23.10.2014

ARVONTA JA KOKEMUKSIA FISKARSIN PÖYTÄPUUTARHASTA

kokemuksia Fiskars pöytäpuutarhasta

kokemuksia Fiskars pöytäpuutarhasta

kokemuksia Fiskars pöytäpuutarhasta

kokemuksia Fiskars pöytäpuutarhasta



Kokemukseni Fiskarin pöytäpuutarhasta + arvonta


Nyt - 24 käyttöpäivän jälkeen - uskallan tosissani suositella. Katsokaa nyt näitä. Syöty on, leikelty ja yhä ne kasvaa. Se korianteri loppui jo ja vaihtunut rakuunaan, mutta yrtit on muuten samat. Muutamia yrttiruukkullisia olen ostanut lisää, ja laittanut ne suoraan ruokaan, koska meillä kulutus on melkoista. Pöytäpuutarha sopiikin ihan superhyvin sellaisille yrteille, joita ruokaan tulee vain hiukan ja näin ollen hävikki olisi tavallisesti valtavaa. Tälle laitteelle ei käy, kuin 90-luvulla leipäkoneelle, vaan se jää kyllä meille jatkuvaan käyttöön. 

Muistatte varmaan (taistelun osat yksi ja kaksi), että Janne ei ollut ensin vakuuttunut siitä, että saanko noita raukkaparkoja pysymään hengissä tämänkään kanssa. HA. Näytin sille! Eilen se toi mulle kaksi viherkasvia ruukuissa olkkariin. Olen siis tehnyt vaikutuksen. 

Tässä vielä Fiskars Herbgardenin plussat ja miinukset:

Plussat
Tasainen kosteus. Yrtit tykkää.
Ei pidä ääntä. Vesi imeytyy juuriin kapilaarimattoja pitkin. Ei hurise. Mä tykkään.
Helppo. Aamulla tarkistaa vesimäärän ja laittaa valon päälle. Illalla sammuttaa.
Sopivan kokoinen.

Miinukset
En keksi.

Arvonnan säännöt:
Kiitoksena tästä yhteistyöstä sain Fiskarsilta arvottavaksi kolmelle lukijalle yrttiruukku (1kpl) + sakset settin (alimmassa kuvassa) Tässä ruukussa on samankaltainen rakenne kapilaarimattoineen, kun minulle pöytäpuutarhan mukana tulleissa ruukuissa. Yrtin juuret pysyvät siinä siis tasaisen kosteina.

Arvonta on tarkoitettu blogini jäseniksi liittyneille lukijoille (profiilikuvat tuolla sivun alalaidassa) - niin uusille, kuin vanhoille. Mukaan pääset kirjautumalla + kommentoimalla tähän postaukseen lempiyrttisi ja sen mihin sitä käytät.

Arvon kolme (3) palkintosettiä sunnuntaina 2.11.2014.


Fiskars HerbGarden,  yrttisakset, tukiruukut ja kapilaarimatot on saatu Fiskarsilta testiin blogiyhteistyön merkeissä.

79 kommenttia

  1. Noilla voisin minäkin onnistua, mukana arvonnassa siis :)

    VastaaPoista
  2. Lempiyrttini on persilja ja mie kyllä käytän sitä melkein kaikkeen muuhun paitsi puuroihin ja makeisiin leivonnaisiin :)

    VastaaPoista
  3. Liityin lukijaksi, kun mukana oon kirjanmerkkien kautta jo aikakauden verran roikkunut. :) Lempiyrtti on basilika, tykkään siitä esim. piirakoissa, mozzarellan ja tomaatin kanssa jo oikeastaan jo purkissa ollessan, pelkän keittiöön leviävän tuoksun takia. :) Rucola on kiva myös.

