Sisällön tarjoaa Blogger.

Joo, olin viime vuonnakin onnellinen!Kun mä katson taaksepäin, en nää niitä kaikkia sairasteluja ja ankeiluja. Nään onnea. Viime vuosikin oli hyvä. Mulla on rakkaita ympärillä ja hyvä olla. Tähän postaukseen valitsin kuvia viime vuodelta. Joitain niistä, joiden nappaamishetkellä mulla oli erityisen hyvä olla. Sellaisia, jolloin ajattelin, että mullahan menee itseasiassa erittäin kivasti ja tän haluan muistaa.

Lähdin selailemaan viime vuoden kuvia kesänkaipuussa. Lämpöä tekisi mieli. Ja seurankaipuussa. Nämä tammikuut on vaikeita. Ihmisillä on kiire, kuntokuuri, palaveri, uusi harrastus ja on juostava.  Vuosi on aloitettava tarmolla. Tehtävä hyvä vuosi. Mun päivät ei ole niin täynnä. On ikävä. Mä tahtoisin Mummokerhon joka viikolle, lounaita ja iltateetä yhdessä. Niiden aika tulee taas. Tiedän.

Nään näissä kuvissa onnellisia ihmisiä. Tilanteita, joissa nauretaan niin, ettei henki kulje tai tilanteita täynnä tunteita. Aika pysähtyy tuktukin kyydissä tuijottaen ohimeneviä maisemia. Hulluttelua kummipojan kanssa. Takkatulta Tyynelässä. Ruokaa, juomaa ja illanistujaisia. Pelottavia naisia kasvonaamioineen. Viikonlopun saaressa. Toinen äidin ja kummipojan kanssa maalla. Yksi kuvista on otettu Näsijärvellä, toinen kotona peilin kautta, kolman Orlandon Hootersissa. Kaiken tämän olen saanut vuodessa. Tähän tekisi mieli laittaa sata sydäntä.

Tästäkin vuodesta tulee hyvä vuosi. Sen kummemmin tekemättä. Ihan vaan siksi, että olen niin päättänyt.
Oisko se niin helppoa? Näillä puheilla selvä?

Kiitos näistä kuvista ja hetkistä mun rakkaille. 
Kaikille ystäville - Miialle ja kaikille naamansa antaneille, nimettömänä pysyville.
Kiitos Jannelle + mun muulle perheelle. 

33 kommenttia

 1. <3 :) ihania kuvia

  mie olin aikonut tehdä jotain samankaltaista, jotain koostetta viime vuodesta, joka oli seesteinen koko perhepiirissämme/lähisuvussamme, jossa on ollut monenmoista surua viimeisten vuosien aikana. huomaan ja tajuan sen nyt. mutta en tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset


  1. Ehkä sä voisit vielä tehdä. Jos et julkiseksi, niin itsellesi ainakin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin säkin mulle ♥

   Kiitos, etenkin tuosta Hooter kuvasta / reissusta. Jäi monta hyvää muistoa.
   Pian taas! Me voitais muuten tulla sinne meidän huoneeseen taas majoittumaan kohta ;)

   Poista
 3. Ihan mahtavia kuvia, tunnelma välittyy kyllä ruudun toisellekin puolelle! Tämä onkin hyvä hetki tehdä pientä inventaariota elämästään, vuosi sitten oli moni asia kovasti eri tavalla. Ja tässä kohtaa taas lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että MUISTAN OTTAA ENEMMÄN NIITÄ VALOKUVIA, arkisistakin hetkistä ja tunnelmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se pitäisikin muistaa… ettei ainoat ole vain blogikuvia/kotikuvia. Siinä ei sitten paljon muistoja menneitä katsella :D

   Poista
 4. Riemukasta menoa kuvissa! Mulla sama fiilis viime vuodesta. Tuntui tosi pitkältä ja raskaalta, mutta kun katselin kuvia taaksepäin, siellä olikin paljon sykähdyttäviä hetkiä joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama homma täällä! Mä jouduin tuossa juuri tekemään elämänjanan. Miten määrittelen elämäni? No siitähän tuli sellainen kolmiosainen. Ennen leikkauksia, sitten leikkauksien ja aivoinfarktin välinen aika ja nyt tämä kolmas elämä. Tämän postauksen tein muistuttaakseni. Etten arvioi elämääni vain niiden tapahtumien kautta.

