Sisällön tarjoaa Blogger.

Must do / HelsinkiKohta se on taas. Meri auki ja kesä. Sitten on niitä tiettyjä juttuja mitä pitää tehdä. On mentävä Suomenlinnaan, Linnanmäelle (jos ei muuten, niin edes vuoristorataan), Seurasaareen kävelylle, piknikille joo ja sen aina muistaa milloin on syöty ensimmäiset kiskajädet. 

Olen huomannut, että nämä must do - listat painottuvat aina kesään. Miksi ihmeessä? Kai sitä muulloinkin voisi. Talvellahan sitä piristystä vasta kaipaisikin. Ja niitä käymättömiä paikkoja. Niitä on paljon. 

Yhden ihmeellisyyden korjasin auringon innoittamana juuri menneellä viikolla. Kävelin Ekbergille. Siellä kaupan puolella ei ollut koskaan tullut käytyä. Otin vuoronumeron ja tilailin leipiä, suklaita ja macaroneja. Kaupassa oli tunnelma kohdillaan. Erityisesti ihastutti Ompelukerhopullat, joita kuulema ennen oli Juorupulliksi kutsuttu. Haa. Seuraavaan Mummokerhoon niitä. Ehdottomasti.

Muuten en ole kovin kummoinen helsinkiläinen. Oikein hävettää tunnustaa… en ole koskaan käynyt Temppeliaukion kirkossa, vaikka kaikilla kaupunkilomilla kirkot kolutaankin. Vielä pahemmaksi tämän mun rikkeen tekee, että kyseinen kirkko sijaitsee meiltä muutaman sadan metrin päässä. 

Ja nyt, kun tunnustamaan alettiin, niin annetaan mennä… en ole myöskään vieraillut seuraavissa: 

Hiljaisuuden Kappeli
Kansallisooppera
Yrjönkadun uimahalli
Uimastadikka
Kansalliskirjasto
Alvar Aalto museo

Kauhulla selasin eteenpäin tuota Tripadvisorin "Things to do in Helsinki" - listaa. Ai kamala, kamala. Näyttääkö teillä yhtä pahalle?

Ensi kesänä mä lupaan. Otan tuosta edestä sen punaisen bussin. Hop On Hop Off ja kotikaupunki kierros. Noita muita rikkeitä taidan alkaa oikaisemaan jo aiemmin.

Aurinkoa alkavaan viikkoon!
-Laura

Domdom / peruttu
Peruttu. Tämän viikonlopun Tampereen reissu, josta viime kerran yhteydessä jo intoilin. Janne odottaa edelleen akillesjänne katkenneena leikkauslupaa vakuutusyhtiötä (miten voi kestääääää!!!), joten kotona ollaan. Tätä miettiessäni huomasin, että mullahan muuten on vielä edellisetkin tuliaiset esittelemättä. Pieni lohdutuspalkinto mulle: Domdomista ostettu Pisama Designin Tram printti. Sopii Töölöläiskodin Lundiaan, kuin nenä päähän. Tämän ja tämän olisin tahtonut katsastaa tänään. Eilen olin jo viittä vaille nappia painamassa nettikaupassa.

Pidä tai piilota


Tuli kevät. Tuli karsintavimma. Pyöritin ja pyöritin. Vaihdoin paikkaa. Pakkasin kaapin perälle. Oikein tyytyväisenä itseeni kuvasin kaiken. Ja kauhistuin. Pelkistetympää. No ei näissä kuvissa. Mitä muka otettu pois; tavaraahan täynnä. Taidan aloittaa alusta.

ps. ostin taas kukkia. Olenko muuttumassa?
pps. tämän viikon täydennyskäynti tuli Kauppahalli24:sta.

Vikaakin löytyy

Olen puhunut useassa postauksessa onnesta ja parisuhteesta. Elämä on onnellista ja hyvää. Muttei varmaan yllätä ketään, että vikaakin kyllä löytyy. Pienempää ja suurempaa.


- Huonossa vireystilassa en saa aikaan. En kykene lukemaan suosikkikirjailijani uusinta loppuun saakka. Pitkäjänteisen toiminnan kanssa saa tsempata, jos ei huolehdi hyvästä unesta.