    VastaaPoista
  4. Tälläinen kyllä kiinnostaisi minua! Harmittaa heittää yrttejä menemään, kun ei ehdi käyttää niitä ennen nuutumista. Mukana arvonnassa ja vastaan vähän tylsästi basilika. :)

    VastaaPoista
  5. Mukana arvonnassa! Persilja on lempiyrtti ja käytän sitä keitoissa, voileipäkakun koristeluun ja ihan vaan leivän päällä.
    minnapo1(at)gmail.com

    VastaaPoista
  6. Mukana arvonnassa! Persiljasta tykkään hurjasti, joten se varmaankin löytäisi tiensä tuohon kasvamaan :) Tai ehkä ruohosipuli. Tai joku salaatti.. En tiedä, onnistun nuo aina yleensä tappamaan ennenkuin ehdin käyttää toista kertaa :D

    VastaaPoista
  7. Basilika, se on vain niin ihanaa! Mulla on tuossa peltipurkissa (kaupan) basilika, joka yrittää kituuttaa hengissä. Parin päivän välein on kasteltava vähintään, muuten nuupahtaa :/ tanjamorte(a)gmail.com

    VastaaPoista
  8. Toinen yrttien- ja viherkasvien tappaja ilmoittautuu innoissaan mukaan arvontaan! Lempiyrttini on ehdottomasti basilika, se on niin herkullista ja sopii moneen - pastaan, pizzaan, salaattiin, leivän päälle...

    VastaaPoista
  9. Kiva arvonta, tietysti mukaan. Basilikaa tulee käytettyä ehkä yrteistä eniten.

    VastaaPoista
  10. Oi, mikä ihana arvonta - mukana ollaan :)
    Yksi lemppariyrteistä on basilika, jota käytän pastaruoissa, salaateissa tai syön ihan sellaisenaan ruoansulatusta edistävänä yrttinä, toimii.
    Timjami on myös suosikkiyrtti, nami, nami, kuten myös rosmariini. Näitä käytän pata- ja kasvisruokiin.
    Tuolla vekottimella saattaisin saada itsekin pidettyä yrtit hengissä talvisydämellä :)

    VastaaPoista
  11. En pysty sanomaan että minttu vai basilika joten vastaan molemmat :P molempia käytetään meillä paljon ja itseasiassa basilikaa varmaan käytettäisiin enemmänkin jos se vihulainen vain kasvaisi yhtä paljon kuin meillä on kysyntää sille :D Ja käytetään oikeastaan kaikkeen. Minttu on esim paistetun perunan kanssa aivan ässä maku.

    VastaaPoista
  12. Basilika ja siitä tehty pesto on mun ikisuosikit.

    VastaaPoista
  13. Mä tykkäisin basilikasta vähän kaikessa, leivän päällä, salaatissa ja ruuissa, mutta se on tosi vaikea pitää hengissä. Ei menesty pöydällä vaan nuupahtaa, eikä jääkapissa jossa paleltuu. Eli me todella tarvittais tuollainen, mielummin vielä ehkä tuollainen iso versio mikä teilläkin on :-)

    VastaaPoista
  14. Mulla on nytkin tuolla ruohosipuli-rassukka, itseasiassa kaksi jotka kaipais ehkä hiukan iloisempaa paikkaa kasvaa. Eli ruohosipulini muuttaisi automaattisesti uuteen ruukkuun. Toinen voisi olla vaikka minttu. :) Tykkään monesta, mutta kasvu pysähtyy aina talven tullen, kun ei ole sisällä kasvihuoneen valoa. Mukaan lukijana arvontaan.

    VastaaPoista
  15. Lipstikka, joka on ainoa hengissä pysyvä yrtti pihallani. Kesällä tuoreena, talvella kuivattuna.
    Lukijana mukaan arvontaan, jos sais muitakin yrttejä käyttöön...

    VastaaPoista
  16. Voi miten mahtava oliski tämmönen voittaa, tulis niin tarpeeseen! Persilja ja ruohosipuli on yrteistä mun lempparit, mutta jonku verran tulee käytettyä myös timjamia ja rosmariinia.

