Sisällön tarjoaa Blogger.

PITKÄN PÄTKÄN PURKAMINEN JA JOUSTAVA PÄÄTTELY (OHJE)

pitkän pätkän purkaminen
Kuka muistaa Sulon? Sen lisäksi, että hän osaa olla suloinen, hän osaa tällaista. Nähtiin eilen kummipojan kanssa ja mua tultiin ovelle melkein alahuuli väpättäen vastaan. Sulo on napannut sukat sängystä ja hoidellut ne. Olin juuri viime kerralla nämä vienyt ja ehtivät olla jalassa vain pari kertaa. No ei hätää. Kyllä ne korjattua saa.


Jaa miten? No poimi silmukat ennen purkamista. Se on kätevä keino, jos pitää mennä usemman rivin yli. Tee poimiminen kokoa pienemmillä puikoilla; näin vältät turhan kiristymisen ja vaihda sitten neuloessa puikot oikeaan kokoon. 

pitkän pätkän purkaminen
pitkän pätkän purkaminen
Leikkaa ja pura varsi puikkoihin saakka. Neulo sitten vartta siihen asti, että pituus on sama, kuin toisessa sukassa. 

pitkän pätkän purkaminen
pitkän pätkän purkaminen ja joustava päättely

Päättele lopuksi sukat reuna joustavasti *, ettei varsi jää kiristämään. Ja tadaa, valmista tuli. Sukat on melkein, kun uudet taas. Viimeisessä kuvassa on muuten mun jalat. Kyllä. Kummipoika 6v ja sen kolmenelonen menee kohta ohi ja kovaa.

* Joustava päättely: neulo kaksi oikein, siirrä molemmat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Neulo yksi oikein, siirrä molemmat silmukat oikealta vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Toista näin loppuun saakka ja päättele.

TallennaTallennaTallennaTallenna

12 kommenttia

 1. Mä oon joskus koittanut tuota purkutekniikkaa, mutta en jotenkin saanut niitä silmukoita nätisti poimittua. Täytynee joskus kokeilla uudelleen, jos tulee tarvetta.. On varmasti hirmu kätevä tapa :) Ja hyi Sulolle, ei noin saa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ottaa oikein pienet puikot käyttöön tuossa nostovaiheessa ja vaihtaa sitten suurempiin neuloessa. Niin ja viereen hyvä valo! Mä sain kyllä kerralla nuo napattua. Ensimmäisellä neulontakerroksella vaan varmistin, että neulon ne oikeasta reunasta, ettei tule kierteitä.

   Tuotahan voisi vaikka jonkun tilkun kanssa treenata, niin ei tule tositilanteessa paniikkia, kun muutenkin ärsyttää.

   Voi Sulo! Oisikin, kuin ihmislapsi ja ymmärtäisi, ettei tee toiste :)

   Poista
  2. Täytynee joskus kokeilla jonkun tilkun kanssa. Mä oon näissä neulontajutuissa usein mennyt takamus edellä puuhun ja oppinut kantapäiden kautta asioita, joten niin varmaan tulee menemään tämänkin joskus tulevaisuudessa :D

   Poista
  3. Joo, se on kyllä varma keino oppia. Erehdyksen kautta :D
   Kuulostaa niin tutulle, kun oon yleensä se, joka kokeilee, eikä paljon ohjekirjoja kaipaa ;)

   Poista
 2. OU nou. Mutta Sulot taitaa olla vähän tuollaisia. Meidän Sulo se eroahdistuksissaan (miehen reissun aikaan) juuri söi mun nahkahanskan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on. Sulot!

   Tämä Sulo oli juuri käynyt mun siskon anopin luona tapetteja uusimassa. Taitaa silläkin ottaa perheen muuttopuuhat väliaikaisesti koville :(

   Tuli tuosta nahkahanskaterroristista mieleen, että eläintarvikeliikkeessä olivat neuvoneet laittamaan jotain tutun hajuista saataville. Puhuttiin siskon kanssa, että no onhan sillä siellä… oma sänky, omat lelut jne. Ei tullut mieleenkään, että tutunhajuinen tarkoitti tutun ihmisen hajua. Siispä olivat antaneet siskon miehen paidan. Sulo petasi sen sänkyynsä ja meni nukkumaan ♥

   Terveisiä teidän Sulolle :)

   Poista
 3. Sun tekemissä sukissa on vaan 'sitä jotain' koirien mielestä. Nimittäin, ne, mitkä voitin arvonnastasi taannoin, on kokeneet saman kohtalon mun Milli-koiran suussa. Paha vaan, että kahdesta kohdasta, niin on tuo korjaamisoperaatio jäänyt odottamaan aikoja parempia. Ja sängystä nekin käytiin varastamassa, sillä aikaa, kun emäntä oli suihkussa. Ja alahuuli, se väpätti täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihihiiiii :D Ei oo totta :D
   Voi koirat! Taitaa olla se villantuoksu, kun houkuttaa.

   Onko sulla muuten sitä lankaa, että saisit parsittua?
   Mulla olisi vielä siitä kirjavasta kerän loppu tuossa… voisin postittaa.

   Poista
  2. No jos viitsit, niin postita vaan. Kovin ystävällistä! :)

   Poista
  3. Tottakai :) Mä oon menossa muutenkin postiin tässä joku päivä, niin ei oo ongelmaksi. Laitatko sun osoitetta mulle uudestaan s.postilla sateenkaariajaserpentiinia (a) gmail.com, niin laitan tulemaan.

   Poista
 4. Voi sitä Suloa. Mutta onneksi on taitava kummitäti. Onnenpoika. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummipoika oli kyllä niin hellyyttävä siinä iltasella, kun sitten totesi, että:
   - Sä oot täti kyllä tosi taitava neulomaan.

   Se oli parasta palautetta ♥

   Mua jo hirvittää se tuleva ekaluokka…
   kohta hän ei enää juokse ovella suoraan kaulaan, eikä tule syliin.
   Täytyy vissiin halia vähän varastoon!

   Poista