Sisällön tarjoaa Blogger.

Lukot päällä ja nyt lomalla
Ohhoh. Kukapa olisi uskonut, että se edellinen postaus, se opiskelupaikkaa vaille jääminen ja niistä tulevat tunteet vetäisivät sellaiset lukot päälle. Kuvasin, kuulostelin ja maalasin. Ei tullut sanaakaan. Vietin viisi päivää siskoni ja kummipojan kanssa. Sanoin, että olen lomalla. Kummipoika 7v ihmetteli, että mistä. No sanopa se. 

Voiko ihminen olla lomalla, jos ei ole töissä? Lomalla arjesta? Viettää tavallisuudesta poikkeavia päiviä? 

Somerniemen kesätorin (parhaimmillaan 300 myyjää ja 7000 kävijää), kirppistelyn, ihanan Niinan tapaamisen, hiljaisen merenrannan, riippumattopäiväunien ja parien pullakahvien jälkeen olen sitä mieltä, että voi. Istuin eilen kahvikupin kanssa rannalla ja katsoin miten Sulo- koira oppi uimaan ja miten lapsen riemu vedestä ja vapaapäivästä on vilpitöntä. Lomalla. Kyllä.

Kuvissa lomatunnelmia, sisko, Sulo, E 7v. ja veteen heitetyt kivet. Kiitos ♥ 

24 kommenttia

 1. Oi sulla on ollut ihana loma :) Meillä alkaa myös Pikku-E:n kanssa loma ens viikolla, kun mies jää kesälomalle ja saadaan olla kaikki yhdessä kellonympäri kokonaiset neljä viikkoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo :) Sopivasti puuhaa. Sellaista rentoa menoa. Se muuten on mulle se loman tärkein määritelmä, että saa olla Jannen kanssa ihan rauhassa. Maalata ja tapetoida, jos siltä tuntuu. Tai sitten nukkua riippumatossa, kun toinen maalaa ;) Rentoa lomaa teillekin!

   Poista
 2. Totta kai voi olla lomalla, vaikkei olisikaan niissä töissä, jotka yleisesti luokitellaan töiksi.

  Esimerkki:

  Mä en ole työsuhteessa, enkä muussakaan palkkatyössä, olen niihin toistaiseksi kyvytön, mutta silti koen tekeväni kovasti työtä.

  Arkeeni kuuluu useita velvollisuuksia, tapaamisia ja paperitöitä, vaikka kotona olenkin. En voi vapaasti valita, mihin käytän aikaani. Yhteiskunnalta saamani rahallinen tuki on luonnollisesti vastikkeellista: ellen tee säännöllisesti töitä ja ellei tulosta synny, en ole oikeutettu tukeen. Kuntoutuminen on siis minun työni, ja nyt olen hetken aikaa ansaitusti lomalla siitä. Aika monta vuotta sainkin puurtaa ja sinnitellä ennen kuin tuli tilanne, että pystyn pitämään lomaa.

  Tämän loman jälkeen vajaan kuukauden päästä alkaa uudenlainen arki, tulee osa-aikainen päivätyöelämä, joka on uusi osa kuntoutumistani. Aika jännää!

  Ajattelen niinkin, että loma voi olla mielentilakin, ja että ihan jokainen tarvitsee lomaa jostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Nauratti vaan kummipojan kommentti. Se tuli niin suoraan ja vilpittömästi. Tarkensi vielä, että "sähän oot koko ajan lomalla". Niin kai voi myös joku ajatella. Joku aikuinenkin, joka ei ole itse kokenut.

   Mä koen myös tekeväni paljon. Ja koen myös velvollisuutta. Olen aina ollut sellainen listojen kirjoittaja ja suunnittelen arkeni nykyäänkin aika tarkasti. Että ehdin hoitaa kaiken. Joihinkin asioihin vaan menee nykyään enemmän aikaa.

   Sun tilanne kuulostaa tutulle. Ja hyvälle. Uutta tulossa. Mä toivon myös, että pääsisin sitä kohti. Kaikki ajallansa.

   Siihen asti nautitaan näistä lomamielentiloista. Aurinko sinne!

