Sisällön tarjoaa Blogger.

Extreme makeover - meillä remontoidaan taas // saunarakennus
Joku ehkä muistaa ne tarkkaan rajatut ja siivotut kuvat saunarakennuksesta? No tällaiselle siellä näyttää tavallisesti. Listat puuttuu, seinä on tummunut, katon väri rapissut, ikkunoista puuttuu karmit ja helat. Eilen karsittiin. Esimerkiksi tuo kaappi, joka on ihan turhaan seissyt täällä, purettiin odottamaan parempaa tarkoitusta. Sitten suojattiin ja aloitettiin maalaushommat. Kylmän harmaa paneelimaali ei sovi ihanaan vanhaan lattiaan. En tiedä missä mielenhäiriössä ne kolme vuotta sitten maalasin. Sen jälkeen täällä ei ole tehty mitään. Nyt käytiin hakemassa litroittain maalia ja vähän tapettia. Kaikki paitsi kauniisti kulunut vanha lattia uusitaan. Värimaailma napattiin tältä lastulta. Arvaatko mitä mihinkin?


Lomalle tekemistä // äidistäni ylpeänä // Taidenäyttely : Serkukset Oranssi ja Keltainen


Äitini päätti joitain vuosia sitten, että taiteen perusopinnot pitäisi suorittaa. Ihan mahtava ajatus, sanoin minä. Nyt en muista kuka se oli, jonka hämmentynyt ensireaktio vaikutti siltä, kuin kysyjä olisi ollut toista mieltä. Ihmetteli puoli ääneen, että ymmärtääkö äitini minkä ikäinen hän on sieltä valmistuessaan. Tästä puhuttaessa äiti totesi, että saman ikäinen joka tapauksessa. Ero on siinä, mitä on tehnyt sillä väliajalla. Kyllä!

Äiti valmistui viime vuonna ja tällaista hän on nyt saanut aikaan. Nämä ovat tiukkaan rajattuja poimintoja ja yksityiskohtia hänen töistään. Suosikkini on tuo ensimmäinen. Se on massatulle kovalevylle tehty akryylityö, jonka shampoovaahto on akryylimassaa (rautakaupasta). Muissakin töissä arvostan väreillä ilottelua ja rentoa otetta. 

Lisää on nähtävissä Loimaalla heinäkuussa, kun äiti järjestää taidenäyttelyn yhdessä serkkunsa kanssa. Näyttelyn tiedot ja osoite löytyvät täältä. 

Tikka ja tapetti


Tikka ja tapetti. Sopivasti vanhaa tyyliä molemmissa. 

Nämä kuvat on meidän Tyynelän yläkerran ensimmäisestä huoneesta. Viistojen kattojen alle on laitettu molempiin huoneisiin sängyt / vuodesohvat nukkumatilaksi vieraille. Oma makuuhuonehan meillä on alhaalla. Talvella näin keskellä kesää on turha lämmittää koko taloa, jos ollaan kaksin. Silloin meillä on lämpö ainostaan alakerrassa.

Tämäkin tapetti on Gammassvenska perinnemallistoa ja se laitettiin jo viikkoja sitten - samaan aikaan sen toisen huoneen kanssa. En vain saanut kuvia blogiin aiemmin, kun tämä kone mäsähti. Sanoi seis ja pääsi korjaamolle. Onneksi kaikki kuvat saatiin pelastettua ja me aletaan ollaa tämän masiinan kanssa sujut taas.

Tuon vanhemman masiinan, eli ompelukoneen, kanssa en ole sujut. Se on periaattessa ihan käyttökunnossa, mutta mistä minä ohjekirjaksi muuttuisin? Kuka opettaisi kaikki kikat?

Tästä huoneesta puuttuisi enää sormipaneeli tuosta viistosta katosta ja vaha lattiasta… niitä sadepäivän puuhia?


Laajempia kuvia huoneesta / yläkerrasta ennen tapetteja on täällä.

"Uusi" pöytä ja kirppisvinkkejä


Hamsteri kävi taas kirppareilla. Löytyi vanha pöytä / tv-taso. Siltä ajelulta. Sopii hyvin tuon appiukon kellarista tuodun kellon alle ja sen sivupöydän kanssa samaan tilaan. Köyhdyin tästä pari kymppiä. 

Meidän olohuoneessa on sopivassa suhteessa uutta ja vanhaa. Sekalainen sakki, mutta yhteensopiva. Tuokin puun väri, josta en ennen välittänyt on tänne hiipinyt. Samoin messinki - ikkunalaudan kynttiläjaloissa ja Artekin valaisimessa. Niin se ihmisen mieli muuttuu ja kotoinen on olo.

Kesä on kirppistelyn parasta aikaa. Alles Gute Vintageen menen kyllä vielä monta kertaa ja tietysti Salon kirppareille myös. Toivottavasti sinne Lahteen ja Orivedellekin, joista vinkkasin viime postauksessa. Jos kirppikset kiinnostaa enemmänkin, niin täältä löytyy tärpit mistä viime syksynä kirjoitin. Niin ja muuten… kuulin juuri, että Eiraan on tullut uusi. Se täytyy testata.

Oisko vielä kesälle kirppisvinkkejä? Minne mennä kotimaan matkalla?
Ainakin Oulua kohti ollaan jossain kohtaa ajamassa.


Seinällä olevat Marimekon taulut on mun tekemiä ja valaisin meidän tekemä. 
Tyynyt Marimekko Muija ja Metropoli. Pöytä ja tuolit BoConcept. Rahi Soul. Matto Woodnotes. Sohva Ikeasta.

