Sisällön tarjoaa Blogger.

KAKSI KOVAA KARKKILASTA // KIRPPISVINKKI


Karkkilan vanhan tavaran liikkeissä vallitsee kai joku sanaton sopimus / kahtiajako, niin selkeä ero on näiden kahden liikkeen välillä.

Retro & Romu myy täyspäiväisenä työnä ympäri Suomen etsittyjä, upeita esineitä, hauskoja juttuja ja huonekaluja. Tuotteet on tarkistettu ja kiristetty. Valaisimista on sähköt huollettu. Kaikki on laitettu ihanasti esille. Arvostan ihan kamalasti (sekä visuaalisesti, että ekologisesti) sitä työtä, minkä he tekevät vanhan tavarat eteen. Hinnat ei tietenkään ole ihan maalaiskirppistasoa, mutta hyvin kohtuullisia niin hyväkuntoisista tuotteista kuitenkin. Ja tavara on kunnollista. Ehjää ja heti käyttökelpoista. Keräilijän taivas.

Siitä liikkeestä voi löytää vaikka mitä mahtavaa. Katsokaa nyt vaikka tätä - Philipsin peili / valaisin / pistorasia / katkaisin. En oo ennen nähtyt. Ja miten makeessa kunnossa - se toimii! 

Poislähtiessä me jouduttiin Jannen kanssa neuvottelemaan muutamasta ihanasta. Ei oltu ihan samoilla linjoilla. Mä olisin ollut kiinnostunut etenkin tästä ja näistä. Sinne ne kuitenkin vielä toistaiseksi jäivät. Mähän olen meistä aina se nopeampi innostumaan. Janne miettii tarkempaan. Ehkä hyvä näin, tasapainotetaan toisiamme.

Tähän vielä vinkki: Retro & Romu Facebook- kauppa. Albumeittain ihania kuvia. Sieltä on meille löytynyt samanlainen työpöytävalaisin, kun  ekassa linkissä. Se on mulla vihreänä yöpöydällä.  Sieltä on ostettu myös tämä ja tämäkin. Lisäksi olen hankkinut joitain maljakoita ja lihamyllyn. Karkkilan liikkeessä tämä oli ensimmäinen, ei viimeinen, käyntikerta. Tyynelää kohti ajellessa sanoin jo ääneen, että ihan hyvinhän tää on "matkan varrella". Kehuin jopa reittiä moottoritietä mukavammaksi mennä ja Someron supermarkettia meidän normilähikauppaa paremmaksi.

No sitten se toinen kova Karkkilasta - Romuenkeli. Tuunaajalle tarkoitettu tavarataivas. Tai helvetti. Miten sen nyt kukakin ottaa. Paikka mistä voi löytyä mitä vaan leikattavaa, maalattavaa, revittävää, hiottavaa tai askarreltavaa. Harmillista vaan - paikassa on kuitenkin niin tunkkainen ilma, etten ostaisi sieltä vaatteita tai muita kankaita, jos olisin kovin herkkä. Tämä tiedoksi, ettette sitten järkyty, kun meette. 

Täältä mä olin jo ulos karkaamaassa, kun Janne huuteli kellarin perällä. Ääni kuului jostain hyvin kaukaa ja hyvin innostuneena. Siinä rappusia kävellessäni mietin, että se taitaa olla vähän sellainen miestenpaikka. Tai ainakin Jannen. Sellaiset osto & myyntiliikkeet mistä löytyy kaikkea muttereista kahvikuppeihin ja vatsalihaspenkeistä trikookuteisiin on hänen mieleen. Jotain sieltä nytkin löytyi. Parissa seuraavassa tekstissä tulette näkemään mitä.


Kuvat: viisi ensimmäistä Retro & Romu, viimeinen Romuenkeli

ps. jos ajatte Karkkilasta Pusulan kautta Somerontien suuntaan, niin muistakaa matkalla käydä
siellä kahvilassa / lähiruokapuodissa mistä pari postausta sitten kirjoitin.

19 kommenttia

 1. Nää kirppuiluvinkit on ihana parhaita :)
  Otin neuvostasi vaarin ja kävin Somerniemen kesätorilla. Mahtava tapahtuma, josta ei tarvinnut lähteä tyhjin käsin. Samalla kävin Somerolla Alihinta-nimisellä kirpparilla. Sekin on käymisen arvoinen paikka. Aika kirppisaiheisia postauksia on luvassa kunhan vaan kone palaa pajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa :) Somerniemi on kyllä noussut mun kesätapahtumasuosikiksi. Sehän on nyt tän viikon lauantaina tänä kesänä viimestä kertaa. Sitten seuraavaa kesää odotellessa. Mielenkiinnolla odotan mitä oot hankkinut!