   Poista
  2. Toi on niin totta, että ihmiset usein luovat kertomuksen omasta elämästään tiettyjen tapahtumien kautta. Tosiasiassa ollaan varmasti vapaampia kuin luulemmekaan. Ja enpä tiennyt noista sun terveysjutuista, hienoa, että olet niistä selvinnyt!

   Poista
  3. Joo. Ei saisi liikaa määritellä itseään tiettyjen tapahtumien kautta. Ne on kuitenkin vain yksittäisiä kokemuksia. Siksi on hyvä muistutella, että on jonkun ystävä, jonkun rakas, sisko, lapsi, joku on äiti, työkaveri, joukkuetoveri jne. Elämän muitakin puolia.

   Kiitos Niina :)

   Poista
 5. Ihanaa ja tärkeää, että on paljon välittäviä ihmisiä ympärillä.

  Kuvien katselu taakse päin on kyllä ihanaa. Mulla on välillä oikein paniikki, että jos kuville tapahtuisi jotain. Että pitääkö viedä varmuuskopiot kodin ulkopuolelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Parasta! Saa olla onnellinen, että näin on (ei ole itsestään selvää), muuten saisi vain oman elämänsä. Nyt saa kokea omansa ja näiden muidenkin. Ilot ja surut.

   Mä oon miettinyt myös. Ulkoinen kovalevy on nyt Tyynelässä, mutta joku Dropbox tai vastaava voisi olla hyvä. Tai sitten vien sen Jannen toimiston palosuojattuun kassakaappiin :D

   Poista
 6. Onni on niin pienestä kiinni, kunhan sen oivaltaa ja sinäkin tunnut sen oivaltaneen...ollaan onnellisia ja tehdään tästä vuodesta hyvä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Pienestä kiinni ja itsestä kiinni.
   Kiitos Irmastiina taas kauniista sanoista ja oikein onnellista vuotta sinnekin ♥

   Poista
 7. Noista kuvista kyllä huokuu hyvä fiilis, ihania kuviat! <3
  Niin ja sovitaan vaan, että tämä vuosi olkoon hyvä vuosi. Tai sellanen, hyvällä tavalla, tavallisen tylsä ja turvallinen! Oma vuosi alkaa _aina_ yhtä takkuisesti..Tammi- ja helmikuu tuntuu niiiin loputtoman pitkiltä. Oikein kitukuukaudet. Höh, valitukseks meni vaikkei pitänytkään..
  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just! Sellaisen mä haluan. Arkisen ja tavallisen ♥

   Onneksi nää kitukuukaudet on kohta ohi. Tee hei säkin sama ja kaiva viime vuoden onnellisimpia hetkiä katsottavaksi. Jos sillä selviäisi kevään. Niin… tietysti… tänhän ois itseasiassa voinut laittaa haasteen muodossa. Sehän ois ollut hyvä! (No napatkaa tästä kaikki kestä siltä tuntuu!)

   Hyvää viikonloppua sinnekin ♥

   Poista
 8. Ihania kuvia!!! Noista huokuu läheisyyttä, ystävyyttä, kaikkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :)

   Mä oon tänäänkin selannut nää taas monta kertaa läpi.
   Tuijotellut. Hymyillyt ihan koko naamalla.

   Kiva kuulla, että näistä välittyy tunne muillekin saakka. Ne on siis onnistuneet tehtävässään.

