Sisällön tarjoaa Blogger.

Leivinuuni tuvassa / pitäisikö maalata?Olenko muistanut mainita, että meillä on leivinuuni? Tuli juuri tunne, etten ehkä ole tätä vielä teille näyttänyt. 

Meillä on siis näin komea uuni Tyynelän tuvassa. On tämä kyllä kuvissa vilahdellut, mutta varsinaisesti siitä ei ole ollut puhetta. Niin kuin näette, samaan systeemiin on kätevästi upotettu sähköuuni ja puut saa säilöön sen taakse omaan lokeroonsa. Tykkään! Ainoa mikä askarruttaa on, että olisiko tupa rauhallisemman oloinen, jos uuni olisi punatiilen + harmaiden saumojen sijaan yksivärinen. Olenkin alkanut harkita maalaamista. Mitä mieltä? 

Tällaista olen asian tiimoilta pohtinut: En haluaisi rapata uunia. Tiilien saumat saisivat näkyä, ettei tulisi liian siloiteltua. Jossain vaiheessa ennen Tyynelää ihailin niitä valkoisia rapattuja versioita. Pikimustilla luukuilla. Nyt se ei enää tunnu samalta. Vähän jopa vierastan valkoista. Ensinäkin se kai tummuu helposti kellertäväksi ajanmyötä ja toiseksi tuntuu, että kaikki maalataan nykyään valkoisella. Punaruskeaa väriä olen eniten ajatellut. Olisi melkein samanlainen, mutta selkiytyisi kuitenkin vähän, kun saumat eivät näkyisi harmaina. Onko kellään tästä kokemusta / vinkkejä? Ajatuksia värityksestä?

Saunarakennuksen pukuhuoneessa on muuten myös punatiilinen uuni. Ajattelin jokatapauksessa aloittaa maalaamisen sieltä. Ikäänkuin harjoitella ja varmistua siitä mitä olen tekemässä. Niin ja sen keskeneräisen saunatuvan… senkin näytän teille joskus.

Parasta perjantaita ja ensi kuussa kuullaan taas 
(Ai kauhia se on kohta maaliskuu)

Top 5 - haaste


Sain Oma sohva- blogista Top 5 haasteen. Kiitti R ja terveisiä :)

Tässä haasteessa: haastaja kertoo viisi aihetta, joista tehdään omat top 5 -listat. 
Tämän jälkeen haastettu keksii uudet viisi aihetta ja haastaa mukaan viisi blogia.

Mun piti aluksi ihan pysähtyä miettimään, että onko tämä sama haaste, kun se edellinen tekemäni, mutta uuteen muotoon matkalla vääntynyt. Alkuperiä en näistä löytänyt, eivät olleet kulkeneet haasteiden mukana. No eipä siinä. Mä otan tämänkin ;) Sain siis seuraavat sanat:


Sisustuskaupat
Mun lempikaupat on yleensä kirpputoreja. Niistä saa parhaat ahaa-elämykset.
Näihin jaksan palata kerta toisensa jälkeen löytämään.
- Aarresaari / Salo
- Saviaho / Hyvinkää
- Salonseudun suurkirppis / Salo
- Alihinta / Somero
- joukon mustana lampaana: Claes Olsson. Ei ihan tyypillinen sisustuskauppa tämäkään, mutta löytyyhän sieltä kaikki spraymaaleista hyllynkannattimiin. Sinne menen aina yhtä riemuissani, kun pikkutyttönä Tiimariin.

Lomakohteet
Mielenkiintoisimmat joissa olen tähän mennessä ollut:
- Petra Jordania
- Hawaiji
- Kroatian saarihyppelyt
- Kairo ja Luxor kiertomatka
- Miami, Bahama, Key West, Orlando kiertomatka

Ja ne minne haaveilen pääseväni:
- Prypjat
- Safarimatka Afrikassa
- Ankor Wat
- Automatka läpi Euroopan
- Hurtigruten

Ravintolat
- Umeshu
- Mountain
- Sushi & Wine Bar
- Bistro Sinne
- Sandro

Kodin diy / oivallukset
- Taulut Tuubi ontelokuteesta
- Posliinimaalatut lautaset
- Taulut sanomalehdestä, liimasta ja akryylispraysta
- Virkattu keittönmatto
- Oivalluksista mainitsen keittiön välitilakaapistonRakkaimmat esineet
Mä en oikein ole esineisiin kiintyjä. Koti elää ja tavarat vaihtuvat. Tärkeimmät asiat ovat lähinnä joltain toiselta saatuja. Sellaisia, mitä ei voisi uudella korvata. Näitä ovat mulle:

- Vihkisormus
- Hääkuvat
- Äidiltä saamani vanha puukori
- Isältä saamani vanha tuuletin
- Mun sedän tekemä Ply ja Valotalo

Näistä mä joskus keväällä ihan blogin alkutaipaleilla kirjoittelinkin.
Niistä parista esineestä, mitä kuljetan asunnosta toiseen. Siitä miten asunnosta tulee koti.

