YRTTIKYLPY MÖKKISAUNASSA


Jalkahoito x 3 = 10 €
Melko edullista. 

Johanna oli tehnyt viikko sitten tuoksuvia yrttikylpyjä.
Me otettiin mallia ja saunottiin eilen meren rannalla, koivet kipoissa.

Ostin kaupasta jalkakylpyihin salviaa, rosmariinia ja hunajaa. Yrttejä haudutetaan lämpimässä vedessä saunanlämmityksen ajan. Sitten lisätään hunajaa, joko veteen, tai suoraan jalkoihin hieroen. Jalkoja liotetaan yrtiikylvyssä aina löylyjen ajan. Tauoilla käydään viilentymässä ulkona pimenevässä syysillassa. Yrttejä voi kylvettäessä repiä ja rutistella, että tuoksut ja tehoaineet irtoavat vielä paremmin. 

Valitsin täällä ensimmäiselllä kerrala yrteiksi salvian - se puhdistaa ihoa ja ehkäisee hikoilua. Sekä rosmariinin - se edistää verenkiertoa ja sillä on antiseptinen vaikutus. Lisäsin vielä kylpyyn hunajaa, koska se suojaa ja kosteuttaa ihoa, sekä sitoo itseensä kuona-aineita.

Tämä oli kummipojankin mielestä mieluinen sauna-aktiviteetti. Yrttikylpyä sekoitellessa huumaavan hyvä tuoksu tarttui käsiinkin ja kylvyn jälkeen jalat oli keveät + raikkaat.

Olen ollut erittäin laiska tekemään jalkahoitoja. Ihan, kuin siihen ei muka löytyisi sopivaa aikaa. En jaksa viritellä pyyhkeitä ja pesuvateja nojatuolin eteen. En käytä aikaa hyväksi blogia päivittäessä. Jalkakylpy saunoessa on, kuin söisi kaksi jälkiruokaa yhdellä kertaa.

Otan tavaksi.

Kiitoksia: Johannalle hyvästä vinkistä, siskolle ensimmäisten kuvien kuvaamisesta ja siskolle perheineen seurasta.

ps. kuvissa näkyy myös juuri valmistuneet Jannen tekemät uudet lattiaritilät. Niillä on avojalkoin parempi astella, kun paljaalla betonilla. Käsittelin ne pariin kertaan mustalla Supi saunavahalla.

pps. kurkkaa myös Johannan kotikosmetiikan kahvikuorinta ja suolavesisuihke.