Esittelyssä: paja


Tadaa! Tässä teille pläjäys, josta on sisustus / visuaalisuus kaukana, olkaa hyvät! Esittelyssä siis Paja, Tyynelän vanha navetta. Rakennettu joskus 50-luvulla. Navetassa on aikoinaan ollut sika, muutama lehmä ja pari kanaa. Nykyään siellä on puuvaja, kovalattia työtilassa ja huomattavia määriä tavaraa. Näissä kuvissa ei ole sisustettu ja somistettu. Näissä näytetään tämä arkinen näkymä. Sellaisena, kuin se on.


Oikean puoleinen ovi johtaa puuvajaan, jossa on haravat, kottikärryt ja neljä keväällä kaadettua suurta koivua pilkottuna.

Pariovista pääsee pajalle, jossa tällä hetkellä on kesken eteisen kattopanelien leikkaaminen ja petsaaminen. Tässä työtilassa on puumateriaalia, pikkuhilukippoja, viilua ja muuta kiinnostavaa. C-kasettisoitin, tikkataulu ja vanhat Suosikin julisteet on aseteltu lisäämään työmiesten motivaatiota. Löytyy sieltä tietysti myös ruohonleikkurit, trimmerit, sirkkelit ja muut vähemmän kiinnostavat vempeleet.


Vasemmassa päädyssä sijaitsee ulkohuussi, jonka edessä on ennenkin kuvattu. Se ei ole ollut meidän aikana käytössä, koska päärakennuksessa on vesivessakin.
Takaa löytyy komposti ja käynti ylisille. Yläkerrassa on edelleen kunnostamatta mm. vanha puusohva. Sinne oli edellinen omistaja jättänyt meille myös vanhan sohvakaluston, joka jo verhoilutettiin olohuoneeseen. Ylisillä säilytetään esimerkiksi pihakalusteita, vanhoja ikkunanpokia, ovia ja sen romahtaneen sängyn mukarautaisia päätyjä, jotka meinaan joku kesä iskeä maahan ja laittaa kasvamaan köynnöstä. 


Semmoinen on se aarreaitta, josta materiaalia kaivetaan milloin leikkuulautoihin, milloin keittiön pöytään. Kaikenlaista.

Me ollaan muuten oltu täällä jo joulupäivästä saakka. Mä olen höperöitynyt. Tänään tapahtui eräs asia, jota taas pohjanoteeraukseksikin voisi kutsua. Yön aikana oli kasvanut kamala sarvi keskelle otsaa, silmien väliin. Ja ei mitään kuivattavaa salvaa kaapissa. No minäpä hoidin asian kätevästi hammastahnalla. Tiedättehän. Siellä sitten Sulon kanssa sateessa lenkkeillessä ihmettelin mitä töhnää valuu nenää pitkin alas päin. Vähän vaahtoaa. Voi jessus. Tulkaa apuun tai hakekaa minut pois!