Omalla puolella


Janne nukkuu keltaisella, minä vihreällä puolella. Olisiko ollut sanomattakin selvää? 
Jannella historian lehdet ja sotakirjat. Minulla se Hotakaisen uusin, joka vaikutti. 

Herra Puukengän ja Neiti Räsymaton luona kirjoiteltiin yöpöytäkompleksista ja 
kyseltiin millaiselta muiden puolet näyttävät. Tämäpä tuli sopivasti. 

Kiinnostavaa - erilaiset puolet voivat kertoa jotain asukkaista. 
Ja hyvään aikaan - se on se oma sänky mitä reissussa eniten kaipaa. 
Tultiin tosiaan kotiin eilen illalla. Viime yö meni ihanasti kuorsatessa omalla puolella.

Meidän sängyn puolikkaat näyttävät siis tältä. Melkein samalta, mutta silti ihan eriltä. Samanlaiset yöpöydät, erilaiset lamput. Samanlaiset lehtipinot, erilaiset kirjat. Jannen puolelta voi löytyä räkärätti, multa aina jalkarasva ja joskus lehtien välistä revittyjä kosteusvoidenäytteitä. Tällä hetkellä molempien puolella on tasainen pölykerros.

Yöpöytinä toimivat Ikean jakkarat, harmaiksi maalatut. Niistä saa kätevästi tuon laturin johdon vedettyä keskeltä reiästä pöydän päälle. Puhelinta varten tietysti, kun harvoin voi olla siitä kovin kaukana. Toimii herätyskellonakin ja on siten syrjäyttänyt ne paristokäyttöiset pärisijät. Sänky on Unikean. Maritaulu sängynpäädyssä minun. 

Huomasin muuten, että matkakuvat syrjäyttivät täysin ne postaukset mitä olin matkan ajalle suunnitellut. Kyllä, olen nopea innostumaan. Suunnitelman mukaan piti vilauttaa teille Tyynelän leivinuunia, viime viikkoisen Tampere- reissun kuvia ja tuliaisia tietysti. Niitä siis tulossa pian. Niin ja… olen suunnitellut maalaavani Tyynelän eteisen lattian vanhalla roosalla. Siellä on jo uusi matto ja uutta tapettia tulossa. Siitäkin tuonnenpana. Sillä välin tsemppiä viikon viimeisiin puristuksiin ja mukavaa alkavaa viikonloppua. Mä lähden pyörittämään pyykkivuorta.