   Kirppisvinkit on kyllä aina tervetulleita. Se taisi olla joskus sun blogin kautta, kun luin Hyvinkään Saviahosta ja muistin siitä olleen puhetta joskus isän kanssa. Siitä on tullut myös suosikki. Mulla onkin muuten vielä esittelemättä sieltä viimeksi hankitut :)

   Ja Alihinta! Se on mun vakiovisiittipaikka. Miten jäikin mainitsematta. Tälläkin reissulla itseasiassa käytiin siellä, kun käytin siinä supermarketissa ruokaostoksilla. Siellä oli mahtavia ruoka-aineaiheisia opetustauluja edullisesti, mutta en keksinyt niille paikkoja, joten sinne jäi.

   Poista
 2. Oi että, kiitos vinkeistä! Karkkilakin on niin lähellä, mutta yhtä ihanaa kahvilaa lukuunottamatta on jäänyt tutkimatta tämmöiset tarjonnat!

  VastaaPoista
 3. Näyttää molemmat paikoilta, jonne mua ei saa päästää... :D

  VastaaPoista
 4. Karkkila on kyllä idyllinen paikka. Ja käyty on molemmissa mainitsemissasi. Vitsit, kun tän vähän tekis mieli tota tokan kuvan "arkistointikaappia". Kunpa olisi tarvetta ja tilaa. Ethän vaan sattunut katsomaan mitä se kustantaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Ihmettelen, ettei oo tullut ennen tuonne ajeltua.

   Toi arkistointikaappi on ihan mahtava. Hintaa mä en huomannut katsoa, mutta luulisin, että sekin kohta tulee kuvatuksi tuonne fb-kaupan puolelle. Ellei sitä oo jo joku onnekas kotiinsa kaapannut.

   Poista
 5. Hihii, hihii, joku oli kiinnostunut tuoleista. Joku, jolla jo muutama on. ;) Kuulostavatpa hauskoilta tuttavuuksilta nuo paikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, erittäin kiinnostunut :) Mä täällä jo suunnitelen tän mun Kiltan uudelleen verhoilua samassa tuon juuri tulleen uuden/ vanhan kanssa :)

   Suosittelen Karkkilan reissua!

   Poista
 6. Ihan mahtavat vinkit. Onpa hienoa, että tuollaisia putiikeja löytyy - ja että joku ne vielä bongaa ja jakaa muille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että nämä postauksen kiinnostaa :) Itse otan kirppisvinkkejä vastaan enemmän, kun mielelläni, joten kivalta tuntuu pistää niitä myös eteenpäin.

   Kannattaa tosiaan tutustua myös Retro&Romun fb-kauppaan. Sieltä voi tehdä löytöjä, mitkä voi käydä kaupalta sitten päiväretkellä noutamassa! Erikseen pyydettäessä onnistuu myös postitus.

   Poista
  2. Niin siis postimaksut lisätään silloin tuotteen hintaan.

   Poista
 7. Niinhän se on, että toisen romu on toisen aarre.
  Jopas on ihastuttavat puodit. Ja tuo viimeisen puodin nimi! Romuenkeli :) Hurmaavaa...
  Jos matkanvarrelle sattuu jossain vaiheessa, niin käytävähän täällä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Ja vanhaa ostaessa "uuden" saaminen tuntuu paremmalle, kun kaupasta hankittaessa. Tuntee tehneensä löydön. Ja eko-omatuntoa ei kolkuta niin kovin.

   Suosittelen :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. :))

   Jos lähdette päiväretkelle, niin käykää samalla ajelulla joko Salon tai Forssan kirpparit (riippuen mitä kautta meette). Niin ja Someron Alihinta.

   Samalla suosittelen sitä Pusulan Kyläkauppakeskus Pikkuomenan lähiruokapuotia. Ja Someron tien risteyksessä olevaa leipomokahvilaa (Tuukkanen Hyönölässä).

   Poista
 9. Oooh, mikä paikka! Tonnehan olisi päästävä hetipikemmiten. Onneksi, on NIIN kaukana. EI mitään mahkuja. Mutta pidän mielessä, jos tuolla päin joskus liikumme! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin suosittelen menemään, jos täällä päin liikutte. Muista laittaa mukaan matkaohjelmaan ;) Ja ennen etelänretkeä sä voit selailla Retro&Romun fb-nettikauppaa, jos sieltä sattuisi löytymään jotain kivaa, minkä voisi mahdollisesti saada postitettuna ;)

   Poista