- Silloin myös keskittymiskyky on kuin kolibrilla. Varsinkin tilassa missä on paljon ärsykkeitä, etenkin ääniä, katovat sanat kesken spontaanin lauseen. 

- Aivoinfarktista on jäänyt myös fyysisiä vaivoja. Näkökentästä puuttuu 40 %. On huimausta ja kolinaa päässä. Nekin lisääntyvät paineen alla ja väsyneenä.

- Mun sisuskaluja on leikelty niin monesti, ettei kroppa toimi enää normaalisti. Vaihdevuodetkin alkoi jo. Korvaushoitoa en voi saada. Olen 34 ja mua pelottaa. Mitä kaikkea tästä voi vielä seurata.

- Olen ollut kaksi vuotta kotona. Sairauslomalla, työttömänä ja kuntoutustutkimuksessa. Tahtoisin opiskella ja tahtoisin työn. Sellaisen missä voisin suunnitella tekemiseni. Omaan tahtiin.

- Meidän perheen viime viikon saldo: yksi peruttu kuntoutuspäätös, aika monta niistettyä nenäliinapakettia, yksi revennyt akillesjänne ja yksi peruuntunut illallinen ystävien kanssa. Olisi tullut todella tarpeeseen.

- On paha mieli Jannen puolesta. Leikkaus, pari kuukautta kipsiä ja peruuntunut Nykin reissu.

- Tällä hetkellä harmittaa myös muutamat arkiset ja pienet asiat. Mulla on esimerkiksi kahdeksan haastetta vastaamatta. Miten voinkin olla niin huono niiden kanssa.


Tämän kirjoitin siksi, ettei kukaan unohda. Blogi on vain raapaisu pintaa.
Tämän kirjoitin siksi, etten minä unohda. Katsoa arjessa yksityiskohtia.
Tämän kirjoitin siksi, että ajattelen. Älä murehdi, jos et voi vaikuttaa.

Tämän kirjoitin myös siksi, että jäsentelisin. Että selvittelisin ajatuksiani ensin. Että saisin sisua. Että muistaisin alleviivaamani lauseen. Että toimisin.

Lähden juuri palauttamaan ennakkotehtäviä. Olen hakenut yhteishaussa opiskelemaan. Ja meinasin mennä, vaikka kuntoutuspäätös puuttuu. Mulla on 30 vuotta työelämää jäljellä. Se on tarpeeksi hyvä syy. Nyt saa pitää peukkuja./ Kuvat eräältä keskiviikolta /

Tein tauluja !


Nopeeta ja näppärää. Kävin lataamassa muutamia ilmaisia ihania fontteja ja tulostin makuuhuoneen uusille tauluhyllyille  tauluja. Vaihdan, kun kyllästyn.

Marimekon Räsymatto-taulun tein aiemmin. Siksak-torkkupeitto on myös itsetehty. Sänky on Unikean. Kangaskassi Marimekon. Arkku on vanha, saatu ystävän kautta. Valaisimet ostettiin Retro & Romusta ja Huuto-netistä. Eero Aarnion Polaris tuoli on myös kierrätyslöytö ja se oli perinteinen oranssi ennen, kuin maalasin sen + jalat.

Ihaninta aina - purkit ja pussukat
Purkki, pussukka, laatikko tai kori. Jooooo! Sisällön sille keksii aina.

On sellaisia mitä en voi vastustaa, mutta tällä kertaa mentiin poikkeuksellisesti tarve edellä. Tein keittiöön korin öljyille. Näyttävät siistimmille tuossa noin. Korin alaosa on tehty kympin koukulla Novitan Tuubista ja yläosa seiskalla Barcelonasta ostetusta Trapillo Extra trikookuteesta. Oli muuten ensimmäinen kerta, kun törmäsin noin kivaan kaksiväriseen kuteeseen. Vinkatkaa, jos tiedätte, mistä olisi saatavilla. 

Puikkojen ja koukkujen pussukka taas löytyi mun ensivisiitiltä Oulunkylän Lankamaailmaan. Kuosi tuo mieleen jotain ysäriltä. Jotenkin niin kamalaa, että ihan kamalan ihanaa.