Haastan mukaan seuraavat erityyliset blogit ja erilaiset ihmiset:
Casa-X
Kutikuti
Mintunmustaa
Rakkaudella tehty
Punainen Pihlaja

Ja heidän top5-listansa haluaisin nähdä seuraavista:
Maistuvimmat arkiruuat
Ilahduttavimmat kirjat
Parhaat kirppislöydöt
Nämä tein itse ja onnistuin
Minusta olisi voinut tulla isona

Hihihiiii :)) Tuli mieleen ystäväkirjat, joita lapsena täytettiin. 

Viiden kohdan haaste


Täällä pujotellaan haasteruuhkassa. Tykitystä tulee usealta taholta ja mä naputan järjestyksessä eteenpäin :) Sain Enneltä Casa-X - blogista viiden kohdan haasteen jo viime viikolla (kiitos ja terveisiä ) Pisti heti hymyilyttämään, kun kahteen kysymykseen oli niin ilmiselvät vastaukset. 

1. Lempivärisi sisustuksessa

Ensin mietin tätä, että mitä ihmettä. Eihän mulla ole. Vaatteissa suosikki on aina varma musta. Mutta että sisustuksessa? Siispä vastaan kaikki. Tulee kai ilmi jo blogin nimestäkin ;) Kotona rauhallisempia sävyjä ja perusvärejä. Tyynelässä myös vanhanajan pastilleja.

2. Designesine / - huonekalu, joka ei ikinä tule meille

Tämä oli se ensimmäinen hetiselvä. Se on String- hylly. Se pieni versio. Mä en osaisi siihen sommitella. Kirjahyllyt on kirjoja varten ja ikkunalaudat asetelmille. Piste.

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv.ssä

Samoin, kuin kirjoissa, mulle toimii telkkarissa parhaiten kotimainen tai skandinaavinen mielenmaisema. Sitä on sopivasti mm seuraavissa: Helteinen Helmikuu, Solsidan, Siskonpeti ja Tahdon Asia. Jotain samalla kertaa synkkää, ravistelevaa ja hauskaa. Hahmot on niissä helposti lähestyttäviä ja koskettavia. 

Erityisen "hurmaava" on Marja Packalén Tahdon Asiassa - rääväsuisen anopin roolissa.


4. Suosikki leivonnassa

Toinen hetiselvä. Se, ettei tarvitse leipoa. Eli siis vastaan Funny Deli. Siellä kävin eilenkin jauhattamassa kahvipapuja ja ostamassa Mormor Cupcakes herkkuja, joita näkyy kuvissa. Toimii mulle.


5. Viisi blogisuosikkia

En voi mitenkään rajata vain viittä. En siis suostu. Enhän mä edes seuraa huonoja blogeja. Kaikki mun lukulistalla on mun suosikkeja (onpa yllättävää). Toiset blogit on sellaisia mistä luen postaukset aina. Käsittelevätpä ne mitä tahansa. Tällaisiin lukeutui esimerkiksi Periaatteen Nainen, joka juuri lopetti (eli jäi tauolle, toivon). Mä en siis varsinaisesti haasta ketään, mutta vinkkaan tässä parista, jotka toivon teidän löytävän. Toki voitte niin halutessanne kokea tämän haasteena. It's up to you.

Kurkatkaapa ainakin nämä ihanat 

Mintunmustaa - Silja sisustusriemastelee yksiössään ja hauskuuttaa mua Mummokerhossa jutuillaan.
Keskeneräinen - Ilonan elämää vastaanottoperheenä 70-luvun kerrostalossa. 
Uutta Vanhaa Lainattua -  Ani, ihmeellinen teeseitsenainen. Arvostan.
Kahden Vaiheilla - Piia Islannista. Voi vitsi mitkä värit ja mikä graafisuus. Karkkia silmälle.
Jovelan talopäiväkirja - 1868 rakennettu talo. Ensin ilman vettä ja lämpöä. Ja hei jeeeee: ne muuttaa kohta.

Kuvissa itse taltioimani Mormor Cupcake ja Ylen sivuilta napattu Marja Packalén.

Mummokerho ♥

Mummokerho. Yksi niistä asioista, joista olen juuri nyt erityisen onnellinen. Mummis on kokoontunut meillä säännöllisen epäsäännöllisesti arki-iltaisin jo syyskuusta saakka. Joskus joka viikko, joskus joka toinen, joulun aikaan oli pidempikin paussi. Ollaan herkuteltu ihan törkeitä määriä, neulottu, naurettu, juotu viiniäkin lasi pari. Mummoilemassa käy naisia kolmen ja neljän kympin välissä. Yksi ei ollut neulonut 23 vuoteen ja tekee jo pitkiä pitsisukkia. Yksi leipoi kerran piimäkakun, toinen pullia. Yhdellä valmistuu kohta virtahepo, toinen aloitti juuri ensimmäiset sukkansa. Eräs sanoi tullessaan, ettei ainakaan neulo, mutta pian jo suunnitteli miten sitä voisi tehdä töissä salaa. Yksi laskee kerroksia sotilaallisella kurilla, toinen vetää fiiliksellä.

