Ensitunnelmia Israelista

Terveisiä Israelista. Tultiin torstaina aamupäivällä. Nyt on pari päivää lököilty altaalla, nukuttu ja syöty hyvin. Jo matka kentältä hotellille oli vaikuttava. En tajunnutkaan miten vuoristoista täällä on. Mielettömän kauniita värieroja, vaikka kaikki on kuivaa ja ruskeaa. 

Hotelli on Agamim Eilatissa. Ehkä mukavampia hotelleja missä ollaan koskaan oltu. Täyttää hyvin tämän loman tarkoituksen. Yhden valtavan korkean kompleksin sijasta hotelli on parikerroksinen neliö, jonka keskellä on suuri sisäpiha koko alueen läpi kiemurtelevine altaineen. Allasalueella on rento fiilis, eikä vain rivejä varattuja tuoleja. On aurinkoisia ja varjoisia paikkoja, kahdenmaattavia aurinkopetejä ja asiakkaina pääasiassa pariskuntia. Meidän huoneen terassilta pääsee suoraan altaaseen. 

Aamupala on myös parhaasta päästä. Herkullinen ja monipuolinen. Jannea tietysti vähän jännitti, mitä sapuskaa sieltä saa, kun ei ole lihaa. Kosher. Minä vain vähän lihaa syövänä nautin. Itu- ja linssisalaatteja, yrttisiä kastikkeita, kasvispiiraita ja pinaattimunakkaita. Janneltakin on jo irronnut kehuja.

En ole tiennyt, että täältä näkyy kerralla neljä eri maata. Tämä Israel, lahden toiselle puolen katsottaessa  Jordania, sen vieressä Saudi-Arabia ja selän takana Egypti. Tältä kohtaa Israel on vain 16 km leveä. Illalla hotellilta näkyy Jordanian valot.

Eilen vietettiin ystävänpäivää, tänään minun syntymäpäivää. Taidanpa sen kunniaksi lähteä tuohon altaalle lukemaan kirjaa. Vai otanko kutimet mukaan… näin viime yönä unta neulomisesta. Selviä vierotusoireita. On tainut niiden pipojen myötä inspiraatio tosiaan palata.

Huomenna muuten toteutuu yksi mun unelmista. Lähdetään aamulla ennen seitsemää vuorten yli kohti Jordaniaa ja Petran rauniokaupunkia. Siitä palaan varmasti myöhemmin.

Rentoa viikonloppua 

ps. mites noi setelit… pelattaisko Monopolya?