Sisällön tarjoaa Blogger.

Hop-On Hop-Off Helsinki // hyppää pois, hyppää pois, hyyyypppää pois


Jotain jolle olen naureskellut. Hop-On Hop-Off bussit. Vuosi sitten Budapestissa tuli kokeiltua ensi kerran. Ja sitten kadutti. Olinpa mä ollut idiotti. Sehän on siis suorastaan kätevä tapa nähdä kaupunkia. (Etenkin nykyään, kun kadun ylityksellä uhkaa jäädä raitiovaunujen alle - viimeksi keskiviikkona. Vasemmalle näkyy huonosti ja jos on yhtään väsynyt / muissa maailmoissa, niin tulee toheloitua liikenteessä.) Siellä kakkoskerroksessa istuskellessa on hauska tunnustella kaupungin tunnelmaa, seurailla rakennuksia, aikakausia ja ihmisiä. 

No niin… siis... Me sitten keksittiin, että kerran se oli hyväksi koettu, niin täytyihän sitä kotikaupungistakin kuulla. Otettin perjantaina päivälippu punaiselle linjalle. Puolilta päivin virittäydyttiin turisteina Tian ja Jannen kanssa bussin kuulokejärjestelmän suomenkielisen selostuksen taajuudelle. Voi pojat! Olisinpa halunnut kuulla, mitä meille olisi englanniksi kerrottu. Suomenkielisessä selostuksessa käsiteltiin Aleksi Mäkelän Rööperi - elokuvaa, Salkkareiden Pihlajakatua ja Lasipalatsin Eat & Joy- myymälää!! Päivä oli siis hauska. Hämmentävä ja hauska. 

Mukaan saadun kartankin kanssa oli naurussa pitelemistä. Hietaniemen uimaranta oli sijoitettu Hespererian puiston päähän, pohjoisen- ja eteläisenkadun väliselle alueelle. Voi sitä onnetonta, joka siihen plänttiin yrittää pyyhkeensä sijoitella. Että terveisiä vaan punaiselle linjalle. Pientä parantamisen varaa olisi. 

Meidän päivää ei yksityiskohdat pilanneet. Hullut selostukset ja virheet aiheuttivat lähinnä huvittuneita pyrskähdyksiä. Kokemus oli kaikkineen kiva. Ehdottomasti parasta antia oli käynti Stadionin tornissa, lounas Hietaniemen kauppahallissa ja hyvä seura. Viimeksi mainittuja suositeltaisiin mun järjestämällä turistikierroksella. Nii että kaikki halukkaat - ilmoitelkaapa, kun teitä alkaa olla jonossa tuossa ovella.

12 kommenttia

 1. Mää kyllä niin tulisin! :D Ehkä esimerkiksi vuoden päästä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu!

   Stadionin torni oli käymisen arvoinen. Sitä suosittelen tästä lähtien kaikille ja sinne vien kaikki vieraat. Miten ihmeessä multa on mennyt helsinkiläisenä pari kymmentä vuotta ennen siellä käymistä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo! Heti jos on reissua Helsingin suuntaan suunnitteilla, niin saa alkaa kysellä mua kierrokselle ja kahville :))

   Poista
 3. Mekin ollaan aina reissussa noille busseille naureskeltu hieman ylimielisesti, pitäisi varmaan kerrankin kokeilla naureskelun sijaan ;) Teillä näyttää ja tuntuu olleen aika huisi päivä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just se sana - ylimielinen. Sellainen mä olen ollut. Mä huomaan taas rikkovani omia ennakkoluulojani ja hyväksyväni sen, että moni asia mille aiemmin oon naureskellut, onkin oikeasti ihan ok. Tai jopa oikein hyvä. Iän tuomaa sitten vai mitä.

   Päivä oli huisi. Suosittelen tekemään tuon tai jotain vastaavaa.

   Poista
 4. Mä tulen aina kovin hyvälle mielelle kun luen sun juttujasi. Milloin missäkin ja aina uusin silmin. Ihailtavaa! nautin kovasti sun tarinoista, eläytymisen kyvystä ja siitä fiiliksestä, joka tarinassa elää. Hirmuisen mukavaa tällaiselle kotoa mieluiten jurnuttavalle tyypille. Harrasta blogimatkailua ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna. Mulle tuli tosi hyvä mieli sun sanoista.

   Mä taas juuri ajattelin sun postausta lukiessani, että aika kadehdittavaa tuo oman ruuantuotannon määrä. Melkein maistui suussa ne ihanat herkut. Mä haluaisin olla juuri sellainen emäntä. Vähän kärsivällisempi, vähän enemmän paikallaan, vähän maalaisempi. Ehkä jonain päivänä. Tänä päivänä mä saan osan siitä ihanasta tunteesta sun blogin kautta. Blogimatkailu on hyvä harrastus :))

   Poista