Sisällön tarjoaa Blogger.

Pikataidetta / mitähän siihen nyt sitten laittaisJatkokäytön kehittelyä. Joulukorttiteline tyhjeni loppiaisena. Mitäpä siihen sitten? No pikataidetta tulostimella tietenkin. Teippasin kartongille ja valmista tuli. Vaihtuva näyttely on valmis. 

Tee se itse- taiteilija voi löytää inspiksen mitä yllättävämmistä materiaaleista. Perinteisten teippien, kartonkien ja kankaiden lisäksi voi kaivaa käyttöön servetit, vanhojen kirjojen sivut, kynsilakan jämät jne. Tässä tätä kirjoittaessa alkoi taas raksuttaa. Mitähän sitä seuraavaksi keksisi. Hmmmm. Meillähän ei ole täällä kaupunkikodissa seinillä muuta, kuin se mun jo aiemmin tekemä Marikangastaulu. Ne sanomalehtitaulut ovat maalla ja Tuubi-taulut eivät ole vielä paikkaansa löytäneet. Sohvan yläpuolelle kaipaisin kyllä jotain. Ehkä siinä kohtaa tyydyn simppelisti Marikankaaseen ja canvaspohjaan. Tuon korttitelineen kanssa voin halvemmalla hullutella.

Käykää muuten kurkkaamassa myös mitä Minna teki kankaalla ja Dymolla. Huomasin sen tuossa aamusella, kun tätä postausta suunnittelin. Inspiroivaa itsetekemistä, eikö?

Näissä kuvissa on mukana myös muu tämän hetkinen olohuoneen ikkunalaudan kalusto; Someron Alihinnasta mukaan nappaamani Arabian Kekri-kulho, appiukolta kotiutetut Sarpanevan signeeratut Festivot ja Mäntsälän osto&myyntiliikeestä hankitut kynttiläjalat.

Semmoista lupsakan letkeää tai reipasta sunnuntaita. Valitse itse noista se kumpi susta sopivalta tuntuu :)

Anna lämpöö / huppuhuivi
Pistää palelemaan toi pakkanen. Laitan huppuhuivin pipon päälle. Eipä puhalla enää niskaankaan. Huppuhuivi on tehty Novitan Huurre-langasta omalla ohjeella. Neuloin Huurretta tasona (41s), kahdesta kerästä yhtä aikaa kutosen puikoilla, kuin perushuivia. Takaraivolle / niskaan sauma ja päihin kavennukset. Virkkasin Rose Mohairilla, vitosen koukulla reunat, kastelin ja pingotin. Tuli samalla käyttöä jumppamatolle. Kohta varmaan kasvaisi sammalta kaapin nurkassa.

Malli on omani, jos lainaat sitä, niin mainitsethan lähteen kuvia julkaisessasi.
// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, Blogilista, Pinterest //

Se mistä kaikki alkoi: olohuone


Lisää Tyynelää. Iskikö jo ähky? Tämä on nyt se mistä kaikki se pyöritys alkoi. Olohuone ja sen matto. Näin Ennellä Casa-X blogissa vastaavan ja päähänhän se jämähti; pakkomielle. Saatava olisi. Ei uutena, en raaskisi. Ei punaisena, mutta maaläheisissä sävyissä. "Tilasin" sen kirpparille, niin kuin Enne opetti. Heität vaan toiveen tuonne jonnekin ja menet hetken päästä hakemaan. Ja siellä se oli! Villamatto muutamalla kympillä. Ei edes käytön jälkiä kummemmin.

Viime viikonloppuna:
- Räsymatot heitettiin pihalle pakkaseen. Inventoitiin ja järjesteltiin uudelleen keittiöön ja makuuhuoneeseen
- Olohuoneeseen tehtiin hylly pajalta löytyneistä kannakkeista ja laudasta. Sillä ne mun tekemät taulut nyt seisoo
- Ripustettiin seinälle Salon suurkirpparilta löytyneet Arabian vuosilautaset. Ne vasta on mummot! Mutta ei voinut vastustaa, ovat meidän syntymävuosilla.
- Laitettiin olohuoneeseen uusi verho. Selkeämpi ja graafisempi. Hyvä vastakohta krumeluureille.
- Riivittiin kirpparilta löytynyt valaisin paljaaksi ja vaihdettiin se vanhan valaisimen tilalle

Niin se vaan lempivärini musta on päässyt hiipimään tännekin. Tyynelän emäntä tykkää! 

Muistatko millaista oli aiemmin? Vanhasta olohuoneesta vilahduksia täällätäällä ja täällä.

Tyynelän makuuhuone

Kun se karuselli käynnistyi ja tavarat vaihtoivat paikkaa, muutti se edellisessä postauksessa mainittu räsymatto makuuhuoneesta keittiöön. Olohuoneesta tulivat nämä tilalle. Samalla touhotuksella vaihdettiin valaisin. Kehikko oli aiemmin kaupunkikodissa ja muutti nyt maalle. Kiva tuo kevyempi.