   Poista
 3. Tottakai voi olla lomalla ilman työtäkin. Ihania kuvia taas ja etenkin tunnelmat kuvissa. Nuo veteen heitetyt kivet -kuvat on upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne syntyivät ihan huomaamatta. Pyytämättä. E heitteli kiviä rannalla, kun kuvasin utuista iltataivasta. Yhteistyöllä saatiin aika kivoja kuvia aikaiseksi :)

   Poista
 4. Lomalla arjesta, mikä sen ihanempaa... <3

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia <3 Ja tuollaisille "isojen kaupunkien" ulkoilmakirppiksille tahtoisin - täällä on niin köyhtynyttä se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Toi ei muuten oo ison kaupungin ulkoilmakirppis. Somerniemellä ei oo mitään ja se on keskellä ei mitään. Se tekee tuosta paikasta vielä käsittämättömämmän. Siellä on hiekkakenttä keskellä metsää ja peltoja - tien laidassa. Joka lauantai sinne levittäytyy tori ja kirppis. Ja autoja on kaikki tienvarret täynnä. Kaikki asiakkaat tulevat siis autolla ja matkan takaa. Vartavasten. Välillä on jotain tapahtumaa. Esim tän viikon lauantaina siellä on hattupäivä. Ovat siis brändänneet itsensä hienosti :))

   Poista
 6. Voi voi. Olla lomalla arjesta! Meille tarjottiin tänään lisää lapsia. Minä kieltäydyin. Lomailen vauvan kanssa.
  Kyllä kesällä saa ja pitää vähän löysäillä. Tehdä asioita eri tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Sun työ tuo taas hyvin esiin sen, että mikä muka ois se normaali. Hyvä kyllä jos kahden lapsen kanssa tuntuu lomalle :)) Hyvää loma siis sinnekin :))

   Poista
 7. LOMALLA VIIMEINKIN... vai onks tuo ihan pöljäbiisi? Soinu päässä jo pari päivää ja vaan toi kertosäe.. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei oo :D Just sellaista musiikkia mitä on hauska kummipojan kanssa tanssia istualtaan auton takapenkillä. E:lle oli matkalauluiksi laitettu levylle just jotain tuon tapaista. (Esittäjistä ei oo mitään hajua) Omasta pyynnöstä. Ihan hyvä, että on kesäbiisien suhteen sama maku, kuin muilla matkaajilla ;)

   Poista
 8. Oi noita mökkikuvia, loiskekuvat ovat tosi kauniit! Ja Somerniemen tori on nyt kyllä ihan must-see. 300 myyjää ?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina :) Ne syntyi hauskasti yhteistyössä. Ja spontaanisti E:n ehdotuksesta. Ja Somerniemi. Sinne todellakin joskus. Vaikka yhdessä.

   Poista
 9. Joskus vain täytyy hetkinen olla, lomailla ja kuulostella. ♥

  VastaaPoista
 10. Hienoja kesäkuvia!
  Mulla meni koulujuttu ihan ohi, joten blaah ja vertaistukea täältä varasijalta 229…
  Lomaile. Se on lomaa ja ansaittua sellaista. Nollaus kunniaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Varasija 229? Hei no huh huh. Vertaitukea todellakin. Mä sain varasijan 16, mutta aloituspaikoja on 7. Ihan vähän toivotonta :D Ehdi jo hihkua, että pääsin varalle (katsoin amk-haun sivuilta), mut sit tuli kirje kotiin sijoituksesta. En oo ihan just kyniä teroittamassa ekaa päivää varten.

   Nyt on lomailtu viisi päivää kummipojan ja siskon kanssa. Sit pari päivää paiskittu hommia mökkiprojektin kanssa ja nyt on tulossa vieraita loppuviikoksi. Tuntuu hyvälle.

   Rentoja loppuodotuspäiviä sinne!

   Poista
 11. Oon ollut lasten kanssa nyt kotona huhtikuusta 2011, niin että ainoastaan keväästä talveen 2012 kävin vähän välillä töitäkin tekemässä. Kyllä mulla välillä silti on sellainen olo että oon lomalla. Ja sais olla useamminkin ;) Eikä se sitten taida olla muusta kuin itsestä kiinni, sitä "lomaa" täytyy vaan itse järjestää, tai asennoitua lomalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut asiaa :)) Aika moni asia tässä elämässä on asenteesta kiinni.

   Poista