Sisällön tarjoaa Blogger.

Aamut, illat, päivät, yöt


Aamut. Mietin. Jaksanko. Pystynkö. Menenkö.

Päivät. Hyvä. Että. Tein. Sen.

Illat. Onpa. Taas. Muistamista.

Yöt. Aistit. Yli. Kierroksilla.

Nukkuisinko?


Vaikka tekeminen olisi miten kivaa, nautinnollista, hyvässä seurassa, siitä seuraava unenpuute yllättää aina. Aivoinfarktin jälkeen olen tarvinnut 9 tuntia. Alussa enemmänkin. Joskus päiväunet. 

Viime viikolla oli Helsinkipäivä. Oli vieraita. Oli avajaiset. Oli hullunhauskaa. Vatsalihakset kipeinä naurettiin. Viikon vaihde ei auennut yhtä ihanana. 

Oli oireita. Huimausta, tärinää ja itkuinen olo. Aistiherkkyyttä ja kärsimättömyyttä. Se puoli, mitä täällä blogissa ei usein näy. Arki.

Oltiin sovittu, että Ouluun pitäisi ajella. Onneksi oli mahdollisuus pysähtyä matkalla. Janne hoiti meille huoneen Pietarsaaren Epoquesta. Kaksi päivää nukuttiin ja syötiin. Käveltiin kaupungilla. Yhdet päiväunet Fäbodan rantakalliolla, toiset ennen illallista, viilennetyssä hiljaisessa hotellihuoneessa. Yksin. 

En muista kumpi sen ensin ääneen sanoi. Kumpikin oli yhtä mieltä. Tarkoituksensa kaikella. Hyvä on, ettei tullut lapsia. Hyvä oli, etten päässyt opiskelemaan. En jaksaisi. Ei olisi oikea aika. 

Onneksi hän ymmärtää. Osaa jo ennakoida. 
Paras mahdollinen minulle.


Kyseiset kuvat liittyvät tapaukseen.
Ensimmäisestä kiitokset Hannalle ja Inkalle. Kuvan otti Mikko Someroja. Viimeisestä kiitos Inkalle ja Mikolle.
Loput minun ja Jannen.

38 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Katja ♥

   Noissa ensimmäisestä ja viimeisestä (jotka sain Mikolta) saan kesäfiilistä. Hyviä muistoja siitä viikonlopusta :) Ensimmäisessä on ihanan perinteinen tunnelma.

   Poista
 2. Se seuraava aamu on yleensä jo parempi. Voimia muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se yleensä on. Tuolla viikolla vaan oli huono olo neljänä päivänä seitsemästä. Alkoi olla melkoisen pinnalla. Onneksi takana jo :) Ensi viikkoa ootan ihan toiveikkaana :)

   Kiitos muru ♥

   Poista
 3. Ihana Laura, iso halaus täältä. <3

  VastaaPoista
 4. Varmasti tämä kuumuuskin rasittaa....voimia sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se joo vähän hankaloittaa oloa. Ei suoraan pahenna oireita, mutta kyllä mä huomaan, että on lämmönsietokyky nykyään heikompi.

   Kiitos ♥

   Poista
 5. Laura en edes tunne sua, mut aina sun tekstejä lukiessa haluisin vaan tulla halimaan sut ruttuun. Oot niin ihanan avoin ja osaat kaiken kirjoittaa niin kauniisti. Olet löytänyt elämääsi sen tarvitsemasi tukipilarin ja rakkauden. Mitä sitä muuta tarvii? OOOOT IHANA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Minna ♥

   Ei sitä muuta kaipaa. Elämä on ihan hyvää just nyt… kun saa itse säädellä päivittäin tekemisensä jaksamisensa mukaan. Välillä sitä vaan vähän ihmettelee sitä, että tällaistako tää sit on seuraavat kolkyt vuotta. Jos en saa sitä kuntoutustukea, niin miten etenen, mihin työhön kokeilen ryhtyä, miten saan sitten selviteltyä kaikki karenssihommat, jos en kykenekään. Kelasta soittelivat jo jonkin työkyvyttömyyseläkkeen tiimoilta. Se kuulosti vähän hurjalta. Ihan kamalasti pitää itse tietää ja yrittää. Toissa viikolla oli kaikenlaista hässäkkää näiden asioiden kanssa ja oli hiukan raskasta. Silloin pitää pistää asioita ylös ja jäsennellä. Puhdistaa päätä ;)

   Poista
 6. Toivottavasti lepo auttoi! Viileä hotellihuone on ihan luksusta näillä keleillä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Auttoi joo, onneksi. Yleensä se lähtee ihan levolla vaan.

