Sisällön tarjoaa Blogger.

Tiedättekö, on niitä tulppaani-ihmisiä?Vaikka ulkona ilma on tuhnuinen, niin mulla on vahva luotto siihen, että kevättä kohti mennään. Ja pian. Kevät on sitä aikaa, kun blogit(kin) pursuillevat tulppaaneja. Tiedättekö, on niitä tulppaani-ihmisiä? Niitä, joille kimppu tuo kevään. Niitä, joilla sellainen on keskellä kattausta tai ikkunalaudalla ilostuttamassa. Niitä, jotka pitävät hellällä otteellaan kaiken elollisen kauniisti kukoistamassa. Minä en. Tuokaa vaan lomanne ajaksi rehut hoitoon. Minä tapan ne kaikki.

Meillä on kotona kahdenlaisia kukkia. Se paperinen hääkimppu ja nämä puulastuista tehdyt ruusut. Näiden kanssa mä tulen juttuun. Muistan välillä pyyhkäistä pölyt ja ne näyttävät nauttivan olostaan. Ne on. Mun tyylisiä.

24 kommenttia

 1. Onpas todella taidokkaasti askarreltu ruusu!

  Ei minullakaan pysy kukat hengissä. Leikkokukista tykkään, kun ei ne muutenkaan kestä kauaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Oispa tuollainen taito!

   Nämä osui silmään kotimatkalla (Jyväskylästä Helsinkiin) tienvarren kahvipaikasta, jonka nimeä en nyt muista. Myytiin kahdenparin paketeissa (violetti ja vaalea). Nappasin heti kiinni. Sopivan helppoja mulle :)

   Kyllä mä aina miehelleni kuittailen, että kukkia saisi tuoda. Kovin jää vaan lyhyeksi se ilo niistä. Ruukkukasvien kanssa en uskalla enää edes yrittää ;)

   Poista
 2. Mä oon kyllä tulppaani-ihmisiä. Mies ei ymmärrä moista "rahan tuhlausta".
  Viherkasvit ja leikkokukat ovat kuitenkin eri asia. Viherkasvin voi tappaa, mutta leikkokukka lakastuu joka tapauksessa jossain vaiheessa (tulppaanit useimmiten siinä parin päivän jälkeen).

  Jos mä joskus tulen teille kylään, niin tuon kukkia :D

  VastaaPoista
 3. Olipas ajankohtainen teksti. Juuri tänään ostin tämän kevään ekat tulppaanit. Ihanat. Valkoiset. Keittiön pöydälle. :)

  VastaaPoista
 4. Äläs nyt...ei leikkookukka vaadi viherpeukaloa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaadi ei. Leikkokukkia vaan ei tule osteltua. Eikä saatua.
   En ole tulppaani-ihmisiä. (Ainakaan vielä.)

   Enkä tosiaan viherpeukalokaan :)

   Poista
 5. Hahaa, en siis ole ainut jolla on viherpeukalo keskellä kämmentä :D Kovin on harva viherkasvi joka meillä hengissä säilyy, vaikka sinnikkäästi aina niitä silloin tällöin ostan. Tulppaanit pääsi tänään kaupasta maljakkoon kun on sentään siivouspäivä. Voi noita raasuja, huonoon kotiin päätyivät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole :D
   Mä toivon, että oppisin joskus. Jos vaikka kasvimaankin jonain päivänä laittaisi.

   Pitkää ikää sunkin tulppaaneille :)

   Poista
  2. Tilasin just eilen Viherpiha-lehden (5kk 19,90 eur), tulee kaupan päälle ruukkupuutarhakirja. Siinä on taas kevääksi itselle haastetta :D En hitsi vieköön luovuta...!

   Poista
  3. Jei! Just hyvä. Jää seuraamaan, mitä tuleman pitää ;)

   Poista
 6. Niin minäkin tapan kaikki rehut. Silti pyysin isäntää tuomaan tänään kaupasta tulppaaneja, kyllä ne vähän aikaa pysyy hengissä :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon tulppaanibuumi menossa :D
   Seuraava vaihe olisi itse kasvattaminen ;)
   Ken siihen uskaltautuu.

   Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 7. Välitön repeäminen tälle :) Seuraavaksi voisin blogata meidän erittäin pahoinpidellystä peikonlehdestä, joka tekohengittää olkkarin nurkassa. Juoksisi ne loputkin tulppani-ihmiset meikäläisen blogista karkuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiiii :D
   Heti tuli mieleen sun komiat hyasinttiasetelmat!

   Peikonlehti muuten oli se viimeinen minkä tapoin. Vanhassa kodissa reilu vuosi sitten.
   Sen jälkeen en ole uskaltautunut uusia hankkimaan.

   Poista
 8. Minä sain äidiltäni kaksi viherkasvia lahjaksi viime syksynä. Ihan mua varten kasvatettuja.
  Mahtavassa metrin korkuisessa fiikuksessa on jäljellä 20 cm vartta ja 2 lehteä (koira söi sen) ja joku juoruköynnös-juttu otti ja kuoli, joten kävin ostamassa uuden ettei äitee saa tietää, että mä tapoin jo senkin :D

  Ostan kyllä kukkia, tulppaanejakin, ihastelen niitä pari päivää ja sitten seuraankin jo niiden hidasta kuolemaa. Nytkin keittiön ikkunalla kituu kaksi narsissiraukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaa :DDD Megapetos!

   Sähän voit onneksi laittaa koiran piikkiin. Mulla ei ole sitä tekosyytä käytettävissä ;)

   Tottapuhuen tulppaanit ovat kyllä todella kauniita. Ihan kauneimmasta päästä. Kyllä mä ihastelisin, jos joskus saisin kimpullisen. Itselle ei vaan tule hankittua. Ei ole mun juttu laisinkaan.

   Poista
 9. Heh, noiden lastukukkien kanssa minäkin tulisin toimeen! Kauniit ja kovin kätevät. Meillä ei ole ainuttakaan kukkaa tai kasvia, eikä tule. Jollen itse tapa niitä alta aikayksikön, niin kissat syövät.

  VastaaPoista
 10. Minulla on ollut muutama oikea kukka, joskus. Jostain syystä niitä ei enää ole. Tai toisen muistan - se oli hyllyn päällä, jossa tavarat liikkuu aina hiukan eteenpäin kun oven paukauttaa kiinni. Ja niin se kukka oli yksi päivä pois ja mietin missä. Leluja isosta lelukorista tonkiessani löysin jotain sinne kuulumatonta - kukka oli multineen siellä seassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehhee :D Yllätys!

   Muistoista… mulla oli joskus myös viherkasveja. Pikkusisko aina kylään tulleessan katsoi paheksuvasti ja ihmetteli, mitä ihmettä niille oikein teen. Kävi kai joskus mullatkin vaihtamassa. Sitten, kun sisko oli raskaana näin unta, missä lapsi oli minun sylissä. Sisko siinä vieressä tuhahteli samaan malliin ja pudisteli päätään. Sekään ei ilmeisesti sujunut ;) Semmoinen "hoivavietti" mulla ;)

   Poista
 11. Mä olen tulppaani-ihminen, ehdottomasti. En tosin siitä tavanomaisimmasta päästä: minä odotan kiihkeästi sitä neljättä päivää kimpun ostamisen jälkeen, kun kukat alkavat lakastua ja näyttää minun mielestäni kauneimpia puoliaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Sulla onkin ihan erityinen kyky nähdä kauneutta sellaisissa paikoissa missä sitä harvoin huomaa. Ja tuoda se vielä kuvissa meille muille esille elävästi. Sun kuvista ja sanoista mä aina nautin.

   Poista