Sisällön tarjoaa Blogger.

Eteisen tuolin uudet vaatteetTyynelän eteisessä ei etene. Tai etenee, mutta todellisin miniminiaskelin. Köpöttelee juuri niin vetreästi, kuin tämän kohta yhdeksän kymppisen hirsirouvan arvolle on sopivaa. Nytkään minulla ei ole näyttää suuria muutoksia. Fiiliskuvia. Vähän maalia lattiassa ja tuoli, joka on juuri pukeutunut Marimekkoon.

Kävin tuossa eräänä päivänä kaivamassa Marimekon kilopalalaareja. Verhoilukangasta olin etsimässäkin, enkä olisi voinut kuvitella, että kävisi näin hyvä tuuri. Löysin pari palaa Pienet Kivet -kangasta. Sellaista sopivaa tilkkua, joista sain  uuden päällisen Jannen tädin meille lahjoittamaan tuoliin. Yhdistin palat ompelemalla, irroitin vanhan kankaan ja nidoin uuden istuinosaan pehmusteen päälle kiinni. Nyt se passaa eteisen mattoon ihan täydellisesti ja mustavalkoisuus on hyvä kontrasti vaaleanpunaiselle, joka on eteistä valtaamassa. 

Sutiakin on heiluteltu. Lattiassa on jo ensimmäinen maalikerros. Ainakin toisen, jossei kolmannenkin maalauksen se vaatii vielä, mutta sävy miellyttää jo nyt mun silmää. Mä jäin vähän miettimään, että jos vielä tuohon tuoliin saisin samaa. Kokeilisin siihen sitä kalkkimaalia, jonka kävin jo Töölön Måla&More- liikkeestä nappaamassa. Sävy oli Antoinette, tottakai. Ajatus oli intoutua töihin jo viime viikonloppuna, mutta sepä meni taas niin yllättävällä vauhdilla, etten ehtinyt. 

Hitaasti hirsitalossa :)

20 kommenttia

 1. Antakaa mulle hirsitalo!

  Teillä on siellä vaan niin uskomaton fiilis. Ainakin kuvista välittyy. Kyllä se taitaa ollakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää kuule tulla meille kesällä piiaksi ;) Tai kylään ainakin!
   Niin pääset fiilistelemään paikan päälle :)

   Poista
 2. Meidän projekti etenee kans minimini askelin,mutta kaikki aikaanan. Eihän tämä koti ole koskaan "valmis". Aina uusi idea ja siitä se lähtee. :) Teillä tyynelässä ihana tunnelma,ihastuttaa aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ihana puuhailla aina jossain päin taloa jotain pientä :)
   Kiitos ja samaa sinne. Hirsitalot on ♥

   Poista
 3. Tosi kivalta nyt näyttää...tykkään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Vielä, kun saisi tuon lattian maalattua loppuun. Sitä ei viitsi tehdä, kun on vieraita. Täytyy vaikka joskus kaupunkiin lähtiessä vetää toinen kerros.

   Poista
 4. Siis ihan hirsitalon vauhdilla ;)

  VastaaPoista
 5. Tuoli on saanut ylleen todella näyttävän asun! Ja eikös se ole niin, että hiljaa hyvää tulee! Miksi olisi siis kiire valmiissa maailmassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana :) Vielä, kun osaisi päättää maalatako nuo kalusteet kalkkimaalilla vai ei. Toisaalta ne on kauniita noinkin. Hiljaa hyvää tulee ;)

   Poista
 6. Mun olisi pitänyt päästä hiplaamaan Marimekon isoja kiviä. Tuolista tuli hieno! Ja totta, ei Tyynelässä saa hötkyyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekko on ♥
   Mihin sä meinasin Isoja Kiviä?

   Mä oon oikein tyytyväinen tuoliin myös :) Kankaiden sauma tuli niin tuohon istuimen takareunaan, ettei haittaa edes tällaista pilkun viilaajaa.

   Poista
 7. Hieno tuli tuolista, sopii niin hyvin paikalleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :) Se on kyllä just passeli tuon maton kanssa. Hyvä löytö nuo tilkut.

   Poista
 8. Onpahan sullakin käynyt tuuri! Ihana tuli tuolista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi kyllä ♥ Ne kilopalalaarit on siellä tehtaanmyymälässä niin houkuttelevia, että pengon ne aina antaumuksella. Tekisi mieli sukeltaa, että pääsisi pohjaan saakka ;)

   Poista
 9. Mä niin haluan nähdä tuon roosan lattian livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooooo! Täytyy Mummiksessa maanantaina sopia joku Tyyneläneulontaekskursio ♥

   Poista
 10. Ui miten söpö tosta tuolista tuli! Mulla olis kanssa olohuoneessa yks vanha nojatuoli joka odottaa kevätremonttia. Voi olla ettei siitä selvitä ihan pelkällä päällysellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) Mäkin oon joo miettinyt jos tuon myös maalaisi. Saa nähdä.

   Verhoiluhommat ois hauska osata. Pehmustejutut sun muut.
   Ehkä jonain päivänä.

   Poista