Eteinen ja naulakko

Viikonloppuna oltiin puuhakkaita ja saatiin ihan kamalasti aikaan. Janne sahasi, hioi ja kolusi navetalla. Minä maalasin, sprayasin js virittelin. Esittelyssä projekti nro: 1/6 eteinen. 

Naulakko oli talossa jo ostaessa. Nyt se sai vain uutta väriä pintaan. Ihan mahtavasti hyödynnetty viistoa portaiden alustilaa, joka muuten jäisi hukkakäytölle. 

Maalasin samalla maalilla myös avaintaulun, joka on ystävältä saadun tupaantuliaslahjan alapuolella. Lahja kuvaa muistaakseni vaurauden jumalatarta Lakshmia. Tai ainakin niin haluan uskoa, koska Lakshmi yhdistetään aitouteen ja hengelliseen voimaan. Lakshmilta voi pyytää onnea perheelle, avioliitolle ja ystäville, sekä ruokaa ja terveyttä. Lakshmi tulee vain puhtaiseen kotiin, joissa asuu ahkeria ihmisiä. 

Peili ja koristenaulakko ovat ystävän käsialaa viime syksyltä. Ne on molemmat tehty Tyynelässä jo valmiiksi olleista tarvikkeista: vanhasta ikkunanpokasta ja saunan seinälaudasta. Koristenaulakossa roikkuu "Peruskorjaajan 10 käskyä" ja mun kirppisaarteita. 

Peilin kautta jotenkuten näkyvä pikkupöytä on lahja Jannen tädiltä ja sen päällä oleva vanha puukori pitää sisällään lukemista. 

Eteisen matto on saatu Jannen isän kellarista ja vanha lautalattia on maalattu jo aiemmin Uulalla. Lattian väri sopii hyvin jo edellisten omistajien valitsemaan tapettiin. Melkein tekisi mieli laittaa yhtä jo olemassa olevaa tapettia tuonne naulakon takaseinään. Se on hiukan erilainen, mutta kävisi kuitenkin.

Sinne ne takit jäi vielä roikkumaan tuuletustelineelle. En uskaltanut vielä naulakkoon nostaa, kuin kuvauksen ajaksi, ettei henkareista jää jälkiä maaliin. Kuivukoot kunnolla, ehtii ensi kerrallakin.

Onnistunutta alkuviikkoa ja aurinkoa