Ensiesittelyssä yläkertaNo niin, täältä tämä tulee, millä viimeksi uhkailin. Eilen päästiin jo portaita ylös asti, niin mennääänpä sitten peremmälle. Tässä on Tyynelän yläkerta. Portaikon ovesta sisään tullessa käännetään päätä hieman vasemmalle. Siinä se on. Ensimmäinen kammari. Tapetoitu, listoitettu ja katto maalattu. Tuo vuodesohva on muuten selälle kamala ja tuskin kenenkään vieraan ykkösvaihtoehto. Nojatuoli löytyi Huutonetistä (toinen samanlainen on seuraavassa huoneessa), matto muistaakseni Jannen isän kellarista ja penkki edellisiltä asukkailta. Tässä kun seisoo, jää selän taakse tyhjä tulipesän paikka. Edellisillä Tyyneläläisillä oli siinä Porin Matti, meillä se on siinä piiiiitkällä to do- listalla. Selän takana on myös ovi toiseen kamariin. En sitten tajunnut siitä kohtaa kuvaa napata. Blondi!

Tuohon, kun sohvalle istahtaa, niin näyttää tältä.


Syvennyksessä on yksi 120cm leveä sänky. Syvennyksen sisäpuolella on verhokisko ja aukon saa ompelemallani verholla umpeen niin halutessaan. Ei muuten ollut tuo Tikka, millä huristelin, vaan ihan tavallinen sähkökone. 

Syvennys on vielä tapetoimatta. Sinne ajattelimme tällaista tapettia tuohon matalaan seinäosuuteen.  (Kyllä, maalla saa olla vähän villiäkin. Erikuvioita samassa tilassa.) Viistokatto maalataan luultavasti samalla maalilla, kun syvennyksen reunat ja huoneen listat.


Sitten toisen kamarin puolelle. Rohkeasti peremmälle vaan. Täällä on yksi päätalon neljästä tulisijasta. Selän taakse jää  ikkuna, josta näkyy saunalle.Tämän kammarin molemmissa sivuissa on yhden nukuttavat syvennykset. Sängyt ja yöpöydät on saatu edellisiltä omistajilta, patjat siskolta ja pinnatuolit ovat Jannen mummon peruja. Näihinkin syvennyksiin ompelin molempiin verhot. Toisesta sopesta on jo poistettu vanha tapetti. Tuossa sängyn päällä rötköttää se, mitä noihin mataliin seiniin on mietitty. Mä tahtoisin jättää tuon raidallisen vihreän tuohon huoneen keskelle. Tuntuisi, että tulisi sopivaa kontrastia ja hyvä väriyhdistelmä.
Molemmissa makuusopissa on nuo salmiakki-ikkunat. No siinähän olikin miettimistä miten pimennetään. Leikkasin mustasta paksummasta huovasta neliöt. Laitoin kulmiin pienet purjerenkaat ja ikkunanpieliin ruuvit. Saa nukkua aamuisin edes hetken pidempään.


Tämmöistä. Tätä teiltä on tahattomasti pidetty salassa jo kohta vuoden verran.