Sisällön tarjoaa Blogger.

Hyvä tuparilahja

Tein tuparilahjaksi korin. Virkkasin Novitan Hangon sisään kaksinkeraista Tuubia. Luonnonläheinen beige kesytti tuon oranssin. Sisällöksi kävin nappaamassa Funny Delistä Mummi ja Minä- pesuaineita. Polkkakarkkia ja Lakritsipommia, mistä lahjansaaja oli mulle joskus puhunut. Taisi se pari tasajalkahyppyä tehdä tuon saadessaan. Ja päästi jonkin äänen. Selvästi hyvä mieli. Sieltä minne oli juuri muutettu tulee kuvia ehkä huomenna. Sillä välin: Vappua ystävät!

Kuvapläjäys TallinnastaTäydellinen Tallinnan reissu koostuu seuraavista:

- lähde sekalaisella sakilla
- juo aamulla torikahvit (munkilla tietenkin) Kauppatorilla
- neulo koko laivamatka
- mene suoraan ruokakauppaan. Hanki riittävästi kuohuviiniä ja aamupalaa.
- aja taksilla kämpille (Uuteen Maailmaan Vanhan kaupungin taakse)
- laita skumpat kylmään
- mene torille odottelemaan iltalaivalaisia
- porukalla valmistautumaan iltaa varten
- eksy Pelgulinn alueelle ruokapaikkaa etsissä
- lunasta vihdoin pöytävarauksesi Kolm Sibulat ravintolassa
- syö niin, että paluukävely tekee tiukkaa
- herää, syö ja lähde kävelemään kohti Torupilliä
- löydä matkalta "vuoden viihtyisin" terassi
- hämmenny Karnaluksissa niin, ettet onnistu ostamaan mitään
- hyppää ratikkaan ja nauti terassilounas keskustassa
- muista päiväunet
- lasi skumppaa
- Ribe :ssä pöytävaraus ja taas ähkyt
- päätä jaksaa vielä ja testaa vaikka Labor baar
- mene nukkumaan eilistä aiemmin
- herätessä aamulaivaan harkitse hytin ottamista

ps. jos olet kesällä menossa, niin pistä muistiin noi ruokapaikat!

Piiiiiiiitkät kämmekkäät


Tallinna takana. Siellä oli kevät. Reissu oli kaikin puolin onnistunut ja olo on onnellinen, mutta väsynyt. Tapahtumista ja paikoista lisää huomenna. Tässä erikseen yksi kuva tekemistäni kämmekkäistä. Ne on piiiiitkät. Hihaosat yltävät kyynerpään yli. Optimaaliset kevättakin kanssa, jossa on 3/4-hihat. Varsi on harmaata Novitan Pikkusiskoa ja kämmenosa mustaa Rose Mohairia. 

Me suunniteltiin Marin kanssa näiden kuvaamista hartaudella. Miten hienot ne olisi rapistunutta puuseinää vasten… sitä, joka on siinä kävelymatkalla vuokrakämpältä keskustaan. Tai kivitaloa vasten… sellaista jonka laasti jo rapisee. Tai takorautaisen portin edessä Vanhassa kaupungissa. Ainoa kuva niistä on tästä terassilta. Ilma oli lämmin ja valkoviini kylmä. 


Puikot 2,5
Silmukoita 48

Harmaalla 4o, 4n 135 kerrosta.
Vaihda mustaan ja neulo 1krs oikein.
Mustalla 4o, 4n 13 kerrosta.
1 kerros oikein ja kavenna 4.
Sileää neuletta 2 kerrosta.
Tee peukalokiila (ohje esim täällä.)
Neulo kämmenosan korkeudeksi 25 kerrosta ja vielä 4 kerrosta resoria, ettei lähde käpristymään. Päättele joustavasti.
Neulo peukalo 15 silmukalla 13 kerrosta ja päättele joustavasti.

Divaanin VIIDEN TÄHDEN ILLALLINENEilen Kaapelitehtaalla oli Divaanin VIIDEN TÄHDEN ILLALLINEN. Jannea ei huvittanut lähteä kipsin kanssa könkkäämään ja mä soitin mun äidin hätiin. Meillähän olikin sitten "ennakkoäitienpäiväyllätys" ja hauska ilta. 

Tila - Hima ja Sali - oli viimevuotista viihtyisämpi. Ei Kellohallissa sinällään mitään vikaa ollut, mutta tänä vuonna äänimaailma oli kohdallaan ja käytössä oli kunnolliset toistovehkeet. Illasta sai enemmän irti ja miljöö sopi mukavasti tilaisuuteen.

Ruuat oli ihania. Kolme ensimmäistä hotkittiin hyvällä ruokahalulla. Maut osuivat yhteen ja annoskoot olivat aika sopivia. Kasvisalkupalassa pääsi maistamaan monia makuja, keiton kasviksissa oli sopivaa napsakkuutta ja kala suli suuhun. Mummonkurkkujen muodosta riitti pöydässä keskusteltavaa. Kuka ne oli minikokoisella jäätelökauhalla kaivanut vai puristanut raudan läpi? 

Pääruuan pöytään saapuessa emme olleet ainoa seurue, joka surkutteli herkullisen annoksen hukkaan menemistä, kun alkoi mahalaukusta tila loppua. Karitsan niska oli täydellisen pehmeää ja mulla meinasi itku päästä, kun olisin halunnut sen haukata kaikki. Sama homma tietysti toistui Da Capo-henkisen suklaajälkiruuan kohdalla ja näin miten vieressä lautaset vaihtoivat omistajaa, että herkut saatiin edes jonkun mahaan mahdutettua. Lopuksi pöytiin kannettiin vielä yllätysannokset: lämmin Somersby-juoma ja lapsuuden muistojeni pumpernikkeli. Jollain tavalla jouluisia. Tämän kokonaisuuden jälkeen oli pakko kävellä kotiin ja suunnitella extralenkkiä loppuviikolle. Slups!

ps. maha painoi niin paljon kotiin kävellessä, että rapussa piti turvautua hissiin. 
Instassa siitä hetkestä todisteena mun ensimmäinen selfie.

Yllätysvisiitti laulujoutsenien luoKotimatkalla Tyynelästä kohti kaupunkia ajettiin vaihtelun vuoksi vanhaa tietä. Yllättäen oikealla näkyi ihan mahdoton määrä joutsenia. Mun kiljuessa kovaa Janne pysäytti heti seuraavaan mahdolliseen paikkaan - sattumalta Aneriojärven luontopolun alkuun. Janne jäi kipsinsä kanssa autoon istumaan ja mä kipittelin puita pitkin rantaan. Jei! Lintutorni! 

Tuonne tahdon mennä ajan kanssa ensi kerran.
Parhaat asiat löytyvät sattumalta! Ja ovat ilmaisia!