Sisällön tarjoaa Blogger.

ÄKKILÄHTÖ LÄMPÖÖN 8 €


Ulkona viima kärvistää ihmisten katseet kuivakoiksi. Hetkittäin tekisi mieli kadota jonnekin lämpimään. Ensiapu löytyy yllättävän läheltä. Maksu kassalle ja jätän ulkovaatteet lukolliseen lokeroon. Sisään astuessa rillit lyö huuruun ja suupielet vääntyy kohti korvia. Tuoksuu kesälle. En niistä kasveista niin ymmärrä, mutta olihan se ihanaa. Etenkin, kun ulkona tuo syksy kääntää kauniitkin kummitusmaisiksi.

ps. nuo lumpeet kuulema kantavat kaksikin aikuista. Siis kaksi!24 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. :)

   Mä en tietkö edes muista, että olisin ennen ollut. Huono, huono Helsinkiläinen!

   Poista
 2. Tää se on!!! 12kesäisenä käytiin tuolla luokkaretkellä. Oisko siellä ollu silloin myös Perhospuutarha samassa paikassa vai muistankohan vain väärin. Tai onko täs jossain pääkaupunkiseudulla perhospuutarha erikseen? Noh kuitenki kivat muistot tuolta on ja toki pieni päivitysreissu vois olla paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhospuutarha kuulostaa ihanalle. Sellaista ei taida enää olla :( En oo ainakaan koskaan kuullut.

   Päivitys on aina paikallaan. Mä ajattelin ottaa seuraavaksi kohteeksi Talvipuutarhan :)

   Poista
 3. :D Mä jo ehdin ajatella, että sinäpä olet halvat lentoliput saanut etelän lämpöön. :D Kasvitieteelliset on kyllä ihania paikkoja. Se ilmasto, ne tuoksut - kuin olisi kesä taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Se olisi jo melko edullista :D

   Samaa mieltä. Täytyy mennä talven pakkasilla uudestaan lämpöhoitoon ;)

   Poista
 4. Olen aina halunnut tietää, että voiko noille lumpeille mennä vaikka istumaan ja ihmettelemään! Nyt sain vastauksen. Voin siis ottaa kaverinkin ihmettelemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Joo niin siellä luki. Tosin painon pitäisi jakautua tasaisesti koko lumpeen pinnalle, joten ei se taida käytännössä oikein onnistua.

   Poista
 5. Me käytiin yks kesä tuolla kans perheen kanssa, ihana paikka ja nuo jättilumpeet oli lumoavia. Meille kerrottiin, että lumpeet kestävät n. 80 kg:n painon, mutta ensin pitää laittaa joku levy lumpeen päälle, ettei se mene rikki ja yleisö ei pääse lumpeelle istumaan :) Kiitos kilistely-kutsusta, ihanaa vihdoinkin tavata sut ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaa. Mä nappasin tuon tiedon sieltä seinältä. Siinä oli plakaatteja, missä oli kuvia lumpeella istuvista ihmisistä ja tieto, että kuvat on havainnollistamassa sitä suurimpien lumpeiden kestävyyttä, mutta lavastettuja. Painon pitäisi siis jakautua ihan tasaisesti koko lehdelle.

   Hei niin ihana tavata ♥ Vihdoin!

   Poista
 6. Ihana paikka! Tuolla voisi ihmetellä vaikka koko päivän. Ja nyt ensimmäisten syyskylmien aikaa erityisen tarpeellinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Toi hyytävä ilma menee luihin asti :( Tänä aamuna täällä Tyynelässä oli mittarissa -5 astetta ja pellot jäässä.

   Poista
 7. Sulla on aina niin kauniit kuvat. Niitä on ilo katsella

  VastaaPoista
 8. Blogissani on sinulle haaste: http://kotiaurorassa.blogspot.fi/2014/10/punaisen-maton-paikka.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou :O

   Haastehulttio ilmoittautuu. Mä sain ton jo Piirto-blogistakin, enkä oo saanut aikaan.
   Yritän, yritän, yritän.

   Poista
 9. Taas kerran niin upeat kuvat! Sinulla on Laura taito hyppysissä - tai silmissä :)
  Pitäisi ehkä jonain päivänä käydä tuolla puutarhassa, kun viimeksi tuli käytyä joskus lapsena. Siltä kerralta minunkin mieleeni on jäänyt noiden jättilumpeiden kantavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ♥ Tuli hyvä mieli :)

   Oli kyllä oikein piristävä paikka. On vielä niin sopivasti mun matkan varrella, kun meen työkokeilupaikalle. Voi olla, että joku räntäinen ja vihmainen päivä jäänkin kotimatkalla tuonne ;)

   Poista
 10. Kirjoitin äsken kommentin, mutta se mystisesti katosi.

  Olen suunnitellut vierailua tuonne jo pari vuotta, mutta niinpä vaan ei ole tullut mentyä. Ehkäpä ensi viikolla syysloman kunniaksi. :) Ja uskomattomia tosiaan noi lumpeenlehdet kun eivät ollenkaan näytä niin jämäköiltä että kantaisivat edes yhtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Se on todella ärsyttävää. Etenkin kännykällä kommentoidessa niin käy melko usein. Rasittavaa :(

   Totta. Mä en ainakaan yrittäisi noille kenenkään kanssa istumaan :D

   Ihanaa ja rentouttavaa lomaa. Mee ihmeessä tuonne joku päivä, jos on aikaa.
   ps. kuukauden ensimmäisenä torstaina on aina vapaapääsy

   Poista
 11. So going. Muistuta, jos meinaa unohtua. Vaikka marraskuussa.

  VastaaPoista
 12. Kaisaniemen kasvitieteellinen on jokaisen Helsingin reissuni must see-kohde. Katseltavaa on niin pihalla kuin sisälläkin ja luonnon kiertokulku värimaailmoineen ja tuoksuineen lumoaa kaikkina vuodenaikoina. Olipas ihanaa katsella näitä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaa. Kiva kuulla :) Näin se joskus menee. Toinen käy kaupungissa käydessään aina, toinen ei siellä asuessaan koskaan :D

   Oon kyllä todella iloinen, että tuli nyt käytyä ja löydettyä :)

   Poista