   Kyse on lääkärin mukaan "hermokivusta", eli ei mitään vaarallista. Alussa (infarktin jäljeen) reagoin näihin vielä voimakkaamin, kun en tiennyt, että on vaaratonta. Mähän olin jo ihan paniikissa välillä, että tapahtuuko se mulle uudelleen. Nyt tietää, että vaikka aivot "heiluu" niin ei ne heilu. Jotkut katkokset siellä vaan temppuilee.

   Poista
 7. Ruoka, lepo ja rakkaus - niillä ihminen pärjää. Muuta ei tarvita. Ihana, kun osasitte hiljentää vauhtia ja pysähtyä huilaamaan. Ihanaa päivää sinulle! <3

  VastaaPoista
 8. Tämä kuumuus vaikuttaa jokaiseen, ei ihme, että myös suhun. Kaikella on tarkoituksensa, se kaikki ei ole aina kivaa tai mukavaa.Te teitte kuitenkin tilanteesta niin mukavan kuin mahdollista. Olette huippuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kuumuus antaa kyllä näihin tilanteisiin ja oireisiin oman lisämausteensa. Onneksi se on helposti hoidettavissa oleva asia. Ja jos ei tee mitään ihmeellistä, niin siitäkin osaa nauttia :)

   Poista
 9. <3 Ihana hän.

  Eilen oli mullakin päivä täynnä mukavia keskusteluja, lasten leikkien ääniä. Ja illalla taas huomasin, kuinka olen ääriväsynyt ja ääriuneton. Se on hurja kombinaatio. Onneksi on apuja siihenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on ♥

   Tuttu kombinaatio. Onneksi sitä osaa jo itseään lukea ja järjestää asiat, jossei hyviksi, niin vähiten epämieluisiksi.

   Poista
 10. Oi mitkä kuvat!
  Tuo keltainen ihana puumökkerö, tulee mieleen ihan muumilaakso!

  Voimia arkeen. Ihanaa, että osaatte ajatella asiat noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten tulee :)) Se on Aspegrenin puutarhalta ihan Pietarsaaren keskustasta.

   Poista
 11. Tuon ekan kuvan tunnelma on ihana! Ei kuulosta helpolta viikolta, mutta seuraava parempi, näin uskomme. Onneksi on päiväunet ja tukipilari. Halaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) Upeesti on Mikko saanut napattua. Tyynelä oli hetken sumun saartamana.

   Onneksi viime viikko oli parempi. Jaksoin kyläillä… ja festareillakin ihan yllättävän hyvin. Oli niin hyvä / rento fiilis, ettei se musiikkikaan särkenyt pahasti.

   Poista
 12. Voi hyvänen sentään. Onneksi niiden huonojenkin päivien jälkeen tulee taas ihan hyviä. Putkeen ei oo mennyt täälläkään, mutta noususuunta jo sentään. Hienoa, että matkalla voi pitää sopivan tauon tarvittaessa. Kiirekös sinne perille, jos kuitenkin lopulta pääsee? Ja edelleen, ihanaa, että teillä on toisenne. Siinäpä se kaikki tarvittava oikeastaan onkin.

  Niin, ja kaikkea ehtii sitten joskus, kun jaksaa. Pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi rähmät. Kummallista mäkimaastoa tämä elämä. Kohtakohan me jo nähdään? Ehtis päivittää tilanteet kahvikupin äärellä?! Laitetaan viestiä.

   Halipusmus ♥

   Poista
  2. Nähkäämme pikimmiten. Näillä näkymin saattaisi jo se ylihuominen onnistua. Muspushali! ;)

   Poista
 13. Niin jykevää on rakkaus ♥♥ kaikkinensa täyttä elämää, välillä se potkii päähän oikein olan takaa ja sitten taas hetken päästä kaikki on yhtä lintusten lauleloa... Mulle jääny takaraivoon ajatus, SE MIKÄ EI TAPA, RE VAHVISTAA, että näillä eväillä toivotan sulle rauhallisempaa ajanjaksoa Laura ♥♥♥ p.S sulla näkyy olevan just täydellinen mies sulle, ihanaa ja suloista huomata se sun postauksista :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Mä en usko, että olisin sama ilman näitä kaikkia kokemuksia. En olisi pieneistä asioista niin onnellinen. Enemmän oon saanut, kun mistä joutunut luopumaan ♥ Kiitos ihana Paula sun sanoista ♥

   Poista
  2. Sinä se oot itse ihanuus ja sun voima ja asenne vie sut aivan minne vaan haluut ♥♥ vaikka tähtiin, eiks ne oo nykyisin muodissa ;)) ★★

   Poista
  3. Kiitos Paula ♥ Oot ihana, kun jaksat aina tsempata. Tänään on taas ollut se päivä, että soitellaan kuntoutustutkimusyksikköön, Kelaan ja Eloon. Tällaisia kommentteja on ihana tulla välissä tänne lukemaan :))

   Poista