Sisällön tarjoaa Blogger.

Tee tää ennenku kuolet // bucket listOlen listaaja. Kirjoitan haavelistaa, kauppalistaa, kirppislistaa, ostoslistaa, muistilistaa, inspislistaa, listaa hyvistä ravintoloista. Olen onnekas. Listojen kirjoittaminen on ollut mulle aina ominaista. Sitä ei ole tarvinnut opetella aivoinfarktin jälkeen, unohtamisen pelossa. Nautin siitä. Järjestelmällisyys on aina ollut minua määrittävä piirre. Tunteista ihanin on saada jotain ylivedettyä. Tai pois pyyhittyä.

Mieluisin listoistani on tietysti haavelista. Lista paikoista minne toivon pääseväni. Niitä on kotimaassa ja ulkomailla. Tänä kesänä olen kiitettävästi lyhentänyt listausta. Käytiin mm. Kinuskilla (kuvissa), Uunisaaressa, HSS Boathousen sunnuntaibuffassa, Maurin Makasiinella, Hailuodossa, Temppeliaukion kirkossa ja Stadikan tornissa.

Yksi haaveeni myös lykkääntyi juuri. Ukrainan kiertomatka syyskuulta on sattuneista syistä peruttu. Ensi vuonna yritän ehkä uudestaan. Tekemistä riittää. 

Haluatko kurkistaa? 

Tällä hetkellä tällä listalla lukee mm:
- Vermon Konttitori
- Aalto Riihitie
- Fleuriste
- Freese Coffee
- Bon Temp Meilahti
- Sicapelle Porvoo
- Amurin Työläismuseo Tampere
- Hella ja Huone Tampere
- Frantsilan Hyvänolon keskus
- Söderskärin majakka
- Ahvenanmaa
- Islanti
- Angkor Wat
- Safari Afrikassa
- Junareissu
- Autolla Biarritz - Bilbao - Santiago de Compostela
- Hurtigruten
- ja se Prypjat

Ajattelin ilmeisesti elää vanhaksi.

35 kommenttia

 1. Hyvä listat, hyvä suunnitelmat! Vitsi, kyllä täällä kaupungissa pääsee, mutta ollapa auto ja toimiva ajokortti :D, niin olis kinuskillat sun muut hieman helpommin lähestyttäviä. Mua houkuttelisi tällä hetkellä Tukholman lisäksi Hämeenlinna. Ne niiden sisustuskeitaat. Retken paikka? Voisin kyllä myös lähteä mukaan moneen sun listalla olevaan juttuun. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ois hyvä olla. Onneksi mulla on toi maailman ihanin kuljettaja. Me voidaan lahjoa se jollain meidän mukaan ;))

   Poista
 2. Mielenkiintoinen lista, vaikka en sieltä montaa paikkaa tunnistakaan, mutta nehän ei voi olla muuta kuin upeita kohteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikkea uutta jännää :))

   Jäi muuten kirjoittamatta tuohon, että toisten listojen kurkkiminen. Se vasta kivaa on. Viime viikolla pääsin kurkistamaan kahden naisen "ihanneparini" listoja. Ai että, miten hyviä keskusteluja siitä lähti.

   Poista
 3. Hieno lista! En ole ajatellutkaan asiaa sen enempää, mutta kun otit puheeksi niin itsekin taida olla listaaja. Tunnistan myös sen tyydytyksen jonka saa siitä yliviivaamisesta :-) Usein tulee käytettyä listoja turhankin negatiivisissa merkeissä, siis sellainen nääpitääsaadatehtyä-tyyppisissä, mutta pitäisikin laatia joku tälläinen positiivinen lista myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hieno tunne ;))

   Nyt kun alat tekemään vielä positiivisia listoja, niin susta tulee superlistaja. Niiltä vasta onkin ihanaa vetää yli asioita. Aina pari kokemusta rikkaampana.

   Poista
 4. Mä myös rrrrakastan listoja! Toki toteutettaviksi tarkoitetuille haaveille on myös oma vihkonsa, kun ne ei aina mahdu pelkästään listoihin :) Mä voisin lähteä joku viikonloppu sun kanssa toteuttamaan tota ykköskohdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennään ♥ Se on syyskuun 14pvä tänä vuonna viimeistä kertaa. Täytyy laittaa fb-viestiä, että mitkä viikonloput ollaan maalla ja mitkä kaupungissa. Jos niistä jotkut menisi yksiin.

   Poista
 5. Terveisiä toiselta listaajalta... :)

  VastaaPoista
 6. Ooh, listaaminen, järjestelmällisyys ja ennen kaikkea se ylivetäminen. Musta tuntuu etten voi mennä ollenkaan ruokakauppaan jos ei ole listaa! Mutta mulla järjestelmällisellä on vaan perustavaa laatua oleva ongelma - en saa järjestelmällisyyttä siihen listojen säilyttämiseen! En haluais tehdä niitä tietokoneella (tai puhelimella) mutta ne paperiset menee aina hukkaan. Ehkä siinä astuu se luova puoli esiin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään. Vaikka siinä lukisi joka kerta lähes samat asiat :D

   Aaaa-ha. Sun pitää selvästi siis tehdä teille muistitaulu (saa käytää luovuutta!). Siihen pistät kiinni kaikki tärkeät (ja taas on järjestelmällistä!)

