Sisällön tarjoaa Blogger.

Kalenteri - paperilla tottakai!

Tervetuloa tähän vuoteen, vaikka mä olenkin jäänyt jonnekin vanhaan aikaan. Kalenteri pitää olla paperilla. Mulla on iPhone, mutta siihen kalenteriin en ole edes katsonut. Kehuvat käteväksi, enpä usko.

Mulla on ollut aina paperikalenteri. Töissä ollessani se oli sellainen nahkakantinen työsuhde-etu; oma nimi kirjailtuna kultaisella alareunassa, koossa A5 ja kamalan paksu. Kulki silti aina mukana. Vaikka en nyt ole töissä, musta on ihana suunnitella tulevaa päivittäin. Pitää jotain rytmiä yllä. Kirjoitan kalenteriin päivittäin. Päivittäin myös pyyhin pois. Nuo kumitettavat kuulakärkikynät! Suosikkeja!

Nykyään saan valita kalenterin ihan itse. Marimekon vuosikalenteri 2014 löytyi muutamia viikkoja sitten Salon Maripuodista. Äsken huomasin, että ainakin Finnish Design Shopista niitä on vielä halukkaille  saatavana.

Tämä maailma on muuttanut paperilta nettiin ja siltä osin aineettomaksi. Sanomalehden luen verkossa, maksettavat tulevat e-laskuina, valokuvat ovat koneella kansion sijasta, mutta tästä en luovu, enkä kirjoista. Miten sinä? Muutitko jo verkkoon?

16 kommenttia

 1. Paperilla sen kalenterin olla pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan :) Onko sulla vielä se nahkakansiversio käytössä? Mulla se on kyllä tallessa, mut siihen pitäis vaan lisätä sukunimen eteen os. ;)

   Poista
 2. "Manuaalinen" kalenteri sen olla pitää (kännykät kun hajoaa ja katoaa)... Hesarikin paperisena.. ja sisustuslehdet. Mutta muuten kyllä olen verkossa :)

  Hienon kalenterin olet löytänyt! Mulla on jo kolmatta vuotta LV:n kannet ja vain sisällä oleva vuosipaketti vaihtuu eli edes vähän säästän luontoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustuslehdet myös paperisena, totta!
   Mun mies muuten lukee Hesarin paperisena ja päivän mittaan uutisia tekstitv:stä.
   Vaikken ole minäkään ihan ajanhermoilla kaikessa, niin siitä muistan sille vinoilla :D

   Oon nyt nauttinut, kun saa valita fiiliksen mukaan uuden kalenterin…
   vaikka kätevähän se vuosipakettikin on. Etenkin, jos kannet kelpaa vuodesta toiseen :)

   Poista
 3. Ehdottomasti paperikalenteri. Keittiöön ostin sellaisen nostalgisen Martta Wendelinin. Töissä on käytössä kalenterikirja. Ihan ehdoton. Sitä on niin helppo selata ja nähdä seuraavien viikkojenkin ohjelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) Ihan samaa sanoin Jannelle tänään, kun se kummasteli miksi joku Outlook-kalenteri tai vastaava ei mulle kelpaa. Paperisesta näkee niin helposti koko viikon ja tulevan. Sitäpaitsi mä en luota koneisiin. Jos kaikki katoaakin sit jonnekin avaruuteen.

   Poista
 4. Nuo kumitettavat kuulakärkikynät on huippuja! Olin aivan ihmeissäni kun ekaa kertaa niitä näin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Parhaita! On olleet jo pari vuotta mulla kalenterikyninä. Niin ja osoitekirjakyninä muuten myös… ei haittaa korjailla muuttaneiden tietoja.

   Poista
 5. Kaunis.Ja hyvästi tilaa!

  Mulla on tuo seinäkalenteri mihin merkitsen menot. Pieni kirjanen,siis kalenteri, on työjuttuja varten. Ja puhelimen kalenteria käytän muistuttamaan tosi tärkeistä asioista.

  Kyllä - paperisena sen olla pitää siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Tuossa on just sopivasti tilaa kirjoitella päivän menoja ja viikon suunnitelmia. Tykkään, että on noi kellon ajat myös.

   Seinäkalenteri on kyllä hyvä, jos pitää koko perheen juttuja suunnitella ja tarkistaa. Sulla sitäpaitsi oli siinä just hyvä toteutus :)

   Poista
 6. Paperikalenteri, ehdottomasti! Puhelimen kalenteria en oikeastaan käytä ollenkaan. En oikein edes tiedä miksi, muutenhan tuo kännykkä on melkein aina kädessä. :/ Enpä ole ikinä kuullut kumitettavista kuulakärkikynistä! Pitääkin katsoa tuo linkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädessä, korvalla tai ainakin hyvin, hyvin lähellä :)

   Kannattaa katsoa noi kynät joo. Linkki menee Suomalaisen kirjakaupan sivulle, kun heiltä niitä oon aina eriväreissä ostanut. Varmasti muistakin ketjuista on mahdollisuus ostaa.

   Poista
 7. Miulla taitaa olla nyt ensimmäinen vuosi ilman paperikalenteria, oli pakko luovuttaa syksyllä kun oli niin monta härveliä päivitettävänä kalenterin osalta... Tosin kotiin taidan vielä ostaa perhekalenterin ihan paperisena!

  VastaaPoista
 8. Oon monia vuosia tehnyt kalenterin vanhaan kirjaan, tehnyt sitä aina eteenpäin, kun on ollut aikaa ja kun kirja on loppunut oon aloittanut uuden. Liimailen sinne ja piirtelen milloin mitäkin, päivämäärät kirjoitan. Päiville on kirjoitustilaa just sopivasti. Kaupan kalenteria ei mulla oo tainut olla sitten vuoden 2005, aika kuluu toisella tavalla, kun se ei varsinaisesti ala vuoden alusta ja lopu vuoden loppuun. Nyt olen ollut kalenteriton, kun olen ollut työtön, seinäkalenteri on riittänyt. Ehkä askartelen taas uuden kalenterin, kun saan jotain kirjoitettavaa siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava idea! Saa just sellainen, kun itse haluaa. Mun vaan pitäis käydä tuota varten ostamassa antikvariaatista joku huono kirja :D Luetuista tulee monesti niin rakkaita, etten raaski niistä luopua.

   Mä oon kirjoitellut kalenteria aktiivisesti senkin ajan, kun oon nyt ollut pois töistä. Sen luonne on vaan muuttunut. Ei enää pakollisia suoritettavia, vaan sitä mitä tekee mieli tehdä. Nyt oon merkinnyt sinne myös lenkit ja netissä käytävän kielikurssin… että tulisi tehtyä. Kalenterin kirjoittemisessa on mulle jotain samaa, kun aamuheräämisessä. Pysyy jotenkin normirytmissä.

   Poista