Sisällön tarjoaa Blogger.

Kenelle viikon visiitille // Oulu ja Hailuoto

Kuinka monelle voit mennä viikoksi kylään?

Nykyään kutsutaan harvoin kylään. Tavataan jossain muualla. Usein meillä Tyynelässä. Sosiaalinen elämä on muuttanut keskustan kahviloihin. Joillakin ihmisillä meidän kaveripiiristä en ole käynyt kun kerran. Tai kaksi. Harvemmin saa olla vieraana. 

Tarkemmin ajateltuna kovin vieraana en edes tahtoisi olla. Tahtoisin olla ystävänä. Niin tuttuna, että saan nukkua päiväunet, jos siltä tuntuu. Sulkeutua lukemaan lehteä, jos päässä liikkuu liikaa. Laittaa yhdessä hyvää ruokaa. Sellaisena olin täällä Oulussa. 

Sen tiesin, että täällä on ystävät. On kuuma. Että syödään omalla pihalla. Että on festarit. Että on mun toive Hailuodosta kuultu. Mutta enpä vaan ois uskonut, että täällä on sellaisia rantoja. Nallikari on kuulema Suomen Miami.

Sellainen oli se Pohojosenreissu. Se oli melekone viikko.
Nyt autoon. Ja 600 kilometriä kotiin.


ps. herkkujen reseptejä alkaa tipahdella tänne. Kunhan kerkiän.

30 kommenttia

 1. Voi miten ihastuttavia kuvia jälleen kerran, näyttää aivan ihanalta viikolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta ♥

   Viikko oli ihana. Vaikka festareillakin oltiin, niin olo on ihan levollinen. Oli hauskaa!

   Poista
 2. Muistakaa pitää taukoja! ♥ Kuulostaapa ihanalta reissulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muistettu ♥ Nyt ollaan jo Heinolassa. Löydettin taas "Vaihtoehto ABC:lle" app:in kautta hauskoja taukopaikkoja. Jyväskylässä pysähdyttiin Tallipihan kahvilassa salaatilla ja Joutsassa juotiin kahvit Karoliinan Kahvimyllyn huvimajassa pihamaalla.

   Reissu teki hyvää sen viime viikkoisen jälkeen :)

   Poista
  2. Oi tuo Karoliinan kahvimylly on aivan ihana paikka ja paakkelssit suuria:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oli :)) Hailuodon miljöö oli juuri sellainen, kun toivoinkin ja Nallikari yllätti.

   Näiden ystävien luo on aina ihana mennä. Oli myös hyvä kuulla, että olen kuulema taas vähän enemmän oma itseni. Toipunut taas edelliseen tapaamiseen verrattuna. Niistäkin asioista on hyvä puhua suoraan :))

   Poista
 4. Ihanat kuvat! Se on muuten niin totta mitä totesit kyläilystä. Harvaan paikkaan voi vaan pärähtää paikalle. Ennen se taisi olla toista, aikaa ennen kännyköitä. Meille tuli mökille "yllärivieraita", tosin soittivat parin tunnin varoitusajalla. Se oli ihana ylläri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Niin oli ennen. Toisenlaista. Mä nautin siitä, että meillä käy vieraita. Aina naureskelenkin, että Tyynelässä on avoimet ovet. Siellä on tilaa olla omassakin rauhassa, jos tarve vaatii. Yllärivieraita ei tosin kovin usein käy.

   Poista
 5. Kiitos kun olitte! Tervetuloa uudelleen!

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia :) Kaveripiirejä taitaa olla niin erilaisia. Itse en muista milloin olisin kahvilassa tavannut ystäviäni. Aina käydään kylässä nimenomaan jonkun kotona tai sitten koirallisia kavereita tulee treffattua lenkkeilyn merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Niin on. Taitaa olla niin monenlaisia, kun on kavereitakin :) Yhdessä lenkkeily kuulostaa myös hyvälle tapaamistavalle. Jos joku tuttu lenkkeilisi mun nurkilla, niin tyrkyttäisin itseni mukaan :D

   Poista
 7. Taas niin viisaita sanoja sulta, olen ihan samaa mieltä. Harmi kun ei ehditty nähdä, mutta näillä näkymin olen tulossa sinne ainakin 12.9.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi joo. Mutta olipa kuule eilen ihana tullakin kotiin :)) Alkuperäinen ajatus oli vielä pysähtyä jossain paluumatkallakin. Ihana oli saada heti tavarat purettua ja kotiuduttua.

