Sisällön tarjoaa Blogger.

No voi pihkura!

No voi pihkura! Ei ollut mun nimeä siinä listassa aamulla. Siinä missä on opiskelupaikan saaneet. Nythän tässä on sitten vaihtoehtoja. Marisenko, että tipuin tässä vaiheessa. Vai onnittelenko itseäni, että pääsin tähän saakka. Otan tuon jälkimmäisen. Lisäksi onnittelen itseäni näistä muista mun elämän ihanista asioista.

- Se saunan remontti on tapettia vaille valmis.

- Kummipoika tulee kylään keskiviikkona. 

- Eräät ajavat tänne ensi viikolla Oulusta asti. Meidän iloksi.

- On kesä + kauniit maisemat. Ja mulla paikka missä nautia niistä.

- On uutta sukkalankaa ja paljon aikaa.

- On ystäviä ihania. Niitä jotka tulevat yllättäen pihaan torvet soiden (harva oikeasti enää tulee extempore) ja niitä blogin kautta mun elämään tulleita. Niitä, jotka näissä kuvissa kykkivät pyllyt pystyssä kauneutta kuvaamassa. Kiitos Jaana ja Silja Maaria. Kiva, kun olitte viikonloppuvisiitillä. Ja kiitos, kun ootte sellaisia sopivan kahjoja.


Ja kyllä. Kaikki menee niinkuin on tarkoitettu. 

Ennakkoperintö ja ennakkoluulot

Siinä on jotain mielenkiintoista, miten ihminen käy vanhaksi. Miten muuttuu. Mihin asioihin keskustelu aina ajautuu. Mitä mielessä liikkuu. Ja vanhalla tarkoitan todella vanhaa. Ikääntynyttä. En ketään keski-iänkriiseissään.

Jannen täti on jo päälle kasikymppinen. Uskossa oleva leski ilman lapsia. Kylässä käydessä tuntuu mummolalle. Siitä kosteasta silmäkulmasta tietää, että on kaivattu. 

Sanoisin, että täti on ajatuksiltaan yllättävä. Ei perinteinen mummo. Mun sairasteluista puhuttaessa tokaisi, että "no lapsiahan on teille sitten turha odotella". No niin on. Hetken hiljaisuuden jälkeen tiedusteltiin, että miksei me sitten adoptoida. 

Ai että mä tykkään. Tykkään, kun puhutaan suoraan. Tykkään, kun murretaan ennakkoluuloja. Minunkin! Miksi muka jokainen uskossa oleva mummo ajattelisi, ettei udella, ettei lapsettomuudesta puhuta, että adoptio on tabu.

Lopuksi mulle kerrottiin, että on se vaan mukava juttu, etten ole semmoinen hempukka. Ja halattiin. Kotiinviemisiksi tulivat nämä Tyynelään täydelliset kuvien kukkatelineet ja pitsit.


ps. saunarakennuksen remontti edistyy. Enää tapetti, listat ja ikkunoiden helat puuttuu. Sneak peek Instassa.
pps. Samalta tädiltä saatiin aiemmin nämä

Extreme makeover - meillä remontoidaan taas // saunarakennus
Joku ehkä muistaa ne tarkkaan rajatut ja siivotut kuvat saunarakennuksesta? No tällaiselle siellä näyttää tavallisesti. Listat puuttuu, seinä on tummunut, katon väri rapissut, ikkunoista puuttuu karmit ja helat. Eilen karsittiin. Esimerkiksi tuo kaappi, joka on ihan turhaan seissyt täällä, purettiin odottamaan parempaa tarkoitusta. Sitten suojattiin ja aloitettiin maalaushommat. Kylmän harmaa paneelimaali ei sovi ihanaan vanhaan lattiaan. En tiedä missä mielenhäiriössä ne kolme vuotta sitten maalasin. Sen jälkeen täällä ei ole tehty mitään. Nyt käytiin hakemassa litroittain maalia ja vähän tapettia. Kaikki paitsi kauniisti kulunut vanha lattia uusitaan. Värimaailma napattiin tältä lastulta. Arvaatko mitä mihinkin?


Lomalle tekemistä // äidistäni ylpeänä // Taidenäyttely : Serkukset Oranssi ja Keltainen


Äitini päätti joitain vuosia sitten, että taiteen perusopinnot pitäisi suorittaa. Ihan mahtava ajatus, sanoin minä. Nyt en muista kuka se oli, jonka hämmentynyt ensireaktio vaikutti siltä, kuin kysyjä olisi ollut toista mieltä. Ihmetteli puoli ääneen, että ymmärtääkö äitini minkä ikäinen hän on sieltä valmistuessaan. Tästä puhuttaessa äiti totesi, että saman ikäinen joka tapauksessa. Ero on siinä, mitä on tehnyt sillä väliajalla. Kyllä!

Äiti valmistui viime vuonna ja tällaista hän on nyt saanut aikaan. Nämä ovat tiukkaan rajattuja poimintoja ja yksityiskohtia hänen töistään. Suosikkini on tuo ensimmäinen. Se on massatulle kovalevylle tehty akryylityö, jonka shampoovaahto on akryylimassaa (rautakaupasta). Muissakin töissä arvostan väreillä ilottelua ja rentoa otetta. 

