Sisällön tarjoaa Blogger.

Koukuttu, koukutettu, koukussa












Niin paistoi aurinko ihanasti sunnuntaina, että mentiin ulos kuvaamaan viimeisin valmistunut. Koukkuaminen oli mulle ihan uusi tekniikka. Nyt oon koukussa. Syntyi huppu / huivi / kauluri. Tätä oli erittäin kiva tehdä. Koukkusin ensin neljä eriväristä soiroa, jokaisessa leveyttä 8 silmukkaa ja pituutta 105 kerrosta. Sitten virkkasin soirot pitkiltä sivuilta yhteen. Virkkasin koko kappaleen ulkoreunat ympäri ja viimeiseksi etu+takakeskisauman. Lankana Novitan Hanko, koukkuna numero 6. Tällä kertaa kuvaaminenkin meni mukavasti. Ei tullut sanomista, eikä maailmojensotaa. Vissiin tuo maalaisilma sopii mulle.

Koukkuamisesta lisää täällä.

Ohje on omani, jos lainaat sitä, niin mainitsethan lähteen kuvia julkaistessasi.

// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, Blogilista, Pinterest //

26 kommenttia

 1. Vitsit mikä kuvausmiljöö teillä!
  Ihanat värit olet valinnut huppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Tuossa on takana vanhan navetan päädyssä sijaitsevan ulkohuussin ovi. Vähällä käytöllä ollut, kun on vesiwc kylpyhuoneessa.

   Poista
 2. Hauska. Olen kokeillut koukkuamista mutten ole mitään vielä sillä tekniikalla valmistanut. Pitää laittaa sivu muistiin ja kokeilla tuota. Kiitos ideasta :) Ja jos saan tuon tehtyä, kerron kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla, että tykkäsit. Laita ihmeessä linkkiä tänne, jos innostut tekemään :)

   Poista
 3. Tosi kiva huppukauluri, on ollut mielessä joku vastaava pitkän aikaa. Nyt sain ihan uutta ispistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa :) Tuotahan voi voi muutenlla miten vaan. Eri lankavaihtoehdoilla, värityksillä ja pintakuvioinneilla ja tekniikoilla. En nähnyt tarpeelliseksi tehdä takaraivolle kavennuksia, joten se on ihan tuollainen neliskanttinen. Todella helppo siis :)

   Poista
 4. Hirmu ihana tuo huppusysteemi! Itelläniki ois käyttöö tommosella irtohupulla. Pitää alkaa väsäilemään kunha sais ensin nää sata muuta projektia alta pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Toi on tosi kätevä. Voi laittaa ohuen pipon alle ja vetäistä sit niskaan kauppaan tms mennessä. Lisäksi tuosta koukkuamisesta tuli tosi tiivistä tuolla langalla. Vaikka ei oo villaa, niin on oikein lämmin.

   Poista
 5. Onpa kiva! Ja väritkin. Myös miljöö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maya ♥
   Toi miljööhän on ihan paras. Mun mielenrauhan paikka ja nimensä veroinen Tyynelä :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hyvä, kun tulit kommentoimaan. Kävin meinaan heti kurkkimassa sun blogiin ja jestas miten kauniita kuvia tuli heti ensiaukaisemalla vastaan. Upeita! Klikkailin itseni jo lukijaksi, joten ollaan kuulolla :)

   Poista
 7. Kunnon maalaisfiilis :) Ihana idean tuollainen huppu. Koukkuaminen on nastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) Perinteistä on punamultaa ja huussin ovi :)
   Kiitos kehuista, koukkuaminen oli niin nastaa, että suunnittelen jo seuraavaa juttua. Ensin pitää vaan pari jo luvatut saattaa loppuun.

   Poista
 8. Hmmm, tätä täytyy kokeilla parien körttien jälkeen :D

  VastaaPoista
 9. Ihan paras huppu tuo!! koukkuamista en olekaan kokeillut, moniesti on joku kaupannut sitä puikkoa, mutta jäänyt sitten hankkimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Tää oli niin kapea työ, että onnistui tavallisella virkkuukoukulla. Täytyy kyllä ehdottomasti hankkia se pidempi, että pääsee tekemään leveämpää.

   Poista
 10. Hei, tosi kiva, kun rekisteröidyit lukijakseni. Täältähän löytyi vastavierailulta ihan tosi upea blogi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä, kun tulit "huutelemaan". Kiitos! Mä ihan unohdin eilen jättää sulle kommenttia, että tulin vierailulle. Tulin sun blogiin sisään Punaisen Pihlajan kautta ja tykästyin. Piti rientää asioille, mutta äkkiä klikkasin itseni lukijaksi, ettei mielenkiintoinen tarina unohdu. Ihan mieletön paikka teillä! Ollaan kuulolla :)

   Poista
 11. Hauska huppu ja käytännöllinen:) Itse olen tehnyt sillä tunisialaisella virkkauksella lapasia eli koukkuamista siinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armi :) Juu pitää ihan alkaa selvitellä mitä kaikkea tuolla systeemillä voi tehdä. Käspaikan sivuilta kävin juuri kurkkimassa eri pintoja. Ihania, ihania.

   Poista
 12. Aivan ihana huppu!! :) Voi kun osaisi tehdä langoilla muutakin kuin solmia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni :) jos on yhtään kärsivälisyyttä, niin aika hyviä ohjeita löytyy Youtubesta jne. Helppo aloittaa ihan videon kanssa selvittämään miten tehdään.

   Tai sitten sun pitää perustaa Mummokerho. Mä aloitin sellaisen ja täällä on säännöllisen epäsäännöllisesti kokoonnuttu. Yksi viimeksi 23-vuotta sitten neulonut on tehnyt jo kaksi kaulahuivia ja kahdet sukat. Seuraavaksi opetan hänelle pitsin ohjeen lukemista. Ihan koukussa jo tämäkin tapaus ;)

   Poista