    VastaaPoista
  17. Kyllähän nuo sinun yrttisi näyttävätkin oikein hyvinvoivilta :)
    Minun lempparini on basilika, jonka uusi käyttökohde on pizza, johon tulee sitä ruukullinen; osa tomaattikastikkeeseen ja osa päälle mozzarellan ja parmankinkun kanssa. Herkullinen ohje saaatu ystävältä.
    Persiljaa käytän kuitenkin eniten, sitä laitan kaikenlaisiin ruokiin, kun sen saa silputtua niin pieneksi, eikä maku ole voimakas, joten lapsillekin kelpaa :)

    VastaaPoista
  18. Lemppareita on paljon, mutta ehkä basilika on vienyt munkin sydämen ykköspaikan ruuanlaitossa :)

    katisarita(at)gmail.com

    VastaaPoista
  19. Basilika! Ja vähäks tommonen systeemi olis hieno :) minäkin nimittäin olen sitä mallia, joka ei koskaan saa yrttejä pysymään hengissä paria päivää pidempään.

    VastaaPoista
  20. Basilika on minunkin, niinkuin näköjään monen muunkin suosikki.
    Käytän sitä mm. pastaruokien ja tomaattikeiton joukossa! :)

    VastaaPoista
  21. Laura, olen ollut innokas blogisi seuraaja. Tämä mainospostaus ja H&M mainos menevät kutenkin minulla rajan yli. Ymmärrän asiaa sinun kannaltasi, mutta blogisi luonne minun kannaltani muuttuu täysin. Eli tuli aika sanoa - hyvästi!!! Toivotan sinulle kaikkea hyvää tulevaisuudessa ... Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei Riitta - harmi, että tällaisessa yhteydessä kuullaan ensi kertaa :(

      Toivottavasti olet vielä siellä kuulolla, koska haluaisin sinulle vastata...

      Tämä postaus ei ole pelkkä mainos. Mainos vain myy, tämä on todella suositteluni. Se on täysin minun omista lähtökohdistani tehty. Itse olen Fiskarsiin ollut yhteydessä ja pyytänyt tätä yhteistyötä, koska olen fanaattinen ruuanlaittaja ja yrttien käyttäjä. Musta on ihan hirvittävän mukava saada testailla tällaisia itselle kamalan mielenkiintoisia juttuja (joiden oletan muitakin kiinnostavan), eikä muuten ole pahitteeksi saada joskus jotain pientä palkintoa sen eteen, kun käytän tähän sisältöön ihan todella paljon aikaa.

      Mainostilaa otin blogiini, koska halusin testata sen vaikutusta (lukijoihin ja rahatilanteeseeni). Odottelinkin, että joku ehkä laittaa niistä palautetta. No mutta vaikka mainoksia blogissa nykyään näkyykin, sisältöä se ei muuta. Minä täällä edelleen kirjoittelen.

      Kiitos, kun annoit palautetta Riitta. Arvostan, että teet sen suoraan ja omalla nimelläsi. Mukavaa syksyä ja kaikkea hyvää :)

      Poista
  22. Timjami, käytän sitä kaikkeen muuhun paitsi riisipuuroon :)

    VastaaPoista
  23. Basilikahan se on minullakin suosikki, sitä tulee napsittua ihan semmoisenaankin päivän mittaan ja tomaatit ja juustot suorastaan vaativat basilikaa kaveriksi. ;)

    VastaaPoista
  24. Timjami.. Ja ihan älyttömän hyvää kun tekee pitsaa, jonka päälle ensin ranskan kermaa, sitten ilmakuivattua kinkkua ja sitten vielä timjamia. Nam!

    VastaaPoista
  25. Lempiyrttini on ruohosipuli. Se on todella hyvää niin suomalaisessa kuin aasialaisessakin keittiössä (esimerkiksi tulisessa kanakeitossa), lohen tai uusien perunoiden kanssa, leivän päällä... Lähes jokaiseen ruokaan sopii ripaus vasta leikattua ruohosipulia. Lapsuuteni kesät asuin maatilalla, jonka puutarhassa kasvoi ruohosipulia villinä. Monesti aurinkoisina päivinä minut näki kävelemässä ruosipulin korsi suussani.

    VastaaPoista
  26. Basilika on ehdoton suosikki. Tomaatin kanssa mm. Mukana kivassa arvonnassa. paperitypy ät hotmail.com

    VastaaPoista
  27. Mukana, mukana. Lempiyrtti on persilja ja sitä aina kesällä kasvatankin koko seuraavan talven varalle. Lisäksi tykkään paljon tillistä, ruohosipulista, basilikasta ja oreganosta.

