Kaupasta / kaunista


Yksi viikon parhaita hetkiä on alkuviikon täydennyskäynti kaupassa. Ostoslista on lähes aina sama. Olen harkinnut, että voisin kirjoittaa sen koneella. Tulostaa. En tee sitä, koska nautin listojen kirjoittamisesta. Olen ostanut erivärisiä muistikuutioita. Hyviä kyniä. Huonolla en tahdo tehdä. 

Kauppareissu painottuu hedelmä ja vihannesosastolle. Sieltä ostan eniten. Hypistelen tuoreita yrttejä. Valitsen huolella. Ainakin neljä ruukkua. Useimmiten korianteria ja lehtipersiljaa. Ehkä yhden basilikan. Joka kerta ajattelen; viisas olisin jos kasvattaisin itse.

Leipäosastolta ostan aina samaa. Ullan Pakarin kaurasämpylöitä. Pitää riittää pakastimeen saakka. Liha- ja kalatiskiltä mukaan lähtee jotain, mitä ei lähikaupasta saa.  Kahvia on aina muutama paketti kotona. Sitä varastoa pitää täydentää. Aina Pirkan luomukahvilla. Muilla ostoksilla ei ole niin väliä. Peruskaman voi hakea kadun toiselta puolenkin.

Paras osuus odottaa vasta kotona. Janne nostaa tavarat kauppakasseista pöydille ja pyytää mua laittamaan. En antaisi edes tehdä. Ne löytävät paikkansa ikkunalaudalta ja jääkaapista. Ovat, kuin koristeita. Ehkä siksi en kaipaa kukkia.