Sisällön tarjoaa Blogger.

KATIA DARLING // TIETYLLE TEHTY

Tiedättekö, kun se täydellinen ajatus tulee eteen? Oikea malli tietylle ihmiselle? Juuri sen tietyn ystävän tyyppinen mallineule kuvioineen? Se täydellinen väri? Oikean niminen lanka?

Mulle tapahtui niin syyskuussa Porissa. Lankakauppa Lavikosta löytyi Katia Darling, joka päätyi mun ostoskoriin pelkästään nimensä perusteella. Katjallepa tietenkin. 

Tää lanka oli ihanan pehmeää, pörheää ja mielyttävää neuloa. Huomaa millainen sydän paljastui kerän huvetessa. Darling !!

Millaisia tarinoita teillä on lahjaksi tehdyistä ?
Tuleeko paljon tavaraa pukinkonttiin ?
MALLI : ihan perus
LANKA : Katia Darling (yksi kerä), kärjet Hjerte Sock 4
PUIKOT : KnitPicks caspian wood 15 cm 2,25

18 kommenttia

 1. Joka vuosi haluaisin antaa itse tehtyä. Usein annan käsitöitä mutta muiden tekemiä. Kohtuudella ja käyttötavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvostan käsityölahjoja. Ja sitä, että annetaan käyttötavaraa :)

   Mä annan usein lahjaksi itsetehtyä. En tosin joululahjoiksi, koska niitä meillä annetaan pääsääntöisesti vain lapsille.

   Poista
 2. Kivan näköiset! Tykkään varsinkin tosta teräosasta...
  Onhan tässä paljon itsetehtyä menossa pukin konttiin, mutta taas kerran on enemmän projekteja kuin aikaa jouluun :( Täytyy karsia vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva :) Joo kärjestä tuli ihana piristys.

   Hitsit. Sitä pitäisi vissiin aloittaa aina heti loppiaiselta, että ehtisi kaiken seuraavaksi jouluksi ;)

   Poista
 3. Ihana idea yhdistää tohon lankaan toi turkoosi! :) heti tuli itsellelin yksi idea...

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat ja todella ihanat nuo kärjet, Vau! Lahjana toki yritän antaa itsetehtyjä, aina ei ehdi tehdä niin paljoa kuin haluaisi, mutta jotain kuitenkin... Usein viime vuosina olen myös leiponut lahjaksi jotain herkkuja, tehnyt sinappi tai hilloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia :) Herkkulahjat kuulostaa ihan täydelliselle !! Arvostan sellaista mikä tulee saajalle käyttöön / nautittavaksi.

   Poista
 5. Hyvää Itsenäisyyspäivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhästyneet kiitokset Johanna ♥

   Itsenäisyyspäivä Oulussa ystävien kanssa oli ihana ja onnistunut.
   Toivottavasti teillä myös.

   Poista
 6. Ihanat sukat, kyllä ei nyt Katjan jalkoja palele :)
  Minä olen tehnyt pitkin vuotta joululajoja melkein kaikille parheenjäsenille. Lapasia (ehkä kuudet), huiveja (neljät) ja pipoja (myös neljät). Olen päättänyt olla sekaantumatta sukkiin niin kauan kun äiti ja anoppi niitä tekee, mutta joka kerta kun näen näitä ihania tekosia, mietin, miten kauan pystyn olla tekemättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, menivät heti käyttöön ja mulle tuli hyvä mieli :))

   Ihanan tehokas ja järkevä sä oot ollut :) Ei mitään viimetinkoja. Suosittelen kyllä sukkienkin tekemistä. Mun suosikkihommaa ;)

   Poista
 7. Juu, nuo turkoosit kärjet ovat kruunuina sukissa. Ihanaa, kun et ole kohdistanut raitoja toisiinsa, minäkään en tekisi niin :) Tiedän kyllä, että jotkut ovat siitä tarkkoja.
  MInä en tänä jouluna hirveän montaa pakettia laita, vaikka olen kyllä kova muistamaan ystäviä ja perhettä pienillä lahjoilla pitkin vuotta. En nyt muista mitään erityistä tarinaa lahjoihini liittyen, mutta niihin liittyy aina vahva mielikuva ja tunne saajasta tai joku meitä yhdistävä spesiaali juttu. Tänä vuonna en montaakaan itsetehtyä lahjaa anna, kun lähipiirini ei varsinaisesti arvosta niitä ;) Yritän teinipojilleni tyrkyttää neulomiani pipoja, mutta arvaa kelpaako? Mies taas on sellainen kuumakalle, että villasukat ja -puserot olisivat liikaa :) Appivanhemmilleni neuloin viime jouluksi unisukat, joista olivat tosi ilahtuneita, mutta koska ovat nuukia ihmisiä, niin uudet joutuisivat vain kaapin perukoille odottamaan edellisten puhkikulumista, joita anoppi olisi toki jo parsinut moneen kertaan :)
  Sisarelleni annoin yhtenä jouluna itsetekemäni rannekorun ja ilahduin kovasti, kun hän myöhemmin kelpuutti sen ranteeseensa omissa häissään. Se ei ollut mitenkään itsestään selvää :) Ystävilleni saatan antaa tekemiäni koruja varsinkin, jos huomaan heidän tykästyvän johonkin malliin.