Yksi on käynyt kerran, toinen joka kerta. Monikaan ei tuntenut aluksi toisiaan, mutta juttu luistaa. Eräs on jäänyt ystäväksi entisestä työpaikasta, toiseen olen tutustunut blogin kautta, kolmannelle olin joskus aikoja sitten esimies, neljäs ja viides ovat Jannen kavereiden parempia puoliskoja, mulle sitä kautta ystäviksi tulleita. 

Tämä lähti liikkelle Facebookissa. Siitä, että mä olen ehkä tullut vanhaksi. Rupesi rasittamaan, että ihmisiä tuli usein nähtyä vain viikonloppuisin. Ei mua huvita ihan joka tapaamisella juoda viiniä ja istua iltaa aamuun asti. Enkä mä halua elää niitä neljää päivää odotellen niitä kahta, joilloin tapahtuu ja sitten nukkua yhtä. Toki mä voin edelleen kutsua vieraita viikonlopuksi ja mennä juhliin, mutta painopiste on muualla. Minne on muuten kadonnut kyläilykulttuuri? 

Omasta päästä
Terveisiä sairastuvalta. Tuli tässä niistäessä mieleen, että miten täältä blogin syövereistä löytyisi kätevämmin ne jutut, mitkä on mun itse suunnittelemia ja omasta päästä. No nyt niillä on oma tunniste. Löytyvät klikkailemalla tuosta sivupalkista tunnistetta omasta päästä.

Täällä on muuten käytössä jo pakurit, inkiväärit, valkosipulit ja spirulinat. 
Millä ihmeellä tämän saa loppumaan? Hyviä vinkkejä?

Mä jatkan täällä puikkojen kilkuttelua. Mukavaa maanantaita!

EDIT: naurattaa nää mun asiayhteydet - niistäessä - omasta päästä. 
Siellä ei taida suoraan sanottua liikkua tällä hetkellä muu, kuin räkä.

PITKÄN PÄTKÄN PURKAMINEN JA JOUSTAVA PÄÄTTELY (OHJE)

pitkän pätkän purkaminen
Kuka muistaa Sulon? Sen lisäksi, että hän osaa olla suloinen, hän osaa tällaista. Nähtiin eilen kummipojan kanssa ja mua tultiin ovelle melkein alahuuli väpättäen vastaan. Sulo on napannut sukat sängystä ja hoidellut ne. Olin juuri viime kerralla nämä vienyt ja ehtivät olla jalassa vain pari kertaa. No ei hätää. Kyllä ne korjattua saa.


Jaa miten? No poimi silmukat ennen purkamista. Se on kätevä keino, jos pitää mennä usemman rivin yli. Tee poimiminen kokoa pienemmillä puikoilla; näin vältät turhan kiristymisen ja vaihda sitten neuloessa puikot oikeaan kokoon. 

pitkän pätkän purkaminen
pitkän pätkän purkaminen
Leikkaa ja pura varsi puikkoihin saakka. Neulo sitten vartta siihen asti, että pituus on sama, kuin toisessa sukassa. 

pitkän pätkän purkaminen
pitkän pätkän purkaminen ja joustava päättely

Päättele lopuksi sukat reuna joustavasti *, ettei varsi jää kiristämään. Ja tadaa, valmista tuli. Sukat on melkein, kun uudet taas. Viimeisessä kuvassa on muuten mun jalat. Kyllä. Kummipoika 6v ja sen kolmenelonen menee kohta ohi ja kovaa.

* Joustava päättely: neulo kaksi oikein, siirrä molemmat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Neulo yksi oikein, siirrä molemmat silmukat oikealta vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Toista näin loppuun saakka ja päättele.

TallennaTallennaTallennaTallenna

Minun Tampereeni- Pizzeria Napoli
- köllimistä hotellilla
- yöpala sängyssä
- herkullinen hotelliaamiainen
- Tallipihan kahvilassa pieni posliinikupillinen mustaa kahvia
- Marusekin lounassushit
- Seele
- Kauppahalli
- Domdomissa toisten työpäivän häiriköintiä ja höpötystä. (Oli hauska juttutuokio ja hienot uudet tilat. Terveisiä :))
- Live with me
- Taito Shop
- Finnish Designers Boutique Onemanband OMB
- Trash & Treasures
- Lankaidea
- Super Mukava
- Kahvisalonki Maritza

Tunsin oloni kotoisaksi: punatiiliä, kiva kahvilakulttuuri, hyvää ruokaa ja inspiroivia putiikkeja.
Voisin vaikka asua.

Tällainen kierros viime viikolla. Edelliselläkin reissulla viihdyttiin. Kuukauden päästä uudestaan.
Vinkkejä otetaan vastaan. Minne sinä menisit?

Kuvissa: Hotelli Tammer, päivän asu, fiilisräpsyjä, Tallipihan kahvila, Domdom ja Taito Shopin trikookuteet + Saana ja Olli kassi.