KAKSI KOVAA KARKKILASTA // KIRPPISVINKKI


Karkkilan vanhan tavaran liikkeissä vallitsee kai joku sanaton sopimus / kahtiajako, niin selkeä ero on näiden kahden liikkeen välillä.

Retro & Romu myy täyspäiväisenä työnä ympäri Suomen etsittyjä, upeita esineitä, hauskoja juttuja ja huonekaluja. Tuotteet on tarkistettu ja kiristetty. Valaisimista on sähköt huollettu. Kaikki on laitettu ihanasti esille. Arvostan ihan kamalasti (sekä visuaalisesti, että ekologisesti) sitä työtä, minkä he tekevät vanhan tavarat eteen. Hinnat ei tietenkään ole ihan maalaiskirppistasoa, mutta hyvin kohtuullisia niin hyväkuntoisista tuotteista kuitenkin. Ja tavara on kunnollista. Ehjää ja heti käyttökelpoista. Keräilijän taivas.

Siitä liikkeestä voi löytää vaikka mitä mahtavaa. Katsokaa nyt vaikka tätä - Philipsin peili / valaisin / pistorasia / katkaisin. En oo ennen nähtyt. Ja miten makeessa kunnossa - se toimii! 

Poislähtiessä me jouduttiin Jannen kanssa neuvottelemaan muutamasta ihanasta. Ei oltu ihan samoilla linjoilla. Mä olisin ollut kiinnostunut etenkin tästä ja näistä. Sinne ne kuitenkin vielä toistaiseksi jäivät. Mähän olen meistä aina se nopeampi innostumaan. Janne miettii tarkempaan. Ehkä hyvä näin, tasapainotetaan toisiamme.

Tähän vielä vinkki: Retro & Romu Facebook- kauppa. Albumeittain ihania kuvia. Sieltä on meille löytynyt samanlainen työpöytävalaisin, kun  ekassa linkissä. Se on mulla vihreänä yöpöydällä.  Sieltä on ostettu myös tämä ja tämäkin. Lisäksi olen hankkinut joitain maljakoita ja lihamyllyn. Karkkilan liikkeessä tämä oli ensimmäinen, ei viimeinen, käyntikerta. Tyynelää kohti ajellessa sanoin jo ääneen, että ihan hyvinhän tää on "matkan varrella". Kehuin jopa reittiä moottoritietä mukavammaksi mennä ja Someron supermarkettia meidän normilähikauppaa paremmaksi.

No sitten se toinen kova Karkkilasta - Romuenkeli. Tuunaajalle tarkoitettu tavarataivas. Tai helvetti. Miten sen nyt kukakin ottaa. Paikka mistä voi löytyä mitä vaan leikattavaa, maalattavaa, revittävää, hiottavaa tai askarreltavaa. Harmillista vaan - paikassa on kuitenkin niin tunkkainen ilma, etten ostaisi sieltä vaatteita tai muita kankaita, jos olisin kovin herkkä. Tämä tiedoksi, ettette sitten järkyty, kun meette. 

Täältä mä olin jo ulos karkaamaassa, kun Janne huuteli kellarin perällä. Ääni kuului jostain hyvin kaukaa ja hyvin innostuneena. Siinä rappusia kävellessäni mietin, että se taitaa olla vähän sellainen miestenpaikka. Tai ainakin Jannen. Sellaiset osto & myyntiliikkeet mistä löytyy kaikkea muttereista kahvikuppeihin ja vatsalihaspenkeistä trikookuteisiin on hänen mieleen. Jotain sieltä nytkin löytyi. Parissa seuraavassa tekstissä tulette näkemään mitä.


Kuvat: viisi ensimmäistä Retro & Romu, viimeinen Romuenkeli

ps. jos ajatte Karkkilasta Pusulan kautta Somerontien suuntaan, niin muistakaa matkalla käydä
siellä kahvilassa / lähiruokapuodissa mistä pari postausta sitten kirjoitin.