Sisällön tarjoaa Blogger.

Mummot lähtee kohta matkaan
Mummot olivat viime viikolla oikein edistyksellisiä - uskaltauduttiin Mummokerho-meetingissä neulomaan julkisesti. Istuttiin Cafe Carusellissa monta tuntia. Juotiin piccoloskumpat, syötiin Kolmen Kaverin jäätelöä ja höpötettiin. Kukaan ei katsonut. Tai jos katsoi, en ehtinyt huomata, niin kivaa taas oli.

Mikähän siinä muuten on, että neulominen julkisesti hävettää? Siinä on jotain samaa, kun yksin kulkiessaan kompastumisessa. Jooo… älkää ny vaa mua tuijottako.

Tällä viikolla mummot sitten hulluttelevat. Tuon alkulämmittelyn jälkeen lähdetään Tallinnaan. Koko viikonlopuksi. Meillä on huoneisto vuokrattuna ja kuusi sen kahdeksasta pedistä täynnä. Nyt saa pistää vinkkejä tulemaan, jos on jotain hyvää jäänyt mieleen jollain matkalla.Kiitokset tästäkin elämän laatua parantavasta illasta: Silja, Jaana, Mari ja Päivi 
Kiitokset myös ensimmäisestä kuvasta Siljalle ja viimeisestä Marille. 
Seuraavaa kertaa odotellessa. 

26 kommenttia

 1. Karnaluksista saa lisää lankaa ja muuta käsityö/askartelutilpehööriä...on tukkukauppa ja ei ole sunnuntaina auki ei käy kortit....ja Oliverissa voi nauttia hyvästä ruuasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne Karnaluksiin me suunniteltiinkin poikkeavamme. Sen verran kehuja on kuulunut :) Kiitos ravintolavinkistä!

   Poista
 2. Siis, höh! Ei julkisessa neulomisessa ole mitään hävettävää. Minä neulon monestikin ja olen nähnyt niin monen muunkin tekevän. Mukavaa reissua teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Sehän on ihan järjenvastaista :) Janne tosiaan kysyi multa kotona, että "Voiko niin tehdä? Mennä sinne neulomaan?" ja Marin mies kyseli jälkikäteen, että tuijotettiinko meitä. No ei varmaan oisi nolottanut ilman ulkopuolisia paineita ;)

   Kiitos!

   Poista
 3. Minä neulon kyllä ylpeänä julkisesti :)

  VastaaPoista
 4. Meillä oli koulussa marttakerho. Istuttiin rivissä luennoilla ja jokaisella kutimus käsissä... :D

  VastaaPoista
 5. Minä myös tykkään neuloa julkisesti :) Tosin harvemmin tulee lähdettyä mihinkään julkisesti neulomaan, mutta kivaa se on :) Lähinnä silloin saa hämmentyneitä katseita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikö oo kummaa, että jos bussissa neuloo - kaikki tuijottaa (tai tulee juttelemaan). Ja jos räpeltää jotain muuta (vaikka tietokonetta), niin se on niin tavallista, ettei siihen kiinnitä mitään huomiota.

   Poista
 6. Hahaa, mummelit! Retkeä täällä jo odottelen. :)

  VastaaPoista
 7. Mitäh, mummoiluhan on muotia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Siksi siitä varmaan pitää heti tehdä jutun juurta, jos näkee puikot jonkun kädessä julkisella paikalla :)

   Poista
 8. Ihanan kuuloista! Tallinna on kiva paikka käsityöihmiselle ja muutenkin. Sinne suuntaan myös mie työpaikan neulepiirin kanssa lauantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas. Siellähän on sitten puikkojen kilisyttäjiä enemmänkin liikkeellä ;)
   Mukavaa matkaa teillekin!

   Poista
 9. Helina Tilk! On muuten sympaattista posliinia :)

  VastaaPoista
 10. Viimeeksi otin neuleet mukaan julkisiin ajoneuvoihin, kun luvassa oli tunnin matka yhteen suuntaan. Kyllä nää saksalaiset osas tuijottaa! Mutta ei hävettänyt, kun oli kaunis neule juttuseurana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takuuvarma huomion herättäjä :D Ehkä toi "hävettää" oli vähän väärä sana mulla tuossa, kun herätti näin paljon keskustelua… ennemminkin nolottaa. Ei siihen häpeän tunteita liity, mutta välttelen sitä tuijotusta.

   Mä neulon aina meidän automatkoilla. Julkisia tulee käytettyä harvemmin, kun kävelen kaikki lyhyet matkat (keskustan sisällä).

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos ♥
   Kiva olisi ollut, jos olisit säkin mukaan ehtinyt. Ens kerralla sitten :)

   Poista
 12. Ahoj Laura :-)

  Meikeläinenkin eksyi sit tänne ;-)
  Kävästiin Artsin kanssa zygäilemässä Tallinnaa ristiin rastiin eilen ja löydettiin kunnon
  tiluksia turistipytinkien ulkopuolelta. Vaikuttavin paikka oli kyllä Lasnamäen betonilähiö
  vajaa 10km laivarantsusta. Ehdotin Artsille, että josko oltais haettu säkillinen pussikaljaa ja kateltu
  miten päättyy ilta Lasnamäessä;-) No, jäi meiltä pojilta tekemättä. Mutta josko mummot hoitais homman kotiin?! =D Kyllähän joukko mummoja pari trikoosankaria peittoaa ;-)

  Trolloloo & hyviä blogitteluja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahoj ja ruksi seinään. Sä olet virallisesti ensimmäinen Jannen ystävä, joka täällä on käynyt. Ja ehdottomasti ensimmäinen kommentin jättänyt. Arvostan :)

   Kyllä kuusi mummoa aina kaksi trikoosankaria peittoaa. Epäilyksettä. Siis jos meitä ei sitten sunnuntaina kotiin kuulu, niin sä tiedän alueen mistä kannattaa käydä ensin katsomassa :D

   Leppoisaa viikonloppua teille! Nii… ja käy kurkkimassa myös edellisestä postauksesta meidän pääsiäiskuvat. Kiitos viimeisestä ja tulkaa kesällä viimeistään uudelleen! Terveisiä :)

   Poista
  2. Kertaluonteisesti pikku riskillä piti tätäkin kokeilla ;-) Nyt kun on peli avattu, niin saatanpa postailla laadukkaita viestejä tulevaisuudessakin =D

   Jees, hauska oli Tyynelän pääsiäinen, kiitokset vaan isäntäväelle :-)
   Zekkailin tossa jo kartalta hyvän zygäilyreitin Tyynelään, matkaa taisi
   Ogelista kertyä n. 135km. Sehän pitää kesän aikana testata :-)

   Hei hei & hyvät Tallinnan reissut :-)

   Poista
  3. Joo, todellakin!

   Hei huh huh noita sun lenkkien pituuksia :D Ei muuta, ku suunnittelemaan aikataulua. Tyynelässä on aina avoimet ovet.

   Tallinna on nyt takana ja väsyneet matkaajat kotona. Reissu oli ♥
   Kuvia tulossa!

   Poista