Must do / HelsinkiKohta se on taas. Meri auki ja kesä. Sitten on niitä tiettyjä juttuja mitä pitää tehdä. On mentävä Suomenlinnaan, Linnanmäelle (jos ei muuten, niin edes vuoristorataan), Seurasaareen kävelylle, piknikille joo ja sen aina muistaa milloin on syöty ensimmäiset kiskajädet. 

Olen huomannut, että nämä must do - listat painottuvat aina kesään. Miksi ihmeessä? Kai sitä muulloinkin voisi. Talvellahan sitä piristystä vasta kaipaisikin. Ja niitä käymättömiä paikkoja. Niitä on paljon. 

Yhden ihmeellisyyden korjasin auringon innoittamana juuri menneellä viikolla. Kävelin Ekbergille. Siellä kaupan puolella ei ollut koskaan tullut käytyä. Otin vuoronumeron ja tilailin leipiä, suklaita ja macaroneja. Kaupassa oli tunnelma kohdillaan. Erityisesti ihastutti Ompelukerhopullat, joita kuulema ennen oli Juorupulliksi kutsuttu. Haa. Seuraavaan Mummokerhoon niitä. Ehdottomasti.

Muuten en ole kovin kummoinen helsinkiläinen. Oikein hävettää tunnustaa… en ole koskaan käynyt Temppeliaukion kirkossa, vaikka kaikilla kaupunkilomilla kirkot kolutaankin. Vielä pahemmaksi tämän mun rikkeen tekee, että kyseinen kirkko sijaitsee meiltä muutaman sadan metrin päässä. 

Ja nyt, kun tunnustamaan alettiin, niin annetaan mennä… en ole myöskään vieraillut seuraavissa: 

Hiljaisuuden Kappeli
Kansallisooppera
Yrjönkadun uimahalli
Uimastadikka
Kansalliskirjasto
Alvar Aalto museo

Kauhulla selasin eteenpäin tuota Tripadvisorin "Things to do in Helsinki" - listaa. Ai kamala, kamala. Näyttääkö teillä yhtä pahalle?

Ensi kesänä mä lupaan. Otan tuosta edestä sen punaisen bussin. Hop On Hop Off ja kotikaupunki kierros. Noita muita rikkeitä taidan alkaa oikaisemaan jo aiemmin.

Aurinkoa alkavaan viikkoon!
-Laura