ANNIE SLOAN CHALK PAINT // KALKKIMAALI

Blogeissa on hirmuisasti hehkutettu kalkkimaaleja, mutta enpä olisi arvannut, että se oikeasti on näin ihanaa. Käsittämättömän helppoa hommaa. Sotkut voi pestä käsistä (ja lattiasta) vedellä ja maali kuivuu parissa tunnissa täydelliseksi. 

Mä en lähtenyt siihen Kalklitir- juttuun. En jaksanut sekoitella, halusin valmista tavaraa. Löysin netistä Annie Sloan värikartan ja huomasin, että Måla & More - myymälähän on ihan meidän kaupunkikodin lähellä, Museokadulla. Kävin hakemassa purkin jo maaliskuun puolella, mutta nyt vihdoin pääsin hommiin. 

Makuuhuoneen seinä oli valmis vajaassa parissa tunnissa. Hinkkasin maalin siihen leveällä siveltimellä ristivedoin. Kerta sively riitti haluamaani lopputulokseen, koska pohja oli valkoinen. Purkissa väri näytti ärtsylle, mutta kuivui juuri sellaiseksi, miksi pitikin. Se on kaunis. Ja minä onnellinen. Uuni korostuu nyt kauniisti, eikä ole niin möhkö tuolla nurkassa. Makuuhuoneen sininen sai vastaparikseen lämmintä ja tunnelma on toinen.

Ja katso mikä määrä meni maalia. Litran purkista puolet. Mä en mitenkään voi käsittää, että sellainen määrä voi riittää. Pigmentit on kohdillaan. Mä tahdon maalata tällä aina! Ihan aina! 

En vieläkään ymmärrä miten mistään voi selvitä näin helpolla. Ei pohjatöitä, kerta riittää ja kuivuu pikana. Kaiken muun hyvän lisäksi maali on ekologinen ja hengittävä. Siis juuri sopiva vanhoihin taloihin. Käy lukemassa Annie Sloan maalin ominaisuuksista ja käytöstä lisää täältä.

ps. tämä ei ollut yhteistyöpostaus / mainos, vaikka onnistuinkin saamaan näin monta ylisanaa yhteen tekstiin. Tämä oli suosittelu. Sydämeni pohjasta. Mene ja osta. 

Leppoisaa sunnuntaita teille. Tänään meillä tapetoidaan.