Leivinuuni tuvassa / pitäisikö maalata?Olenko muistanut mainita, että meillä on leivinuuni? Tuli juuri tunne, etten ehkä ole tätä vielä teille näyttänyt. 

Meillä on siis näin komea uuni Tyynelän tuvassa. On tämä kyllä kuvissa vilahdellut, mutta varsinaisesti siitä ei ole ollut puhetta. Niin kuin näette, samaan systeemiin on kätevästi upotettu sähköuuni ja puut saa säilöön sen taakse omaan lokeroonsa. Tykkään! Ainoa mikä askarruttaa on, että olisiko tupa rauhallisemman oloinen, jos uuni olisi punatiilen + harmaiden saumojen sijaan yksivärinen. Olenkin alkanut harkita maalaamista. Mitä mieltä? 

Tällaista olen asian tiimoilta pohtinut: En haluaisi rapata uunia. Tiilien saumat saisivat näkyä, ettei tulisi liian siloiteltua. Jossain vaiheessa ennen Tyynelää ihailin niitä valkoisia rapattuja versioita. Pikimustilla luukuilla. Nyt se ei enää tunnu samalta. Vähän jopa vierastan valkoista. Ensinäkin se kai tummuu helposti kellertäväksi ajanmyötä ja toiseksi tuntuu, että kaikki maalataan nykyään valkoisella. Punaruskeaa väriä olen eniten ajatellut. Olisi melkein samanlainen, mutta selkiytyisi kuitenkin vähän, kun saumat eivät näkyisi harmaina. Onko kellään tästä kokemusta / vinkkejä? Ajatuksia värityksestä?

Saunarakennuksen pukuhuoneessa on muuten myös punatiilinen uuni. Ajattelin jokatapauksessa aloittaa maalaamisen sieltä. Ikäänkuin harjoitella ja varmistua siitä mitä olen tekemässä. Niin ja sen keskeneräisen saunatuvan… senkin näytän teille joskus.

Parasta perjantaita ja ensi kuussa kuullaan taas 
(Ai kauhia se on kohta maaliskuu)