Lisää on nähtävissä Loimaalla heinäkuussa, kun äiti järjestää taidenäyttelyn yhdessä serkkunsa kanssa. Näyttelyn tiedot ja osoite löytyvät täältä. 

Tikka ja tapetti


Tikka ja tapetti. Sopivasti vanhaa tyyliä molemmissa. 

Nämä kuvat on meidän Tyynelän yläkerran ensimmäisestä huoneesta. Viistojen kattojen alle on laitettu molempiin huoneisiin sängyt / vuodesohvat nukkumatilaksi vieraille. Oma makuuhuonehan meillä on alhaalla. Talvella näin keskellä kesää on turha lämmittää koko taloa, jos ollaan kaksin. Silloin meillä on lämpö ainostaan alakerrassa.

Tämäkin tapetti on Gammassvenska perinnemallistoa ja se laitettiin jo viikkoja sitten - samaan aikaan sen toisen huoneen kanssa. En vain saanut kuvia blogiin aiemmin, kun tämä kone mäsähti. Sanoi seis ja pääsi korjaamolle. Onneksi kaikki kuvat saatiin pelastettua ja me aletaan ollaa tämän masiinan kanssa sujut taas.

Tuon vanhemman masiinan, eli ompelukoneen, kanssa en ole sujut. Se on periaattessa ihan käyttökunnossa, mutta mistä minä ohjekirjaksi muuttuisin? Kuka opettaisi kaikki kikat?

Tästä huoneesta puuttuisi enää sormipaneeli tuosta viistosta katosta ja vaha lattiasta… niitä sadepäivän puuhia?


Laajempia kuvia huoneesta / yläkerrasta ennen tapetteja on täällä.

Mun kauneimmat luontokuvat // taivas oli tulessaLoma on alkanut. Mähän en varsinaisesti ole lomalla mistään, mutta toiselta se silti tuntuu, kun Janne on. Posti on käännetty maalle ja luvassa on monta viikkoa pelkää rauhaa. Ollaan pääosin Tyynelässä, vähän ehkä mökillä meren rannassa ja yhdet festaritkin kesään mahtuu - Oulussa. Luvassa siis vähemmän kotipostauksia, enemmän Tyyneläjuttuja, käsitöitä ja ehkä vähän kirppisaarteita. 

Näissä parin viikon sisään nappaamissani kuvissa on mun mielestä pala kauneinta kesää.  Näiden kanssa siis haluan toivottaa teille rentoa Juhannusta 

"Uusi" pöytä ja kirppisvinkkejä


Hamsteri kävi taas kirppareilla. Löytyi vanha pöytä / tv-taso. Siltä ajelulta. Sopii hyvin tuon appiukon kellarista tuodun kellon alle ja sen sivupöydän kanssa samaan tilaan. Köyhdyin tästä pari kymppiä. 

Meidän olohuoneessa on sopivassa suhteessa uutta ja vanhaa. Sekalainen sakki, mutta yhteensopiva. Tuokin puun väri, josta en ennen välittänyt on tänne hiipinyt. Samoin messinki - ikkunalaudan kynttiläjaloissa ja Artekin valaisimessa. Niin se ihmisen mieli muuttuu ja kotoinen on olo.

Kesä on kirppistelyn parasta aikaa. Alles Gute Vintageen menen kyllä vielä monta kertaa ja tietysti Salon kirppareille myös. Toivottavasti sinne Lahteen ja Orivedellekin, joista vinkkasin viime postauksessa. Jos kirppikset kiinnostaa enemmänkin, niin täältä löytyy tärpit mistä viime syksynä kirjoitin. Niin ja muuten… kuulin juuri, että Eiraan on tullut uusi. Se täytyy testata.

Oisko vielä kesälle kirppisvinkkejä? Minne mennä kotimaan matkalla?
Ainakin Oulua kohti ollaan jossain kohtaa ajamassa.


Seinällä olevat Marimekon taulut on mun tekemiä ja valaisin meidän tekemä. 
Tyynyt Marimekko Muija ja Metropoli. Pöytä ja tuolit BoConcept. Rahi Soul. Matto Woodnotes. Sohva Ikeasta.

Kirppislöytöjä kotimaan kierrokseltaHeikki Orvolan suurempi Miranda Lahden  Kontista. Siellä on muuten kunnon kirppiskeskittymä (ainakin kuusi kirpparia samassa paikassa, yhdellä parkkeerauksella). Pysähdy seuraavalla ohikulkumatkalla!

Nuutajärven vaaleanpunainen maljakko (signeeraus J.Rantasalo) Jämsän Pirkkikseltä 12 €.

Arabia Ping Pong kaadin Jämsänkosken Pienestä Pihapuodista.

Pöydällä olevat tavarat Oriveden osto & myyntiliike Löytökaupasta: kupit, kattila, valaisimien rungot, kannu ja laatat pannunalusiksi. Kaikki yhteensä 6€. Kupit ja kattila pääsivät kummipojan leikkimökin kahvitarjoiluihin. Sopivat yhteen Unikko-verhojen kanssa.

Lisäksi ostin muutamia vaatteita mm. kotimaisen mustan pitkähihaisen villamekon kolmella eurolla.

Ensi kerralla pakettiautolla ;)