Sisällön tarjoaa Blogger.

30 kommenttia

 1. Oijoi, toi paikka on niin mieletön, oon niin monessa blogissa tohon törmännyt. Pakko päästä itsekin joskus! Uskaltaisitko mennä pimeällä? ;) (tosin ei varmaan edes kannattaisi kun ottaa huomioon laitapuolen kulkijat.. )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siellä sen verran hurjan näköistä, etten pimeällä menisi :E Nytkin päiväaikaan osalla vastaantulijoita oli taskulamput, kun taloissa oli sisällä ihan hämärää. Oli jännä paikka. Suosittelen :)

   Poista
 2. Niin viehättäviä tuollaiset vanhat talot. Herää himo alkaa remontoimaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Olleet aikoinaan ihan järjettömän kauniita. Ja millä paikalla!! Meren rannalla Helsingissä ja tossa kunnossa. Jannehan heti pohti, että ois pikku projektia sille ;) Tosin ainoastaan pari oli siinä kunnossa, että vielä voisi pelastaa.

   Poista
 3. Miten loistelias paikka tuokin on ollut kukoistuskaudellaan! Taloista voi erottaa vielä kauniita yksityiskohtia. Tuo paanusta tehty talonpääty on (ollut) erityisen kaunis. En ole ennemmin tuollaista totutusta nähnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Joo erityisesti tuo paanupääty muakin miellytti. Hurjalta tuntuu, että tuollaista rakennnusperintöä on noin törkeästi tuhottu :(

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥

   Joo sohva oli makee ja pari nojatuolia myös ja vanha kakluuni ja ja ja ;)

   Poista
 5. En jaksa ymmärtää näitä hylättyjä lomakyliä. Tampereella hervannassa on poliisien kesänviettopaikkoja, hylättynä ja samoin kohdeltuna. Mies siellä viettänyt lapsuutensa kesiä. Tosi surullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta. Hurjan karua, että näin vähän arvostetaan mennyttä ja muistoja !!

   Poista
 6. Siis miksimiksimiksi nuo talot on päästetty tuohon kuntoon, miksei niissä ole asuttu ja annettu niille elämää? Kylläpä ihan rakennusrestauroijan sydäntä riipoo. Hienot kuvat kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ihminen on ihmeellinen laji. Tän takana ollut tarina (mitä Wikipediasta luin) on ollut niin kiemurainen, etten ihan ymmärrä kenen etua siinä on ajettu :(

   Kiitos kuvakommentista :)

   Poista
 7. Kivat kuvat, mutta vähän haikeata, kun kuvittelee miten joskus on ollut asuttu paikka, vaari istunut penkillä, lapset telminyt puutarhassa... Mielikuvitus vaan laukkaa, kunpas pääsis itsekkin tutkimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Joo tuolla tulikin juuri sellainen kaksijakoinen olo. Toisaalta ihan hirveän haikea ja toisaalta taloja tutki innoissaan, kun pikkulapsi.

   Poista
 8. Vitsi olisin halunnut tuonne mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vitsit. Mä kyllä voin lähteä sun kanssa uudestaankin.
   Ei oo onneksi pitkä matka :)

   Poista
 9. Surullisen kaunista. Uskomattomia värejä, ruskaan sekoittuvat graffitit. Mahtavaa!

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Tää syksy oli just hyvä aika mennä tuonne. Luonnon väri teki tuosta kummallisesta paikasta jotenkin lempeämmän.

   Poista
 10. Karua katsottavaa, mutta uskomattoman upeita kuvia olet ottanut.

  VastaaPoista
 11. Näistä tulee jotenkin tosi surullinen olo! Meidänkin punaiselle mökille olisi varmaan käynyt justiinsa näin, ellemme me olisi siihen muuttaneet. Niin monta autiotaloa meidänkin kylällä on. Näissä vanhoissa huviloissa on niin paljon kauniita yksityiskohtiakin. Tosissaan harmittaa, että näistä ei ole pidetty huolta. Meidän kotihan ei ole tällainen huvila vaan rintamiestalo. Eikä siinä ole hienoja yksityiskohtia, mutta meille se on rakas. Niin rakas, että eilen muutimme evakkoon ja rakennusmiehet tulevat aamulla rakentamaan meille uusia pesu- ja wc-tiloja. Niin odotan valmistumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle myös. Ankeaa, ettei vanhaa arvosteta :(

   Ihana kuulla, että te pidätte siellä talosta hyvää huolta. Jännityksellä odotan, vilautatko blogissa lopputulosta :) Tsemppiä ja pitkää pinnaa väistövaiheeseen !!

   Poista
 12. Oi noita on pitäny mennä kattomaan. Jenni niistä taisi joskus huikkailla Little Helsinki - blogissaan.
  Tuolla riittää kameralle töitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaaaa. Täytyykin mennä heti katsomaan. Kiitos vinkistä :)

   Mäkin näin instassa ja muualla sosiaalisessa mediassa niin monta kertaa vinkkejä näistä, että oli pakko lähteä päiväretkelle. Täyteen ladatun kameran kanssa ;) Suosittelen!

   Poista
 13. No siinä saa sana "huvilakierros" uuden merkityksen. Minähän en osaa edes pitää kovin surullisena, kun rakastan rumankaunista ja rapistunutta ja hylättyjä teollisuusrakennuksia ja ja ja. Osa kulttuurin kiertokulkua. Mielettömät kuvat, ihan mun juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin saa :D

   Mulla on tän kanssa vähän kaksijakoinen olo. Toisaalta vanhojen talojen + perinteiden rakastaja mussa on surullinen. Ja toisaalta taas se rapistuneen rakastaja hihkui tuolla onnellisena. Surulliseksi noissa tekee ehkä se tarina siellä takana. Ja niiden tuolla asuneiden ihmisten ajatteleminen. Miten ovat päätyneet hylkäämään talonsa.

   Kiitos kuvakehuista :)

   Poista
 14. Tuo ensimmäisen kuvan rakennus näyttää uskamattomalta, vähän maalia pintaan avot! Ja tuollaiset ruskeat nojatuolit odottavat mökillä sitä päivää, kun isompi huusholli olisi, mutta enpäs tiennyt että sellainen on sohvanakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Villa Hällebo - parhaiten säilynyt. Sen kohdalla käsittääkseni on ollut puhetta talon suojelemisesta. Yhdellä kulmalla oli maalipurkkikin ja jotain tehty, joten yritystä on. Onneksi edes tämän talon kohdalla.

   Oi onnellinen tuolien omistaja. Niissä on musta erityisen kaunis muoto :)

   Poista
 15. Minä pidän kovasti rappioromantiikasta, vaikkakin sydän itkee tuollaisten kaunotarten hylkäämisen takia. Toivottavasti edes jotain suojeltaisiin, ettei kaikkea jyrätä pois uuden tieltä. :/ Autiotalojakaan ei taida Suomessa enää niin paljoa olla, kun niitä poltetaan paljon ja terveydellisistä syistä myöskin ihan laillisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat - sekä rappioromatiikalle, että suojelulle. Toivoisin, että historiaa arvostettaisiin, eikä aina jyrättäisi.

   Poista