Sisällön tarjoaa Blogger.

5 eri kuvakulmaa -haasteKääk. Se oli mun ensireaktio.

Johanna Koti Aurorassa - blogista haastoi mun kuvaamaan kotia viidestä uudesta kuvakulmasta, viidessä minuutissa. Sitten mulla välähti. Väliovet! OVET! Niitä mä en oo näyttänyt blogissa kunnolla kertaakaan. En ymmärrä miksi. Ne kuitenkin on mun top 5 - listalla tämän kodin parhaissa puolissa.

Meidän koti on suuri kolmio (yhtiöjärjestyksen mukaan kaksio) vuonna 1936 rakennetussa kerrostalossa. Eli (väli)ovia riittää. On kummallinen käytävä eteisen ja keittiön välissä. On korkeat alkuperäiset, upotetut kaapit. On täydelliset lasiovet hallin / eteisen ja hallin / olohuoneen välissä. Kun niitä kaikkia pitää auki, näkyy makuuhuoneen perältä, parvekkeen ovelta, olohuoneen peräseinään saakka. Yhtä tilaa.

Haaste oli hauska ottaa vastaan juuri nyt, kun ollaan oltu paljon poissa. (Kiitos Johanna hyvästä ajoituksesta ♥) Kesäloma meni muualla. Oli ihana itsekin katsoa kotia uusin silmin. Tässä siis viisi uutta, blogissa aiemmin esittelemätöntä, kuvakulmaa meidän kodista. 

Heitän haasteen kulkemaan eteenpäin Ennen ja Niinan kautta.

38 kommenttia

 1. Hei, tosi kivoja kuvia ja teidän kodista sai taas aivan uudenlaisen kuvan! Ihana tavaroiden aarreaitta ja minä bongasin teiltä vaikka mitä ihanuuksia. <3
  Oman kodin kuvaaminen on välillä haastavaa, kun yrittää ajatella katsojien näkökulmasta - mitä olen jo näyttänyt ja miten voisin kotia kuvata siten, että blogin seuraajat näkisivät mahdollisimman laajan ja todenmukaisen perspektiivin. Hankala homma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru :)

   Se on joo haastavaa. Mä onnekseni oon kuvannut nyt loman ajan kamalan paljon kaikkea muuta. Oli hauskaa kuvata kotia jälleen. Niin kamalan paljon ollut poissa. Nyt on jo pari uutta kaupunkikotipostausta mielessä. Ja päälle tietty hirveä hinku maalata seiniä tai jotain muuta puuhata :D

   Poista
 2. Onpas ihanat nuo ikkunaruudulliset väliovet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :) Asuntoa etsiessä silloin puolisen toista vuotta sitten oli ehdoton edellytys, että jos se on vanhassa talossa, niin se ei saa olla uudella pilattu. Piti olla tarpeeksi vanhaa henkeä jäljellä. Oviin ihastuin heti.

   Poista
 3. Nuo ovet on niin ihania. Minä unelmoin asunnosta, missä olisi ihanat ikkunaruudulliset väliovet ja teillä on niitä monta ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän peukkuja, että sellainen koti joskus osuu sunkin kohdalle ♥

   Poista
 4. Hauska haaste! Vanhoissa taloissa kyllä riittää ovia. Kun me muutimme tähän, niin poistimme ala-aulasta (käytävältä) heti suorilta neljä ovea. Tulipa heti paljon tilavampaa. Ihanat nuo ikkunaruudulliset ovet. Tykkään niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihanat. Ei niitä mihinkään tarvita, mutta kauniilta ne näyttää :D

   Mä oisin myös vienyt muuton yhteyessä tuosta välieteissokkelosta keittiön ja olohuoneen ovet vintille, mutta meillä oltiin niistä erimieltä. Ei ne muuten haittaa, mutta käytävä on muutenkin kapea ja lisäksi ne peittää osan mun kauniista komeroista ;)

   Poista
  2. Mun mies kans ekaks vastusteli ovien irrottamista, kun arveli, että "jos niitä JOSKUS tarvitaan", mutta antoi se kyllä pieniin huoneisiin ja käytävään niin paljon lisää tilaa, että irrottelu kannatti. Jos ne oliskin olleet joitain kauniita ovia, niin olisin voinut harkita ovien jättämistä, mutta kun ne olivat rumia ruskeita jotain lastulevyovia, niin.... juhannuskokkoon olivat just omiaan