Mitäs se hulluvillasukkanainen kesällä?


Mitäs se hulluvillasukkanainen kesällä? No mitäs se muuta, kun sukkia. 

Tai siis tossuja nämä lyhytvartiset vois vaikka olla. 
Ei niin rujolta kuulostaisi parin kymmenen asteen pluslämpötilassa. 


Lanka: Puro Batik (868)
Puikot: Knit Pro Symfonie 3.0 koivupuikot (saatu blogitapahtuman yhteydessä)
Koko: 35-36
Malli: omasta päästä

Luo 40 silmukkaa tupla puikoille (10/10/10/10)
Neulo helmineuletta 10 kerrosta
Kantapää tehdään sileänä neuleena 20 silmukalla (puikot 4+1).
Kantapään korkeus on 19 kerrosta ja kantakavennusten jälkeen jää 6 silmukkaa.
Nosta kantapään reunoilta 12 +12 = 1 kerros (15/10/10/15).
Jatka teräosassa puikoilla kaksi ja kolme helmineuletta, pohjassa sileää.
Kavenna seuraavilla viidellä kerroksella puikoilla 1 ja 4 (jää 4 x10s)
Teräosan pituus on tässä koossa 44 kerrosta.
Kärsikavennukset tehdään jokaisella kerroksella. 
Puikkojen yksi ja kolme lopussa 2 oikein yhteen ja puikkojen kaksi + neljä alussa ylivetokavennus. 

Saa lainata, mutta muista linkata lähde. 
// Seuraa blogiani Facebook, Bloglovin, PinterestInstagram //

Vanhoja valokuvia // old school viikkoOlen oppinut kaksi asiaa. 

1. Kun kone on rikki, eikä kuvia sieltä ole saatavana, arvostan näitä paperisia versioita vielä enemmän. Nämä ovat kolmen kymmenen vuoden takaa. Sisko ja minä.

2. Kun postiluukku kolahtaa ja sieltä tulee käsikirjoitettu kuori, se tuntuu nykyään erityishyvälle. Näin kävi eilen. Kuoressa oli paperikuvia viime viikonlopulta. Onnea on <3

Sara H / alennuskoodiTiedättekö, kun joskus tuntuu, että pienilläkin asioilla on suurempi merkitys? Joskus tapaa jonkun tai tapahtuu jotain, joka antaa merkityksen jollekin menneelle tai tulevalle. Linkittyy. Tulee fiilis, että näin sen pitikin mennä. Mulle tapahtui näin viime viikolla kaksi kertaa. Ensimmäinen oli tämä. (Toisesta lisää myöhemmin.)

Niiden kaikkien jännitysten jälkeen sain yllättäen kutsun kasvohoitoon. No hei tottakai meen! Ei ois voinut parempaan aikaan osua. Taisin ottaa pari tanssiaskelta. Alkoi jo pääsykokeet ja muut näkyä naamassa. Tuntuu, että oon niin pitkään ollut kotona, että pienemmätkin kiireet jännittää (saati sitten tuollaiset loppuelämän ratkaisevat). Oli hiukka harmaa olo ja nenän pieleen oli ilmestynyt jo näppylöitäkin.

Sara teki mulle 75 min kasvohoidon YonKa- sarjan tuotteilla ja mä odottelin, että missä vaiheessa havahdun omaan kuorsaukseeni. Se oli ihanaa, ihan täydellisen rentouttavaa. Lisäksi laitettiin ripsiin ja kulmiin kestovärit. Ei saatu mun silmiä vuotamaan, vaikka olen sellainen räpyttelijä.

Kokemus ylitti mun odotukset. Vähän jännitin sinne mennessäni, että noinko osaan rentoutua. Siellä torkuttuani huomasin, että hyvinkin. Voin suositella Saraa lämpimästi ♥ Hän on huomaavainen, huolellinen ja erittäin tarkka. Näkyy kilometrien päähän, että tätä työtä tehdään intohimolla ja täydestä sydämestä.
Jos sulla on tilaisuus, niin mene ja nauti.
Mainitse mun blogi aikaa varatessasi. Tarjoukset on voimassa kesäkuun loppuun saakka.


Sara on vasta alkanut yrittäjä ja toimii Kauneuskaksio 1,2:n tiloissa Kolmannella Linjalla. 
Mä toivon Saralle pitkää ja menestyksekästä uraa rakastamansa työn parissa. 

Tiedustelut ja ajanvaraukset p. 050 595 0145 / sara.elisa.himmanen@gmail.com
Saran sivut löydät täältä ja blogin täältä.

Ja kuvia mun naamasta, jolle väri palautui, löytyy Instasta ;)

Blogiyhteistyö. Kuvat on napattu Saran sivuilta.

Oodi soft gripilleEn olisi koskaan ajatellut, että koukuissa voi olla näin valtavia eroja. Sain tämän Knit Pron (soft grip) sieltä Lankamaailman blogitapaamisesta. Mä olen aina ollut virkatessa sellainen vääntäjä. Sormet sinisenä ja kädet kovilla. Lanka painaa uran vasempaan etusormeen. Tämän kanssa on helpompaa. 

Tuntuu, että tulen tänä kesänä virkkaamaan paljon. Ainakin nyt auton etupenkillä syntyy pitsiliinoja - Marketta mallilla. Viimeisen kerroksen virkkaan väärältä puolelta. Reunasta tulee jotenkin muka kauniimpi niin.