   Poista
  2. Suunnittelin jo jotain kortistoa johon voin laittaa listat :D Siis semmonen lokerikko jossa on ehkä jotku "välilehdet" jne, you know?! :D

   Ja kauppaa varten pitäiskin oikeastaan tehdä kestolista?! Ne maidot ja muut jota pitää ostaa joka kerta vois kirjottaa koneella listan alkuun, tulostais niitä listoja kortistoon odottamaan ja kauppalistan teon vois sitten aina alottaa siitä että vetäis alusta yli jos jotain "perustavaraa" ei sillä kertas tarvis. Ja sitten vaan lisää listaan käsin ne erikoisemmat!

   Poista
  3. Nyt sä puhut mun kieltä ;)) Muistaksä, kun joskus oli sellaisia jokakodin keittokirjalokerikkoja, mihin tuli kuukausittain uusia reseptejä (kai postissa)? Sellainen ois ihan täydellinen.

   Kestolistaa mäkin joskus mietin. Mutta kun. Mä oon niin sairas, että nautin siitä käsinkirjoittamisesta :DDD ja siitä, että kirjoitan ostettavat listaan siihen järjestykseen, missä ne kaupassa tulee vastaan (tästä tai joskus olla blogissa puhettakin, jos oikein muistan ?)

   Poista
  4. Muistan :D Just jotain sellasta ajattelinkin :D

   Poista
  5. Jään innolla odottamaan mitä meinaat kehitellä!

   Poista
 7. Hieno listaus. Itse olen ihan surkea listaaja, kaikki on päässä, suloisessa sekamelskassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonne-erot on kyllä niin mielenkiintoinen juttu. Mä ahdistuisin ihan kamalasti siitä, että muistanko nyt kaikki. Ja ei tavallaan tuntuisi tehdyltä ollenkaan, jos ei saisi vetää listalta yli. Toinen voisi taas ahdistua listaamisesta :D

   Hyvä, että kukin saa mennä tavallaan :))

   Poista
 8. Mulla on listoja vaan päässä. Olisikin mahtavaa, kun jaksaisi kirjoittaa ylös. Ja saisi vetää yli kun tullut tehtyä.

  Mahtava lista, vaikka monta minulle ihan tuntematonta paikkaa.
  Islanninhevosvaellus Islannissa olisi muuten ihana. Vaikka kyllä se "pelkkä" Islantikin passaisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi :)) Samat sanat siis sulle, kun Terhille tuossa edellä.

   Islanninhevoset ehdottomasti! T: entinen heppatyttö

   Poista
 9. Kanssalistoittaja täällä myös hei! Oletko muuten paperi- vai digilistoittaja? Itse ensimmäistä. Mun mielestä paperille rustatut listat ovat parhaita. Niissä voi vedellä yli konkrettisesti ja lopulta listan voi rutistaa kädessä, jolloin sen dellaaminen on konkreettista.

  Nuo BL:t on olleet medioissa paljon esillä viime aikoina. Olen pohtinut, että kuin mulla ei ole sellaista, tyypillä joka rakastaa l i s t o j a. Mulla ei vaan ole. Mulla ei ole päässä ajatustakaan mitä haluaisin tehdä tuossa mielessä. Enemmänkin haluaisin vaan olla ja tehdä mitä milloinkin lystää. Nyt ainakin niin. Tai olisi mun listalla yksi asia. Elä pitkään, elä hyvin, whatevö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kanssalistoittaja :))

   Mä oon sekä - että. Paperille kauppalistat, pakkamislistat ja kalenteriin päivitäiset muistettavat. Puhelimeen inspislistat, "tekemistä" listat ja matkahaaveet.

   Samaa mieltä! Paperille kirjoitettavista tulee suurin mielihyvä.

   Sun lyhyt ja ytimekäs BL on ihan täydellinen. Sama "lukee" mun listalla. Niiden kaikkien listojen päällä. Se on niiden jokaisen pienen eritellyn äiti ♥

   Poista
 10. Minä teen yhtä mittaa listoja, yleensä tekemättömistä hommista. Se auttaa pitämään työt hallittavissa ja on nautinnollista vetää tehdyt hommat yli. Pitäisi kuitenkin varmaan tehdä myös positiivisia listoja. (hah, huomasin äsken, että Lyde kirjoitti tuolla ylempänä ihan samaa).

  Islantia suosittelen tuolta listalta kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Se tekee listaamisesta ihanaa. Ei pakkopullaa.

   Islantikuvia oon ihaillut sunkin blogissa ♥

   Poista
 11. Itse tarvitsisin tuon taidon. Välillä olen niin hajamielinen, että tarvisin kaikennäkösiä tehtävälistoja, kauppalistoja, mihin mun piti mennä- listoja, mutta tuo ois kyllä ihana tuo haavelista. Ehkä alan nyt laittaan elämääni paperille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle se on luonteva tapa jäsennellä. Opeteltu, mutta luonteva.

   Mä oon myös kuullut sellaisesta, että jos kirjoittaa pyrkimyksiään ajatuksia jäsennellen ylös päivittäin, niin vaistomaisesti alkaa suuntaamaan tekemisensä päämäärää kohti. Kuulosta helpolle. Kokeiltava on ;)

   Poista
 12. Blogissani olisi sulle haaste: http://kotiaurorassa.blogspot.fi/2014/08/5-eri-kuvakulmaa-haaste.html

  VastaaPoista
 13. Hauska lista ja hyvä idis kaikkinensa. Kiva blogi muutoinkin ♥

  VastaaPoista
 14. Vastaukset
  1. Se oli ihana. Kakku oli ihan taivaallista ja toast oli jättimäinen (se kuulema myös maistui hyvälle). Harmi, ettei oo ihan vieressä. Voisin kuvitella itseni tuonne ison kahvin ja lehden kanssa unohtumaan :)

   Poista
 15. Ja sitten viivaa vaan reilusti sen Amurin päälle!

  VastaaPoista