Sisällön tarjoaa Blogger.

Kotimaan matkavinkit tälle kesälle
Nyt tämä ressu poloinen on tullut huollosta takaisin kotiin ja mä voin vihdoin laittaa teille muutaman kotimaan matkavinkin. Oltiin tosiaan alkukuusta Jannen työmatkalla pitkin Suomea auton kanssa. Napattin teidän vinkeistä kiinni, googletettiin, käytettiin Tripadvisoria ja selattiin läpi mun kännykän muistilistaa. Tällaiselle meidän reissu näytti.

LAHTI
Kahvila Kariranta Idyllinen kahvila vanhalla rautatieasemalla Lahden matkustajasatamassa. Törkeen isot juustocroisantit ja Laitilan limppareita.
Lahden Solo Sokos hotelli oli positiivinen yllätys ketjuhotelliksi. Yleensä pyritään yöpymään toisenlaisissa, pienemmissä, paikoissa, mutta nyt Jannen työn vuoksi oltiin ässällä koko reissu. 

MIKKELI
Korunappi Käsityöliike keskustassa. En voinut olla ostamatta paria kerää. Käy kokeilemassa kuin sun käy.
Estetica Kauneushoitola keskustassa. Ihana kuumakivi-hieronta. Hyvä, että toinen tuhlaa, jos toinen tienaa;)
Kenkävero Ihan muikeena söin maailman parasta raparperipiirakkaa Raikastamon omppumehun kanssa. Alueella oli paikallista käsityötä ja designia myyviä liikkeitä/pajoja.
Naisvuori Näköalatorni oli aamusella valitettavasti vielä kiinni, mutta mitkä maisemat oli jo mäen päältä! Niin ja oli muuten pari patsastelijaakin paikalla.
Bistro Vilee Kaupungin teatterin talossa toimiva ravintola. Todella tuoretta kalaa ja hyvät viinisuositukset.

PIEKSÄMÄKI
Istu autossa odottamassa, jos toisen työkeikka kestää alle tunnin :D Siinä ajassa on turha lähteä kävelemään laitamilta kohti keskustaa. Se jäi siis sitten näkemättä.

JÄMSÄNKOSKI
Pieni Pihapuoti Luultiin jo eksyneemme, mutta siinähän se oli. Omakotitalon pihassa sivukadulla. Kippoja, kuppeja, kannuja ja peltiä. Tänne voi kuulema myös soittaa, jos jotain tiettyä kaipaa. Yksi Arabian ihana lähti Jannen matkaan.

ORIVESI
Osto- ja myyntiliike Löytökauppa Jos on aikaa tonkia, älä aja ohi. Me ostettiin kuppeja, kattila, valaisimien kehikoita, jne, jne. yhteensä 6€. Joo - laitan kuvia löydöistä myöhemmin.

PORI
Bucco Tänne tehtiin illaksi varaus. Jo toista kertaa. Nam.
Cafe Elba Tähän terassille on kiva istahtaa viinille, vaikka maisemat ei olekaan parhaat. Ohi kulkevien ihmisien katselua ja hyvä viini valikoima. Suositellaan, maistatellaan ja nautiskellaan.
Katoko Olisin mennyt. Sattui olemaan suljettuna, joten jäi ensi kertaan.
Yyteri Sitten uimaan. Talviturkki jäi mereen.

TAMPERE
4 vuodenaikaa Herkullinen ravintola kauppahallissa. Kympillä gourmeeta. Näistäkin annoksista kuvia instassa.
Istu sitten kosken rantaan ihmettelemään.

Näiden lisäksi käytiin aika monella Marimekolla: Mikkelissä, Humppilassa ja Tampereella ainakin. Tuo toisen kuvan Sulka- tunika pääsi heti päälle.

Kotimaan matkailu
Suosittelen.

8 kommenttia

 1. Mielenkiintoisia paikkoja. Mä yövyn aina sokos hotellissa, se on tuttu ja turvallinen valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taas aina yritetään löytää jotain yksityisyrittäjien paikkoja. Tai muuten erikoisempia. Mä kai salaa vähän kapinoin noita johtavia ketjuja vastaan, vaikka olen oon joskus ollut 12vuotta K-kaupantäti ja omistan edelleen molemmat ketjukortit :D

   Poista
 2. Varmasti mielenkiintoinen matka. :) Jään innolla odottelemaan erityisesti Osto- ja myyntiliike Löytökaupasta tekemienne löydösten esittelyä... :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. On :)) Haaveissa vielä saariston Rengastie ja Ahvenanmaa. Ainakin. Niin ja jonain kesänä Lappiin!

   Poista
 4. Aikamoinen turnee teillä. Kesä on kyllä parasta kirppisaikaa ja parasta suomimatkailuaikaa. Onko olemassakaan mitään kylää tai kauppalaa, josta ei sanottaisi, että kyllähän tämä kesällä on mukava paikka! Yhyy, sydän vuotaa verta tuon Tampereen kohdalla. Miksen ollut kanssasi siellä koskenrannassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli :D Janne kasaa usein noita työkeikkoja pidemmiksi kierroksiksi. Silloin voi mennä autolla lentämisen sijaan ja mä voin olla mukana. Kesällä tosin tää on hieman hauskempaa, kun talven tuiskuissa ;) Suomi on kaunis maa.

   Seuraavan kerran sitten ♥

   Poista