   Poista
  3. Niinpä. Sellaiset pois vaan. Toivottavasti tuli komee kokko :)

   Noita meidän ovia ei edes tarvitsisi hävittää - vaan säilöä vintillä. Siellä meinaan on tilaa vaikka miten paljon. Ehkä jonain päivänä ;)

   Poista
 5. Näitä kuvakulmia on hauskaa katsoa, aivan ihana postaus <3 Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna ♥

   Viikonloppu oli rentouttava. Toivottavasti sielläkin. Mukavaa viikon alkua :)

   Poista
 6. Ihanat kuvat! :) Mä en jotenkin koskaan kyllästy näkemään kuvia teidän kotoa :D Aina näyttää niin kivalta :)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Eikö :) Onneksi tässä oli asunut vanha rouva, joka oli säästänyt pariovet (+ upotetut kaapit + olohuoneen/ hallin vanhan parketin) eikä vaihtanut niitä moderneihin ratkaisuihin silloin joskus, kun se oli muotia.

   Poista
 8. Vau mitä ovia! Ja ihania juttuja vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuut sit seuraavalla Helsingin reissulla kurkkimaan livenä ja kahvittelemaan :)

   Poista
 9. Kiitos haasteesta! Saako ensin siivota kämppää 5 tuntia ja vasta sitten napsia kuvat viidessä minuutissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Joo. En mä kurita, jos siihen kauemmin menee. Kyllä mäkin raivasin pöydän ja siirtelin pyykkitelinettä pois tieltä.

   Poista
 10. Ekasta kuvasta ajattelin, että nyt tässä ollaan kyläilemässä jossakin, niin vieraalta näytti. Onko myöskään palloseinää esitelty vai olenkohan mä vaan pöllö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä :) On siis oikeasti uutta näytettävää.

   Niin sitä sokeutuu ja kuvaa aina niitä samoja juttuja. Ei edes tule ajatelleeksi, että jotain on näyttämättä. Hyvä haaste!

   Pallotapetti näkyi blogissa ihan alkutaipaleella. Jo reilu vuosi sitten. (Olikin siis aika vilauttaa uudestaan ;))

   http://www.sateenkaariajaserpentiinia.fi/2013/07/raidat-vs-pallot.html

   Poista
 11. Teilläpä tosiaan on upeita ovia! Monet uudet ovet eivät ole ollenkaan kauniita, mutta vanhat ovet viehättävät minun silmääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ajatus. Uusissa ei ole mitään. Ne tehty usein käytännöllisiksi. Ei kauniiksi.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. ♥ On ne. Ihastuttavat. Niillä saa hauskasti säädettyä asunnon tunnetilaa. Laittamalla joskus ihan seinän viereen auki niin, että koko kodin läpi näkyy - ja joskus osin auki rauhoittamaan / tuomaan yksityisyyttä.

   Poista
 13. vau vau vau.
  ihanat ovet, ihanat patterit, ihana olohuoneen parketti, ihana uuni, ihanat värit, ihana tilanjako.
  Vau.

  sanoinko jo vau?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :))) Kiitos, kiitos, kiitos.

   Mekin ollaan niin monesti puhuttu, että tulisit kylään.
   Joskus se toivottavasti toteutuu.

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Ne on. Mä oon niin onnellinen, ettei niitä ole vaihdettu uusiin. Tämä asunto on säästynyt niiltä turhilta modernisointi-remonteilta aikoinaan.

   Poista
 15. Ihanan kuvan saa taas teidän kodista <3 Nuo upotetut kaapit on aika rok.. Inhoan varsin monia nykypäivän virityksiä! Jotain liukuovijuttuja jne... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Samaa mieltä. Uudet ei herätä mitään ihmeellisiä tunteita, mutta upotetut on ihanat. Niitä on meillä koko kodissa seitsemän tuollaista korkeaa, pari puolikasta ja yksi suurempi, joka on siivouskomerona.

   Poista
  2. Ooh, mahtava määrä! :)

   Poista
  3. On :) Hyvin mahtuu säilyttämään kaiken tarpeellisen (ja tarpeettoman) :))

   Poista