Melkein uusi penaali / äly hoi älä jätä!


Ollaan kierretty kirpputoreja. Hurauteltu tästä joka suuntaan. On ollut pakko päästä välillä pois. Ettei oo ihan tupa-akkana. Silleen, kun eilen; hammastahnat naamassa. Löytöretkeilyn lisäksi ollaan käyty herkuttelemassa.

Forssassa Onnela, Fida, Kirppis-Kellari, Kakstaso, Osto & myyntiliike J. Jaakkola ja Ravintola Köökki.

Salossa Aarresaari, Suurkirppis, Radiokirppis ja kahvila Toinen Keksi.

Turussa Mikaelin Kirppis, Paikallinen Kirppis, Wanhain Tawarain Tawaratalo ja Ravintola Karu.

Sanoisin, että Turussa on erittäin hyvä tarjonta ravintoloissa. Ihan Suomen mittakaavassakin siis, ei näihin pieniin kaupunkeihin verrattuna. Siellä on syöty monesti todella hyvin: Pinella, Smör, Mami, Blanko, Sergio's ja tällä kertaa Karu. Kirpputoreja en kehuisi niinkään. Osto & myyntiliikkeissä on aina kovemmat hinnat ja löytämisen iloa ei saavuta, kun valinta on tehty jo valmiiksi (tavara oli kyllä todella hyvää). Kirppareilla ei tehty löytöjä. Itsepalvelukirppareilla tavaran taso tietysti riippuu aina myyjistä ja vaihtelee paljon.

Salossa on kyllä Varsinais-Suomen parhaat kirpputorit. Lucky me! Siellä ei sitten ravintoloissa ole mitään niin ihmeellistä ja omaperäistä, mutta kahviloissa kyllä on. Toinen Keksi on aivan huippu! Pienillä asioilla on tehty ihan kamalan paljon. Kahvin kanssa tulee pientä herkkua (ei sitä ainaista Fazerin konvehtia) ja on pöytiintarjoilu.

Forssassa osataankin sitten molemmat hommat hyvin. Kirppareilla tehtiin löytöjä ja Köökissä nautittiin. Jälleen kerran.

Löydettiin Salosta matto Tyynelän olohuoneeseen ja Arabian vuosilautaset meidän syntymävuosilla. Forssasta vanhoja peltisiä kahvipurkkeja. Siellä oli myös upeita huonekaluja, pahvisia matkalaukkuja, vanerilaatikoita, halpaa Arabiaa jne jne. Jätettiin ne sinne, kun ei ollut nyt tarvetta. Hillittiin kohtuu onnistuneesti.

Tämän kuvien "löydön" kohdalla itsehillintä tosin petti "hiukan", täytyy myöntää. Suoraan mun muistoista. Pikkutytön unelma. Pinkkiä. Jotain käyttöä tälle pitäisi kyllä keksiä. Vaikka virkkuukoukuille. Hintaansa nähden kunto on erinomainen. Melkein moitteeton penaali 40 sentillä. Hyvin toimii tuo napista aukeava alalokerokin. Pakkohan oli saada, vaikka pää sanoi muuta.  Onhan tässä jotain järkeä? Joohan?