Sisällön tarjoaa Blogger.

Koitan käyttää kalkkimaalia


Koitan käyttää kalkkimaalia. Se makuuhuoneen seinä ei sitä kamalasti imaissut ja litran purkista jäi puolet. Loppuja levittelin eteisen seinään naulakon taakse, kun se näytti kolkolle.  Tuon lattian ensimmäinen kerros oli jo aiemmin  maalattu saman suuntaisella sävyllä. Seinien maalaamisen jälkeen huomaa selvästi, miten lattian vanha keltainen puskee läpi. Roosa taittaa oranssiin. Saa nähdä peittääkö sitä toinenkaan kerros, vai vaaditaanko kolmaskin. Ehkä tänään kokeilen kuin mun sen kanssa käy.

Kalkkimaalista vielä… en onnistunut vieläkään tuhlaamaan sitä loppuun. Mihinhän sitä seuraavaksi ;) Näiden maalauskokemusten jälkeen oon erityisen kiinnostunut käyttämään tätä jatkossakin. Suunnittelen jo seuraavaa projektia olohuoneen pönttöuunin ympärille. Tällä kertaa toisella värillä.


Tuoli ja pikkulipasto ovat molemmat Jannen tädiltä. Tuolin päällystin viime kuussa. Naulakko oli talossa jo ostettaessa. Sen maalasin viime vuonna. Lehtikori on kirppislöytö ja pullot kaivettu kellarista.

12 kommenttia

 1. Mä tykkään tuosta tapetista, jossa on sinisiä kukkia... :) Näissä kuvissa on muutenkin sellanen ihana tunnelma! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana! Sillon maaliskuun tapetoinnin yhteydessä jäi kai mainitsematta, että toi on sitä samaa kokonaan uitettavaa / ilman liisteriä laitettavaa Gammalsvenska perinnemallistoa (malli Klöver).

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö :)) Ja musta ihan hyvin menee yhteen tuon toisen kanssa. Tulee vaan hauska maalaistunnelma eteiseen.

   Poista
 3. Upeat kuvat ja noissa edellisissäkin postauksissa, jotka mielenkiinnolla luin nyt, kun kiire on estänyt käymästä hetkeen täällä. Mutta parempi myöhään. Uskomatonta, miten sitä löytyy kaikenlaista pientä kivaa vanhoista taloista… Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi :) On nää parhaita löytöpaikkoja tämmöiset. Tiedät :)

   Mukavaa viikonloppua sinne myös!

   Poista
 4. Oon minäkin täällä hiljaa lueskellut ja katsellut ihania kuvia, vaikken ole ehtinyt/jaksanut kommentoida... Mietin jo aiemmin että onkohan ne vaan kuvat jotka saa tuon lattian näyttämään niin persikkaiselta. Hauska nyt verrata tuohon seinään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä jännät viikot edessä :)) Toivottavasti sitten oma olo kohenee pian, että jaksat pienen valvojan kanssa ♥

   Lattia tosiaan on nyt persikkainen :) Vahva keltainen paistaa läpi. Täytyy katsoa missä välissä ton saa maalattua valmiiksi… vähän säätämistä aina, kun siitä on tosiaan käynti vessaan/ kylpyhuoneeseen. Melkein pitää maalata lähtiessä.

   Poista
  2. Näin kahdelta yöllä ei esimerkiksi väsytä juuri lainkaan, oon jo niin yliväsynyt :D Mutta huomenna taas väsyttää... Mies ei onneksi enää uskalla lähteä reissuun niin saan välillä nukkua päikkäreitä :)

   Minä en olekaan koskaan maalannut lattiaa mutta voisin kuvitella että ihan viimeisen päälle pitää antaa kuivua, joten ei varmaan tosiaan siinä mielessä niitä helpoimpia maalauskohteita!

   Poista
  3. No mä oon taas miettinytkin, että kylläpä sä oot pitkään aika valveilla :D Onneksi saat päikkäreitä, että vähän paremmin jaksat.

   Ei oo helpoimpia, mutta nyt vedettiin kyllä sellaisella minkä kuivumisaika ei oo kovin pitkä. Perinnemaaleissa kestää joskus kamalan kauan, useita päiviä.

   Poista