Sisällön tarjoaa Blogger.

Suunnittelijan kädenjälki
Tänään postiluukusta kolahtaneesta Avotakasta löytyi juttu Pave Mikkosen suunnittelemasta omakotitalosta otsikolla "Mutkat suoriksi". Tunnistin tuossa jutussa esitellystä talosta monta omaa silmää miellyttävää ratkaisua, jotka mitä ilmeisimmin ovat tyypillistä Mikkosen käden jälkeä. 


Huomio kiinnittyi etenkin…

valaistukseen - kulkee katossa mahdollistaen erityyppiset tunnelmat

ikkunoihin - mahtavan suuria tai epätyypillisissä paikoissa

keittiösaarekkeeseen - ympärille on mahdollista kokoontua seurustelemaan

liesituulettimeen - kauniin selkeä linjainen ja kiinteä osa keittiötä


Samanlaiset yksityiskohdat poimin itsekin kameralle viime kesänä, kun pääsin ensimmäistä kertaa visiitille ystävien uuteen kotiin (2 ensimmäistä kuvaa - ihana!!) Oulussa. Se on myös saman suunnittelijan toimistosta. Lisää kuvia täällä ja täällä.

Avotakka kannattaa poimia mukaan kaupasta, niin voitte vertailla miten samantyyppiset ajatukset toimivat upeasti myös tummemmissa sävyissä. Paljon samaa paperilla, mutta tunnelma on aivan toinen. Avotakkaan kuvatussa talossa korostuu puun lämpö, kun taas ystävien kotona avaruus ja kirkkaus. Itseäni miellyttää jollain tavalla molemmat, mutta omalta enemmän tuntuu valkoisen, mustan, kulmikkaan ja valon aikaansaama graafisuus. Makuasioita. Jutussa oli muuten kuvattuna myös ihastuttava takka, jonka tulipesä on työskentely- ja katsekorkeudella. 


ps. ei ollut maksettu, eikä mainos laisinkaan // terveisiä Ouluun ♥ // viimeisessä kuvassa on aukama tämän päivän Avotakasta, ensimmäiset ovat ystävien kodista ja minun ottamiani - viime kesältä

4 kommenttia

 1. No voi hitto! Siis se että en pääse heti nyt lukemaan avotakkaa kun ollaan Sveitsissä :)
  Joutuu odottamaan sunnuntaihin!

  VastaaPoista
 2. Aika upea oli tämä Avotakan koti.Kertakaikkisen hulppea.Minun makuuni ehkä liiankin hulppea.Mutta tottuisihan sitä siihen tilan tuntuunkin varmaan kuten on tottunut näihin vähän pienempiinkin neliöihin.Ja kaikki ne sisustusratkaisut,tosi erikoisia ja upeita.Kyllä ammattilaisen käden jälki näkyy,samoin noissa sun kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama. En ehkä saattaisi sellaisessa asustella. Muutenkin oon enemmän näiden vanhojen asuntojen ystävä. Tosin tuo ystävien olisi sellainen mistä pitäisin, jos joskus uuden rakennuttaisin.

   Poista