   Syksymmällä sitten ♥

   Poista
 8. Ihanat kesäkuvat taas!

  On kyllä niin totta, ettei ihan hirmuisen montaa paikkaa ole, johon sitä todella tahtoisi pidemmäksi aikaa mennä. Ehkä mulla juuri sen takia, että tahtoo sitä tiettyä rauhaa myös päiviin jos on työt päällänsä. Myös jos ihmiset ovat rytmeiltään ja olemukseltaan täysin erilaisia, voi yökyläily olla aika voimia vievää puuhaa. Esimerkiksi jos meillä herätään (sattuneesta syystä) kuudelta aamulla ja isäntäperhe herää kymmeneltä, niin yritä siinä sitten pitää oma porukka äänettömänä.. eli stressaavaa touhua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Niin voisi olla. Mua ainakin sais aina odotella :D Tänäänkin heräsin vasta kymmenen jälkeen. Mun ja muiden aamuvirkkujen onneksi mä oon kuitenkin melko hyväuninen. Ei häiritse jos viereisessä huonessa on elämän ääniä.

   Poista
 9. Itse vierastan sanaa vieras,en tahdo olla vieraana,kuivata käsiäni vieras pyyhkeeseen. Meillä tulee ainoastaan ystäviä,vieraat saa pysyä poissa.
  Ystävien kodissa tuntee olevnsa kotona. ♥
  Kauniit,kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 10. Oulu, minun ihana kotikaupunki, ikuisesti - vaikka olen sieltä ollut jo 16 vuotta pois. Sinulla siellä ystäviä - onpa mukava. Hailuoto - ihana sekin. Siellä asuu veljeni perheineen. Tulipas lämpimiä ajatuksia tästä postauksesta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A-haa :) Kiva kuulla.

   Meillä asuu tosiaan siellä ystäväpariskunta, joista toinen on sieltä kotoisin. Ovat sinne muuttaneet joitain vuosia sitten. Täällä Helsingissä oltiin Katjan kanssa samassa työssä aikanaan ja koska ennen nähtiin lähes päivittäin, nyt nähdään vuodessa aina muutama viikon pätkä putkeen, ettei jää vajetta ;))

   Hailuotoon oli hauska päästä. Niin minun + Jannen, kun Mikonkin. Viidestä Oulussa asutusta vuodesta huolimatta eivät olleet vielä siellä vierailleet.

   Poista
 11. Oulu on ihana <3 Ja onni on ne monet ystävät joiden luo voi mennä kylään ja ilman sukkia ja nostaa jalat sohvalle. Oon selvästikin onnekas kun niitä on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana :)

   Ja hei toi oli aivan loistavasti sanottu - ystäviä on ne ♥

   Poista
  2. Mä taidan alkaa käyttää tuota sun sanontaa. Siis varastaa sen ;))

   Poista
  3. Ole hyvä vain, ei voi olla varkaus kun sait luvan :D Tänään juuri kyläilin yhden tuollaisen luona. En nostanut jalkoja sohvalle mutta lattialla makasin :))

   Poista
  4. Kuulostaa toimivalle oleskelutavalle näillä helteillä :))

   Poista
 12. Ihania kuvia! Tässä tulee ihan kesäerakolla koti-ikävä näitä kuvia katsoessa ja kertoilua lukiessa! Vielä kolme viikkoa kestävä Kainuu-exile ja sitten takaisin Ouluun ja toivottavasti mahdollisimman pian myös ystävien luo Hailuotoon. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ja kiva, kun tulit kommentoimaan, että löysin sun blogiin myös. Vaikuttaa mielenkiintoiselle. Tuun ajan kanssa :)

   Poista
 13. Eipä oo Hailuodosa tullu käytyä vuosiin...
  Ihania ystäviä sulla! Meijän reissu oli samanlainen, sai nukkua ja syödä ku siltä tuntu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaita ne reissut :)) Ei liian rasittavia. Enemmän saa, kun mistä joutuu luopumaan.

   Hailuoto oli ihana. Jo matka sinne oli kokemus.

   Poista