuvat, alhaalla miltä aiemmin näytti.)

Tällaista tähän aamuun täällä. Mitäs siellä?
Hyvä, että maltan tämän loppuun kirjoittaa, 
on päästävä äkkiä blogikierrokselle katsomaan mitä kellekin kuuluu :)

ps. pari edellisestä postausta ilmestyi tosiaan ajastuksella, enkä reissussa ollessani jakanut niitä Facebookissa. Löytyvät tuolta sivupalkista. Pullot muuttivat meille arkun mukana, pärekorin tarina täällä, pöytä ikivanha kirppislöytö.