    VastaaPoista
  28. Lempiyrtti on basilika ja käytän jalkakylpyyn :)

    VastaaPoista
  29. Basilika on lempparini. Käytän sitä lähinnä ruokiin... ja joskus ostan ihan vain tuoksun vuoksi. Hups. :)

    VastaaPoista
  30. Vuosi Meksikossa teki musta korianterin parhaan ystävän. Sitä voisin käyttää mihin vaan, ainakin sellaiseen missä on avokadoa.

    VastaaPoista
  31. Timjami..ikävä kyllä tungen sitä jka paikkaan eikä muu perhe aina tykkää..luulisi niidenkin jo tottuvan..Äiti..mitä nää narut on? kysymys kuuluu aina joskus kun en viitti riipiä "oksia"

    VastaaPoista
  32. Meillä lempiyrttinä toimii Basilika (ja korianteri kovana kakkosena). Basilikaa laitetaan salaattiin, leivän päälle, ruokaan ja ties mihin.. Vaan aina ne tuntuvat nuopahtavan parin käyttökerran jälkeen. Hankin aikoinaan yhden kilpailijan pöytäpuutarhan, mutta en saanut sitä toimimaan kunnolla. Olisi kiva päästä kokeilemaan tätä Fiskarsin versiota joskus! :)

    Kiitos kivasta arvonnasta!

    Elisa / elisanelamaajatuunauksia.blogspot.fi / elisankorut@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Ihana arvonta, mielelläni noita testaisin jos vaikka saisin yrtit säilymään :)
    Basilikaa tulee eniten käytettyä. Tuoksuu ja näyttää ihanalta.
    jaba.mantuniemi(at)gmail.com

    VastaaPoista
  34. Mun lempiyrttini on rukola ja voisin syödä sitä vaikka joka päivä kimppukaupalla salaatin seassa, pastan seassa tai pitsan päällä :)

    VastaaPoista
  35. Bacilika ja käytän paljon salaatteihin.

    VastaaPoista
  36. Louhelassa ois moiselle ruukulle käyttöä, lempiyrtti on korianteri va se tahtoo mennä koko puntti aina ruokkaan eli basilikan saisi ruukku hoitaakseen.

    Kiitos kivasta blogista, olet yksi yövuorojen löytöjä. Bloglovingin kautta seuraan eniten

    VastaaPoista
  37. Hmmm... Vaikea valita suosikkiyrttiä! Tykkään yrteistä ylipäätään ja kesän yrtit vetelevät kukkapöydällä viimeisiään. Tykkään basilikasta, mutta valitsen siltin mintun, sillä mintussa on ripaus yllätyksellisyyttä ja se sopii moneen.

    VastaaPoista
  38. timjami on mahtavin näistä!
    terveys1(at)wippies.fi

    VastaaPoista
  39. Basilika :) ja sitä tietenkin tomaatin ja mozzarellan kanssa nam!!!

    VastaaPoista
  40. Tilli! Ja kalan kanssa tietenkin. :)

    xeve(at)hotmail.fi

    VastaaPoista
  41. Minttu mojitoja varten!(: Näyttää tosi kätevältä! Ja tilli ruokia varten...

    VastaaPoista
  42. mukaan täältäkin, ruohosipuli... kaimaen1(at)luukku.com

    VastaaPoista
  43. Tilli ja ja se käy melkein mihin vaan. Parasta on pekoni-hapankermakastike maustettuna tillillä pasta kera :)

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  44. Basilika ja salaatteihin sitä menee eniten.
    mariestrange(a)hotmail.com

    VastaaPoista
  45. Meikäläinen ei oikeen noista yrteistä välitä, mutta mies rakastaa niitä. Hittinä tällä hetkellä on basilika ja varsinkin siitä tehty pesto.

    mimosa.mammikoura@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Ehdottomasti ruohosipuli on suosikkini ja se on käytössä monella eri tavalla kastikkeissa ja ihan siltään silputtuna ruoan seassa. :)
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  47. Basilika, menee melkein joka ruokaan :D
    ilokseni@gmail.com

    VastaaPoista
  48. Ehkä se on basilika. Se kun käy mihin vain :D

    VastaaPoista
  49. Kyllä tälläkin sitä basilikaa. Jospa aloittaisi sillä, ja jos se pysyy hengissä, niin jatkaisi sitten muilla. Kesällä kyllä kasvimaalla on kaikennäköisiä yrttejä!

