Sisällön tarjoaa Blogger.

Tikka ja tapetti


Tikka ja tapetti. Sopivasti vanhaa tyyliä molemmissa. 

Nämä kuvat on meidän Tyynelän yläkerran ensimmäisestä huoneesta. Viistojen kattojen alle on laitettu molempiin huoneisiin sängyt / vuodesohvat nukkumatilaksi vieraille. Oma makuuhuonehan meillä on alhaalla. Talvella näin keskellä kesää on turha lämmittää koko taloa, jos ollaan kaksin. Silloin meillä on lämpö ainostaan alakerrassa.

Tämäkin tapetti on Gammassvenska perinnemallistoa ja se laitettiin jo viikkoja sitten - samaan aikaan sen toisen huoneen kanssa. En vain saanut kuvia blogiin aiemmin, kun tämä kone mäsähti. Sanoi seis ja pääsi korjaamolle. Onneksi kaikki kuvat saatiin pelastettua ja me aletaan ollaa tämän masiinan kanssa sujut taas.

Tuon vanhemman masiinan, eli ompelukoneen, kanssa en ole sujut. Se on periaattessa ihan käyttökunnossa, mutta mistä minä ohjekirjaksi muuttuisin? Kuka opettaisi kaikki kikat?

Tästä huoneesta puuttuisi enää sormipaneeli tuosta viistosta katosta ja vaha lattiasta… niitä sadepäivän puuhia?


Laajempia kuvia huoneesta / yläkerrasta ennen tapetteja on täällä.

24 kommenttia

 1. Kaunista <3 Ja hyvähän se on olla niitä sadepäivän puuhia, varsinkin nyt kun ei tunnu olevan pula niistä päivistä, kun keksisi enemmän tekemistä sisällä kuin ulkona ;) Voi tätä Suomen kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää niin tätä. Toukokuussa hellettä ja koko kesäkuu sadetta. No saa ainakin laiskotella, neuloa ja lukea hyvällä omallatunnolla :D

   Poista
 2. Ethän sano, ettei sulla ollut varmuuskopioita koneen tiedostoista... Tai ethän ainakaan sano, ettei sinulla ole niitä nyt. Tietokoneet pettävät aina, siihen voi luottaa.

  Ihan täydellinen pari tuo Tikka ja tapetti! Toivottavasti löytyisi ohjaaja tai ohjekirja. Periaatteessa netin syövereistä jostain voisi jomman kumman löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varmuuskopiot ja onneksi ne koneella olevatkaan eivät kadonneet. Läppäristä meni logiikkakortti ja näyttö vaan pimeni. Nyt on uudet kovalevyt, ja extravarmuuskopiolevyt (Timemachine). Varmistuksen varmistuksen varmistus ;)

   Täytyy googletella joo, että saisi tuon toimintaan. Tosin mullahan on täällä Tyynelässä oikein ompelukoneiden kokoelma. Tikka + Singeri noita poljettavia ja yksi piirun verran uudempi Toyota.

   Poista
 3. Täällä jo lähtökuopissa tulossa katsomaan sua ja Tikkaa ja tapettia. Ihanan mummolamaista! :)

  VastaaPoista
 4. Siis mitkä kikat...ei kai tuossa muuta, kuin surautellaan ja tuosta vasemmalla olevasta vipusta, kun nostaa alkaa ompelemaan takaisinpäin..:DD Tapetti on kaunis!

  VastaaPoista
 5. Vau mikä fiilis. Löytyisköhän netistä ohjeita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy yrittää etsiä. En tosiaan saa edes lankoja paikoilleen. Saati, että osaisin puhdistaa kaikki vuosien aikana kertyneet pölyt ja öljytä oikein. Mitähän ne sanoisi tuolla ompelukonehuollossa, kun kiikuttaisin tuon sinne vuosihuoltoon :D

   Poista
 6. Tikat ja kikat, niinpä niin. Pelastin muutama vuosi sitten yhden Tikan roskalavalta vain sen takia, että minusta tuo itse kone on niin kaunis! Pöytää ei ollut siinä tilanteessa järkevää/mahdollista ottaa mukaan, joten mulla on siis koristeena tuo pelkkä koneen raato. Mutta on se kaunis - ja arvaa mitä, vielä kauniimpi on tuo teidän tapetti. IIIIHANA! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on :)) Tämäkin tuli Huuto.netistä huudettua joskus vuosia sitten ihan vaan ulkonäön vuoksi :D Nyt, kun on mieli muuttunut ja alkanut vanhat tavat kiinnostaa muutenkin, niin tekisi mieli kokeilla tositoimissa. Jonain päivänä!

   Ja tapetti on ihana. Mä oon ihan hurahtanut nyt noihin Gammalsvenskan perinnemalleihin. Jannekin kiittelee, että ne on niin helppo nostaa seinälle. Saunatuvaltahan puuttuu vielä tapetit. Mun harmiksi me ei olla vielä löydetty alelaareista sinne sopivaa. Eilen löytyi Gammalsvenskaa 5€ rulla, mutta ihan väärässä värissä.

   Poista
 7. Nyt vaan rohkeasti Tikka käyttöön, onhan se niin pahuksen hyvännäköinenkin! ;)

  VastaaPoista
 8. Upea tapetti, tuossa huoneessa on kyllä jotenkin niin kiva tunnelma :) Suloinen Tikkakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna :) Toivottavasti tuolla kelpaa vieraiden köllötellä laiskoina loma-aamuina :)))

   Poista
 9. täydellisen värinen muuten tuo tikka!

  ei mulla muuten ole mitään varmuuskopioita koneella olevista tiedostoista :) siksi,etten koskaa ole mitään menettänyt. hohoo. oon maailman typerin. sitten kun vahinko tapahtuu niin viisastuu. vasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö. Ihanan kermainen ja hempeä. Komea on se musta Singerikin mikä mulla täällä vielä ilman paikkaa odottaa, mutta tuo on ihan omaa luokkaansa.

   Kääk sun kanssa. Musta tuntuisi, että muistot vietäisiin, jos kuvia ei enää olisi.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Petriina :) Me ollaan tässä projektissa jo aika hyvällä mallilla. Talossa, kun ei ollut ulkokuoressa ja rakenteissa korjattavaa. Sain heti keskittyä näihin silmäniloa tuotaviin asioihin :)

   Poista