  PS. Hyvät oli tekstisi Huilissa ja muutenkin tykkäsin taas uusimmasta numerosta :) Toivottavasti työkokeilu sujuu edelleen hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ♥ Mä yleensä kyllä kohdistan raidat (kun oon tällainen ylijärjestelmällinen tyyppi ;)) mutta nyt en tehnyt niin, koska olin nähnyt kuvia siitä miten ihanalle raitalanka näyttää noin käytettynä. Lopputulokseen oonkin varsin tyytyväinen.

   Mä myös pidän siitä, että saan tehdä ystäville ja tarvitsijoille pehmeitä paketteja aina pitkin vuotta. Tarpeeseen on aina jotenkin niin ihana tehdä, kun ei tarvitse miettiä sitä mitä lahjasta ajatellaan. Voi kuvitella, että teinien kanssa tilanne on haastava :D

   Kiva kuulla, että Huili tuli perille ja miellytti. Arvaa oliko hassua lukea omia sanoja printistä :D

   Työkokeilu Huililla on mennyt tosi hyvin. Olo on ollut hirmu vaihteleva, mutta työ on ollut kivaa, mielekästä ja mielenkiintoista. Toivoisin, että työkokeilu voisi vielä jatkua. Edistystä meinaan on ollut. Yhtenä päivänä huomasin, että pystyn jopa keskittymään kahteen asiaan yhtäaikaa. Sittenkin, jos on vähän hälinää. Ja tänään pikkujouluissa ei ajatus katkennut keskustellessa, kuin pari kertaa niin, että piti kysyä toiselta missä oltiin menossa. Vieraiden ihmisten kanssa ei niin kiva juttu, mutta sain aika nopeasti jutun juonesta uudelleen kiinni. Tuntuu, että paikassa, johon on alkanut tottua, on ollut helpompaa keskittyä ja kehittää omaa oloa. Jotenkin varmempi olo perusasioiden suhteen. Nyt taas kotiin tultua olo on perinteisesti ihan ylikierroksilla ja on vaikea rauhoittua nukkumaan. Voi olla huominen taas ihan toisenlainen.

   Tällä hetkellä on kuitenkin aika toivekas olo sen suhteen miten paljon tulen tulevaisuudessa työskentelemään. Kolme päivää viikossa menee jo ihan ok. Tosin tammikuu jännittää, kun ei ole enää tätä työkokeilua. Että mihin sitten. Pidän kuitenkin positiivista yleisvirettä yllä :)

   Poista
  2. Kiva kuulla, että työssäkäynti on sujunut hyvin ja edistystäkin tapahtunut jaksamisessa. Pidän peukkuja jatkon suhteen, että jotain hyvää järjestyy.

   Tuo on minulle liiankin tuttu tunne, että ajatus katkeaa, jos väliin tulee joku häiriötekijä. Yleensä en saakaan enää kiinni asiasta, mutta onneksi muilla on parempi muisti.Sama juttu tavaroiden kanssa, kun ne ovat aina hukassa, vaikka hetki sitten olivat kädessä. Minua rassaa yhä vaan se, että tutussakin porukassa tunnen tarvetta selitelllä epäloogisuuttani, muistikatkoja ym. kun tuntuu että muilta niin helposti unohtuu vammani, kun näytän päällisin puolin olevan kunnossa. Vaikka olisi juuri ihanaa, että saisi turvallisesti olla oma pöhkö itsensä :)

   Poista
  3. Kiitos Tuula ♥ Toivotaan !

   Ymmärrän. Sama juttu täälläkin :) Aina selittelemässä, ettei vaikuttaisi niin kummalle. Ja sitten sitä vasta kummalle vaikuttaakin. Mä huomaan lisäksi ärtyväni niissä tilanteissa ihan kamalasti. Siis itselleni. Silloin, kun ajatus pätkii tai unohtaa jotain, on pinna kamalan kireällä. Jännittynyt olo koko ajan. Tänään on taas ollut sellainen päivä. Onneksi nyt ollaan jo maalla. Takassa tuli ja puikoilla villasukat.

   Ihanaa viikonloppua sinne !

   Poista