    VastaaPoista
  50. Persilja on lempiyrttini, käytän moniin ruokiin.
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  51. Lempiyrttini on basilika ja käytän sitä mm. salaateissa.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  52. Lemppariyrtit on Basilika ja Tinjami! :) Basilikaa käytän mm. pizzoihin mutta Tinjamia uppoo niin munakkaisiin kuin piiraisiinkin. Tai no.. sitä uppoaa kaikkeen. Nam! :)
    laura.charlottta (at) gmail.com

    VastaaPoista
  53. Basilika on lempiyrtti ruuanlaitossa.....ja tammenlehväsalaattia( vaikkei yrtti ole) täytyy aina olla leivän päälle ja salaattiin Tuolla vempeleellä eläisivät varmaan pitempään.

    VastaaPoista
  54. Mukana arvonnassa!! Lemppari yrttejä on basilika ja tilli :) Basilikaa tungen nyt melkein joka paikkaan, syön sellaisenaankin :) Tilli tuo vaan niin mieleen kesän ja hölskykurkut <3

    VastaaPoista
  55. Lempiyrttini on varmaan korianteri! Mm. kanaruoassa.

    voilooa@gmail.com

    VastaaPoista
  56. Basilika, sopii lähes mihin vain :)
    marvu954(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  57. Tilli :) Lohen kanssa ehdoton.
    millanen2@gmail.com

    VastaaPoista
  58. Minttua laitan jälkiruokiin, jätskin päälle jne. Tai miksei ihan sellaisenaankin.
    pussikarhu@luukku.com

    VastaaPoista
  59. Kirjauduin lukijaksesi. Timjami ja rakuuna ovat yrttisuosikkejani. Timjami käy kaikkiin liha- ja kasvisruokiin.

    VastaaPoista
  60. persilja on lempparini :) pkkirsi@suomi24.fi

    VastaaPoista
  61. mukana ollan olisi siisti tuollainen kaikkia en lukenut mutta monen makuun vastaan minäkin basilika ja ruohosipuli minna-1968@hotmail.com

    VastaaPoista
  62. Basilika ja persilja on suosikki,onnistuiskohan tuolla kasvattaa koko talven meikäläinen joka saa aina kaikki yrtit keittiössä talvella kuoleen. mervi.koivu@pp.inet.fi

    VastaaPoista
  63. Basilikaa sekä korianteria menee aina :) fgstdt@gmail.com

    VastaaPoista
  64. Lempiyrttini on basilika ja käytän sitä vaikka mihin, mutta erityisesti kaikkiin tomaattia sisältäviin ruokiin, ja ihan vaan leivän päälläkin tomaatin kera.

    VastaaPoista
  65. Minttu löytyy aika monesta ruuastani.

    VastaaPoista
  66. Lempiyrtti on sitruunamelissa, jota syön usein ihan sellaisenaan napsien....Rakuunaa tulee käytettyä paljon kanaruokiin.
    teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

    VastaaPoista
  67. Basilika. Pastaruokiin käytän ja salaateissa.
    fisunen@gmail.com

    VastaaPoista
  68. Mukana arvonnassa! Persiljasta tykkään
    seppo.savikko@gmail.com

    VastaaPoista
  69. Lempiyrttini on ruohosipuli. Se on todella hyvää
    mirjahelena.savikko@gmail.com

    VastaaPoista
  70. Suosikki yrttini ovat Lipstikka ja Basilika, joita käytän melkein kaikkeen!
    hautnina at gmail com

    VastaaPoista
  71. Rosmariini. Rosmariini + peruna = <3

    VastaaPoista
  72. Vieläkö ehtii mukaan. Suosikkini on basilika.

    VastaaPoista
  73. Tähän mennessä tulleet kommentit ovat mukana arvonnassa.

    ARVONTA ON PÄÄTTYNYT !!

    VastaaPoista