   Poista
 9. Mullekin tuli ikävä. Kesää, ystäviä, huolettomia aikoja, aurinkoisia öitä, vähän viiniä, järveä ja kaikkea ihanaa. (Mölkkyä en oo kyllä ikinä pelannut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se on kohta taas. Kesä.
   Sun huolettomista ajoista on tässä tilanteessa vähän paha sanoa ;)

   Musta tuntuu, että ystävien merkitys toisilleen korostuu huomattavasti, kun ei ole lapsia. Hyvin harvalla meistä. Missä lie Tšernobylin laskeuma alueella kasvettu ;)

   Poista
  2. Mulla se vanha ystäväpiiri ei ole (vielä) saanut/hankkinut/vahingossa tehnyt lapsia, ja yhä entiseen tapaan yökyläilee toistensa luona (arkisinkin), juo viiniä aamupäivällä, matkustaa maailmalla ja makaa viikonlopun samassa sängyssä leffoja katsoen ja jeesus että oon kade. Valita nyt oma seuransa noin, nauttia niistä ihmisistä vapaaehtoisesti, olla symbioosissa ystävän kanssa. (Blaa blaa en vaihtaisi nykyistä elämää mihinkään mutta onhan tuota nyt saatana ikävä).

   Poista
  3. Se on kyllä ♥

   Ja toi on paha, kun tietää mistä on paitsi. Vaikka ei pois vaihtaisi, niin kadehtii silti. Kyllä mäkin joskus mietin miltä tuntuisi aamulla herätä niin, että sinne peittojen sekaan olisi aamusella liian aikaisin herätessä ilmestynyt pieniä varpaita ja kymmenen pientä sormea, jotka hipeltäisi mun hiuksia, että heräisin myös. Tätä tää. Näkee toisen elämästä ne parhaat puolet. Vaalean punaisilla laseilla. Ihminen on.

   Poista
  4. Niinpä. Tosin uskon, että ihminen voi elää upean ja onnellisen elämän ilman lapsia, mutta ei ikinä ilman ystäviä. Ystävyys on sitä todellista unconditional love siinä mielessä, että seura valitaan eikä se synny sulle ja siitä on pakko tykätä :D. Mutta, joo, lasit, ihmiset, ruohot ja aidat.

   Poista
  5. Totta! Mä en ainakaan selviäisi kuukauttakaan ilman noita mun rakkaita ♥ Ja mun onneksi myös perhe ei ole pahin ja nautin heidänkin seurastaan ihan kamalasti.

   Niin se on, että hyvän elämän voi itse tehdä, vaikka jotkut palasista tuleekin annettuna.

   Poista
 10. Voi syrän mitä kuvia ja hetkiä! Elämä on vaikka mitä, ei todellakaan määriteltävissä ja muistettavissa pelkästään käänteentekevien kriisien kautta. Mä päätin jo ennen joulua, että tästä vuodesta tulee hieno vuosi. Just hyvä ja hymyilevä. Paljon ihmisiä ja hyvää oloa ja unta. Nyt kaipaankin niitä kaikkia vielä enemmän kuin tajusin päätöstä tehdessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen tästä tulee! Vaikka sulla päätöksen jälkeenkin tuli yksi iso käänteentekevä kriisi, niin samalla asenteella kyllä mennään edelleen :) Täytyy ottaa ilo irti pienistä asioista, kun se tuleva "joskus vielä" voi olla huomenna liian myöhään. Tässä parit sulle ♥♥

   Poista
  2. Kiitos, sinä ihana. Takas kans. ♥♥♥

   Poista
 11. Lueskelin tätä aamulla puhelimen näytöltä, ja koska puhelimella ei voi kommentoida piti palata takaisin toteamaan että ihania kuvia ja hetkiä, tuli hyvä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ♥ Noista ilmeistä kyllä välittyy sellaisia fiiliksiä, että pääsen heti takaisin samaan olotilaan kuvia katsoessa. Toimii kivasti ikäväänkin.

   Poista