Sisällön tarjoaa Blogger.

Ensitunnelmia Israelista

Terveisiä Israelista. Tultiin torstaina aamupäivällä. Nyt on pari päivää lököilty altaalla, nukuttu ja syöty hyvin. Jo matka kentältä hotellille oli vaikuttava. En tajunnutkaan miten vuoristoista täällä on. Mielettömän kauniita värieroja, vaikka kaikki on kuivaa ja ruskeaa. 

Hotelli on Agamim Eilatissa. Ehkä mukavampia hotelleja missä ollaan koskaan oltu. Täyttää hyvin tämän loman tarkoituksen. Yhden valtavan korkean kompleksin sijasta hotelli on parikerroksinen neliö, jonka keskellä on suuri sisäpiha koko alueen läpi kiemurtelevine altaineen. Allasalueella on rento fiilis, eikä vain rivejä varattuja tuoleja. On aurinkoisia ja varjoisia paikkoja, kahdenmaattavia aurinkopetejä ja asiakkaina pääasiassa pariskuntia. Meidän huoneen terassilta pääsee suoraan altaaseen. 

Aamupala on myös parhaasta päästä. Herkullinen ja monipuolinen. Jannea tietysti vähän jännitti, mitä sapuskaa sieltä saa, kun ei ole lihaa. Kosher. Minä vain vähän lihaa syövänä nautin. Itu- ja linssisalaatteja, yrttisiä kastikkeita, kasvispiiraita ja pinaattimunakkaita. Janneltakin on jo irronnut kehuja.

En ole tiennyt, että täältä näkyy kerralla neljä eri maata. Tämä Israel, lahden toiselle puolen katsottaessa  Jordania, sen vieressä Saudi-Arabia ja selän takana Egypti. Tältä kohtaa Israel on vain 16 km leveä. Illalla hotellilta näkyy Jordanian valot.

Eilen vietettiin ystävänpäivää, tänään minun syntymäpäivää. Taidanpa sen kunniaksi lähteä tuohon altaalle lukemaan kirjaa. Vai otanko kutimet mukaan… näin viime yönä unta neulomisesta. Selviä vierotusoireita. On tainut niiden pipojen myötä inspiraatio tosiaan palata.

Huomenna muuten toteutuu yksi mun unelmista. Lähdetään aamulla ennen seitsemää vuorten yli kohti Jordaniaa ja Petran rauniokaupunkia. Siitä palaan varmasti myöhemmin.

Rentoa viikonloppua 

ps. mites noi setelit… pelattaisko Monopolya?

24 kommenttia

 1. aika megamagee toi käynti altaalle! Ottaisin.

  Nuo rahat ovat kyllä miellyttävän näköisiä. Voisi laittaa kehyksiin.

  Onnea syntymäpäiväsankarille! Oikein rattoisaa ja lokoisaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihin on joo laitettu värejä kunnolla. Ei ole tyydytty ihan vähään ;)

   Kiitokset onnitteluista ja toivotuksista ♥

   Poista
 2. Shalom!
  Ihanaa lukea matkakuulumisia - mua on aina kiehtonut Israel, sattumoisin vain vähän ristiriitainen suhtautuminen koko maahan. Varatkaa sikana aikaa paluumatkan lähtötarkastukseen!
  Turvallista, lämmintä ja ihanaa matkaa!
  Ja onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on ristiriitainen paikka ja herättää itsessäkin ristiriitaisia tunteita. Just Jannen kanssa ihmeteltiin, että miten ihminen aina haluaa jonnekin ns. ei niin perinteiseen turistipaikkaan (ihanku joku muka sellainen olisi) ja kun on menossa vaikka vain Jerusalemiin, niin jännittää. Thaimaassakin kerran piti päästä pienelle saarelle, missä oli telttamajoitus ja ruoka tuli pari kertaa päivässä (sisältöä ei ollut varaa valita). Piti olla niin uniikkia että ja sitten valitettiin ötököistä.

   Me ollaan onneksi ihan pakettimatkalla ja kentälle noudetaan matkatoimiston bussilla, heidän omaan koneeseen. Ei pitäis myöhästyä, mutta itseni tuntien pientä painetta saattaa tuntua päässä jonotuksen aikana ;)

   Kiitokset onnitteluista ja toivotuksista ♥

   Poista
 3. Wau, Israelissa! Nauttikaahan. Mulle kelpais kans toi terassilta käynti altaalle, wow!

  Paljon onnea syntymäpäivänäsi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ride ♥

   Tää paikka oli kyllä hyvä löytö. Otettin melko nopea lähtö ja hinta ei ollut ihan kamala. Lentoaika oli viitisen tuntia ja näin lämmintä löytyi läheltäkin. Hyvä vaihtoehto sille Thaimaalle missä ollaan usein oltu. Kiva nähdä uutta ja erittäin kiva päästä näin nopeasti perille :)

   Poista
 4. Onnea syntymäpäiväsi johdosta ja ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥

   Kohta kone kiinni ja liikkelle, että ehditään meille varattuun illallispöytään.
   Oikein onnistunut syntymäpäivä!