Sänky ostetiin sattuneesta syystä viime kesänä Ikeasta. Samoin lipasto ja peilipöytä. Edelleen jaksan ihmetellä miten me päädyttiin tuohon ruskeaan ja kuka sen hioo/ petsaa uudelleen, kun kyllästytään. Sen vanhan mukarautaisen sängyn päädyistä tulee muuten kesällä (jonain vuonna) köynnöskasveille kiipeilypaikat pihan perälle.

Puiset yöpöydät ovat kirpparilöytöjä 3€/kpl
Tuoleista toinen on Jannen mummin peruja, toinen kirpparilta.
Molemmat naulakot tehtiin itse. Toinen vanhasta ovesta, toisesta lisää kuvia täällä.

Taas tämä levoton sielu on ketken aikaa tyytyväinen. Ennenkun taas keksii miten olisi "niin paljon paremmin". No. Elämäntapa se on kai tämäkin.

40 metriä räsymattoaTyynelän olohuone sai "uuden" maton Salon Aarresaaresta pari viikkoa sitten. Nyt se on lattialla. Jaa  miksikö kerron siitä tässä keittiökuvien yhteydessä? No. Tästä käynnistyi karuselli. Tiedättehän? Siirrät yhden jutun toiseen paikkaan, toisen kolmanteen ja sitten huomaat, että nyt ei käy enää mikään yhteen ja tilanne vaatiikin suurempaa muutosta. 

Vanhat räsymatot pistettiin pakkaseen yöksi ja sitten uusille paikoilleen. Näin talvella kaipaan mattoja enemmän, kuin koskaan. Kaikki otettiin käyttöön, ei jäänyt ylimääräisiä varastoon. Laskin tuossa aiemmin, että onhan sitä. Jotain nelisenkymmentä metriä.

Tässä kuvat tuvasta. Matto, jossa on muita enemmän sinisiä raitoja muutti tänne makuuhuoneesta… kun se korvattiin olohuoneen vanhoilla matoilla. (Jo on pyöritetty). Keittiö sai samassa hötäkässä myös verhot. Ikkuna on aiemmin ollut paljaana ja tuo tuntui kotoisalle. Kaupunkikodissa ei ole verhoja ollenkaan. Maalla vallitsee muutenkin ihan eri säännöt sisustamisessa. Saa romantisoida vanhaa, rönsyillä ja leikkiä väreillä. Sopii mulle.

Olohuoneen ja makuuhuoneen kuvat ilmestyvät tänne heti alkuviikosta. 

Rentoa sunnuntai-iltaa ja energistä maanantai aamua. T: tupa-akka

Jäätävää. Ulkona ja sisällä.
Jäätävää. Ulkona ja sisällä. 
Talovanhus on odottanut meitä jo viikon. Kylmissään. 
Olisi edes lunta reunoilla. Pitäisi lämpöä lattioissa. Suojaisi putkiä jäätymästä. Hyytää.

Illalla oli:
- collegepaita
- pitkä villainen paita
- aluspaita
- pipo
- kahdet välihousut, toiset fleeceä
- villahuivi
- pörrösukat
- villaset tossut
- kädessä puolilitraa höyryävän kuumaa glögiä

Yöllä oli:
- miinus tossut, huivi, pipo ja villatakki
- plus paksu täkki

Tänään:
- tarkenee
- pellot täynnä pieniä timantteja
- puusauna

IIIIIK! Ihanat sukat!

mustavalkoiset villasukat kuviosukat

mustavalkoiset villasukat kuviosukat


Ensimmäiset kirjoneuleeni. Tässä ne nyt on. Ei ihan täydelliset, mutta iiiiik niin ihanat. Blogeissa on näkynyt kirjoneuleita paljon (esim. täällä, täällä ja täällä).  Täytyy sanoa, että miellyttää silmää. Buumi on päällä. Tein nämä fiiliksen mukaan. Perussukan ohjeella ja kuvioiden niinkuin hyvälle tuntui. Ensimmäinen valmiiksi ja sitten toisesta samanmoinen. Ystävälle rakkaalle 

Ohjeen voit halutessasi laskea ja kopioida kuvasta.
Malli on omani, jos lainaat sitä, niin mainitsethan lähteen kuvia julkaisessasi.

// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, Blogilista, Pinterest //

Kirppishaukka NihtisillassaKäytiin kääntymässä Nihtisillan uudessa kierrätystavaratalossa viime viikolla. Jestas minkä kokoinen halli. Siellä oli esimerkiksi pieniä puisia lipastoja vaikka millä mitalla. Kympillä. Olisin ostanut useamman. En tiedä minne. Maalannut. Onneksi Janne hillitsi hiukan. Pienen puulaatikon ja pullon sain napata. Sitten jatkui matka kohti Tyynelää.

- Ab Machinery Oy laatikko Nihtisillasta 4,5 €
- Kumelan purkki aiemmin Someron Alihinnasta 3,0 € 
- Läpinäkyvä pullo Nihtisillasta liian kalliilla, mut oli pakko saada 13,0 €
- Ruskea pullo hääkimpun alla tuli meille ystävän kautta sen arkkukaupan päälle