PITKÄN PÄTKÄN PURKAMINEN JA JOUSTAVA PÄÄTTELY

pitkän pätkän purkaminen
Kuka muistaa Sulon? Sen lisäksi, että hän osaa olla suloinen, hän osaa tällaista. Nähtiin eilen kummipojan kanssa ja mua tultiin ovelle melkein alahuuli väpättäen vastaan. Sulo on napannut sukat sängystä ja hoidellut ne. Olin juuri viime kerralla nämä vienyt ja ehtivät olla jalassa vain pari kertaa. No ei hätää. Kyllä ne korjattua saa.


Jaa miten? No poimi silmukat ennen purkamista. Se on kätevä keino, jos pitää mennä usemman rivin yli. Tee poimiminen kokoa pienemmillä puikoilla; näin vältät turhan kiristymisen ja vaihda sitten neuloessa puikot oikeaan kokoon. 

pitkän pätkän purkaminen
pitkän pätkän purkaminen
Leikkaa ja pura varsi puikkoihin saakka. Neulo sitten vartta siihen asti, että pituus on sama, kuin toisessa sukassa. 

pitkän pätkän purkaminen
pitkän pätkän purkaminen ja joustava päättely

Päättele lopuksi sukat reuna joustavasti *, ettei varsi jää kiristämään. Ja tadaa, valmista tuli. Sukat on melkein, kun uudet taas. Viimeisessä kuvassa on muuten mun jalat. Kyllä. Kummipoika 6v ja sen kolmenelonen menee kohta ohi ja kovaa.

* Joustava päättely: neulo kaksi oikein, siirrä molemmat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Neulo yksi oikein, siirrä molemmat silmukat oikealta vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta yhteen. Toista näin loppuun saakka ja päättele.

TallennaTallennaTallennaTallenna