JOOGASUKAT / SÄÄRYSTIMET

joogasukat
Tein tänä syksynä jotain mulle perin kummallista. Ilmoittauduin joogaan. Jos muutamaa astangakertaa kaveriporukalla ja ratsastustunteja ei lasketa, niin ensimmäiseen ryhmäliikuntaan sitten teini-iän. Oon aina ajatellut, että liikunta on jotain mitä tehdään yksin. Menen mieluummin lenkille. Nyt löytyi aikuisopiston kautta niin hyvä mahdollisuus, etten voinut olla sitä käyttämättä. Joogaa on puolitoista tuntia viikossa. Ja se on meiltä muutaman sadan metrin päässä. Ei tekosyitä.

Ryhmässä lisätään jooga- asentojen ja hengityksen avulla tasapainoa, elinvoimaa, kehotietoisuus- ja läsnäolotaitoja. Eilen oli selkärankaan kehittyvä tunti ja se tuntui hyvälle. Mä taidan salaa alkaa nauttia tästä.

No joogaan tarvitaan tietysti joogasukat. Talvisin salit on viileitä ja mulla on muutenkin aina varpaat jäässä. Tein Lankamaailmasta blogitapahtuman yhteydessä saadusta Zauberball kerästä joogasukat / säärystimet. Ohje on taas omasta päästä. Nämä on neulottu alkuun, kuin tavalliset säärystimet ja lopuksi lisätty kantapään alle tulevat lenkit. Eilen testattu toimiviksi.lanka: Zauberball 1508
puikot: KnitPro cubics 3.0 ruusupuusta 15cm ja KnitPro Nova cubics 2,5

Tämä oli ensimmäinen työ, minkä tein noilla puikoilla. Tuntuma hyvä. Nautin siitä, että olivat normaalia lyhyemmät. Eivät heilu ympärillä miten sattuu ja on helpompi neuloa esim. matkalla. Ruusupuupuikot ovat vähän jämäkämmät, kun bambut. Pinta tuntuu hyvälle kädessä ja muoto auttaa saamaan hyvän otteen. Neliskanttisilla jo jonkin verran neuloneena voin sanoa, että niillä saa aikaan sileämpää ja napakampaa jälkeä. 

Luo 76 silmukkaa.
Neulo 2 oikein, 2 nurin resoria 12 cm.
Sileää neuletta ihan nilkkaan saakka. Ei kavennuksia, koska saa jäädä nilkkaan rypyille.
Resoria 10 kerrosta (tässä kohtaa voit halutessasi vaihtaa puoli numeroa pienempiin puikkoihin).
Päättele joustavasti muut silmukat, jätä 14 s.
Neulo sileää remmiä jalan alle kaventaen aina kerroksen lopussa 1s. Remmin leveydeksi jää 8s.
Remmin pituuden yltäessä juuri ja juuri jalkapohjan toiselle puolen, lisää silmukoita samalla tavalla kunnes leveys on 14s.
Yhdistä silmukat neulalla toiseen reunaan.