   Aaa… pitääkin päivittää mun kuvaus blogin tiedoista oikeille ikävuosille ;)

   Poista
 5. Mullakin on Israelista ristiriitaiset fiilikset (riittämättömin tiedoin ehkä). Kävin viime vuonna Ameriikoissa kurssin, jossa käsiteltiin Palestiinan ja Israelin välisiä voimasuhteita ja mediasotaa ja huh, aiheesta pitäisi saada lisää tietoa, jotta ymmärtäisi kaiken. Mutta kiva kuulla millaisia fiiliksiä ja kokemuksia Israel matkailijassa herättää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Just puhuttiin illallisella Jannen kanssa siitä miten käsittömätön maa tää on. Ja millä oikeutuksella toimitaan miten toimitaan. Ihmiset ylipäätäänkin. Uskonnon varjolla, toisiaan vastaan, toisen maat varastaen jne jne. Matkailijalle nämä asiat harvoin näkyvät, mutta tuntuvat kyllä. Hurja menneisyys ja nykyisyys. Puolin toisin.

   Ihan vähän naurettaakin, kun täällä turistit tulee aamiaiselle Hugo Bossin vaatteissa. Eikö ole jotenkin kornia tuon merkin SS- historian huomioon ottaen. No… eipä siitä kai kovasti olla huudeltu, joten voi olla ettei tiedetä.

   Mielenkiintoinen paikka joka tapauksessa. Loppuloman kokemuksia odottelen.

   Poista
 6. Synttäri onnittelut ja ihanaa lomaa!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Synttäri-illallinen oli muuten ihana. Järkyttävän suuret annokset vaan. Hävikin inhoajina piti sitten syödä kaikki :D Nyt ihan ähkyssä täällä hotellilla.

   Poista
 7. Ooh....! Oon kateellinen! Sillain hyvällä tavalla, ei niin etteikö ois hyvä että te ootta siellä (hyvä että ootta!), mutta oispa vaan kiva olla itekin! :) Niin ja hyvää syntymäpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii:D Mahtava selitys!
   Toivon, että pääset säkin joskus.

   Kiitos ♥

   Poista
  2. Enköhän pääsekin! Ei sillä etteikö pienten lastenkin kanssa voisi matkustaa, mutta se ei ehkä ole mun juttu. Haluan nauttia niistä paikoista vähän eri tavalla, joten nyt on vähän lykättävä näitä matkustushaaveitten toteuttamisia :)

   Poista
  3. Niinpä, aikansa kutakin. Elämän eri kohdat pitää ottaa just noin. Vaiheina ♥

   Poista
 8. Mielellään kuulen lisääkin sitten tästä matkasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Nyt on kamera ladattu ja kellto soimassa. Huominen aamuherätys ja reissu vähän jännittää. Silleen mukavasti.

   Poista
 9. Hitsi kuinka ihana hotelli teillä. Nauttikaa lomasta. Se on Petra on kuulemma upea paikka. Odotan kuvia. Ajattelitteko käydä "kuolleessa meressä" uimassa? Meillä loma lähenee..ihana päästä näin fiilikseen.
  Paljon onnea sankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli. Ihan käsittämätön. Toivottavasti sain siitä edes hitusen niihin kuviin. Tulossa siis.

   Kuolleeseen mereen päästään huomenna. Aamulla kuudelta starttaa bussi kohti Jerusalemia ja siellä on matkalla stoppi.

   Kiitos ja nautitaan :)
   Mukavaa loman odotusta sinne!

   Poista
 10. Mies tuli just Israelista työmatkalta. Noi rahat on niin monopolyrahoja että! :D Hauskaa lomaa!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Melkoisia työreissuja. Mulla ei ollutkaan käsitystä, että sun mies tekee reissutyötä. Ootko sä paljonkin poikien kanssa kolmisin kotona?

   Kiitos ♥

   Poista
  2. No se reissaa semmoiset 1,5 -2kk vuodesta maksimissaan, puolentoista viikon pätkissä yleensä. Niillä on firman piste Tel Avivissa, siksi on käynyt siellä muutamaan otteeseen. Mä niin tahtoisin lähtä joskus meke. Paljon kuvia sitten reissusta blogiin, eiks jee? ;)

   Poista
  3. Toivottavasti pääset joskus mukaan joo. Vaikuttava paikka tämä Israel. Kaunis ja pelottavakin yhtä aikaa.

   Kuvia taitaa tulla kyllästymiseen saakka ;) Jordanian kuvat on jo blogissa ja kohta alan karsia eilisen Jerusalemin + Kuolleen meren otoksia.

   Poista