Sisällön tarjoaa Blogger.

SUPERHUOPATOSSUT LANKAHELVETIN TAPAAN

pesukoneessa huovuttaminen
pesukoneessa huovuttaminen
pesukoneessa huovuttaminen


Onnistuin !

Tein elämäni ensimmäiset huopatossut tällä Lankahelvetin Hennan ohjeella. Syntyivät nopeasti. Silmukkamäärää oli kokemattoman hankala ajatella etukäteen. Ennen koneessa huovuttamista ne olivat aivan valtavat. Siis päätin, että jos jäävät suuriksi, tulevat Jannelle. Niinhän siinä sitten kävi. Neuloin muuten ohjeen mukaan, mutta kantalapun jälkeen vain 35 kerrosta. Tällä määrällä niistä tuli mun käsialalla Jannen nelikakkoseen sopivat. Aika kivat raidat, vaikka itsesanonkin. 7 veikan jämiä tuli hyvin käytettyä. Huopuvana lankana mulla oli Mintunmustaa blogin Siljalta saatu Jämsän huopatehtaan Paula käsityölanka.

Jannelta terveisiä, että valkoiset urheilusukat kuvissa on harkittuteko. Ei suostunut niistä luopumaan, vaan kertoi, että haluaa esitellä teille tossunsa luonnollisessa ympäristössään. Selvä.

KOKEMUKSIA KÄRJESTÄ VARTEEN NEULOTTAVISTA: HUPPARISUKAT (+ LETTIPANTA )hupparisukatListalle, listalle, listalle ja noikin mä vielä joskus teen. Nämä sanat pyörii mun päässä Ananan blogia lukiessa. Kahden sukan neulominen yhtä aikaa ja ne ihanat lattiatyynyt saivat jäädä seuraavaan kertaan (niihinkin löytyy Ananalta ohjeet), kun mä aloitin hupparisukista. Samaan aikaan hirmu veikeät ja käytännölliset. 

Neuloin ensimmäistä kertaa kärjestä varteen päin, mutta yksi kerrallaan, en magic loopilla. Perinteiseen tapaan verrattuna jo tämäkin oli hauskaa vaihtelua. Jotenkin jopa tuntui, että kärjen + kantapään seudut syntyivät kauniimmiksi ja tiiviimmiksi. Hyvä vaiheittainen ohje harjoitteluun löytyy täältä.

Itselle neuloin ilman nauhoja ja yhdelle pienelle ystävälleni nauhojen kanssa. Video noiden nauhojen tekemiseen löytyy täältä. Varoitus - se on sitten koukuttavaa puuhaa. Mulla on jo suunnitteilla kengännauhoja, kaulakoruja, korviksia, kuviointeja lapasten kämmenselkään ja perussukkien sukkien ulkosivulle ja ja ja.

Lankaa jäi vielä yli sukkien jälkeen ja tein punasävyisten sukkien saajalle myös lettipannan. Neuloin kolme putkea (ympärysmitta 20 silmukkaa) ja letin ne yhteen. Päättelyn tein silmukoimalla putken alku- ja loppupään yhteen.Minun sukat
lanka: Safirgarn Norjalainen villa - kaksi kerää
puikot: Knitpicks Caspian Wood 3.0

Tytön sukat
lanka: teetee Halti (saatu kaksi kerää blogitapahtumassa)
puikot: Knitpicks Caspian Wood 2,25

Tytön panta
lanka: teetee Halti, Novita Nalle Kukkaketo jämät, valkoinen joka kulkee kaikkien värien mukana Hjerte Sock4 - yksi kerä
puikot: KnitPro cubics 3.0 ruusupuusta 15cm

Kaimalle kiitos minun sukkien kuvausavusta ja jalkalainasta 

JESTAS ETTÄ JÄNNITTÄÄ

Jännittää. 
Jännittää niin, että vetää naaman vakavaksi. 
(Miksi sitä muuten peruslukemiksi kutsutaan?)

Avaimet kädessä kello neljä. 
Kuudelta uudelle kodille. 

Sorkkaraudan, mittanauhan ja maalarinteippiä. 
Ne vien mukanani.

Kurkistan keittiön muovimaton alle.
Piirrän teipillä lattiaan tulevan merkiksi. 

Kädet hikoaa, eikä voi neuloa.
Pää on niin sekaisin, että tekee tähän väliin hyvää kertoa myös jotain konkreettista.

Löysin niin mielenkiintoisen keittiön, että tekisi mieli hihkua. 
Puustelli Miinus. 
Ulkonäkökin oli sellainen ihastuttavan eleetön. 
Tämähän voisi tulla meille.

Olin valitettavasti silloin asuntonäytöllä käydessäni niin hämilläni, etten edes huomannut katsoa onko vanhat yläkaapit puuta. Nyt vaan voin toivoa, että olisivat. Olisivat säästettävissä. Alakaapit vaikuttivat sille halvimmalle valkoiselle. Niiden tilalle ainakin uutta. Ja sen vanhan kaasuhellan tilalle kaasuliesi. Uuni sähköllä. Ideat ja ajatukset tulevat ja menevät niin nopeasti, etten saa niistä kiinni. 


Toivon, että saan jo tänään otettua sieltä muutamia kuvia. 

Lisään ehkä listalleni lisävalon.

Puustelli Miinuksesta lisää täällä. Kuva lainattu Puustellin sivulta.

PUOLEN TUNNIN KAULAHUIVI KÄSIVARSILLA NEULOEN

käsivarsilla neulottu huivikäsivarsilla neulottu

Enpä olisi uskonut, että se on näin helppoa. Mintunmustaa Silja mulle Mummokerhossa kertoi, että käsivarsilla voi neuloa huivin puolessa tunnissa. Näytti, että nopeasti syntyy. Ajattelin testata ja totta se oli. Neljä lankakerää Novitan Neon lankaa kaapinperältä, ohje täältä ja puolen tunnin päästä oli kevyt ja ilmava, mutta muhkea huivi valmis. Tämä ei tunnu niskatuelle - niinkuin paksuilla tuubihuiveilla on joskus tapana. Kuvan huivi menee kolme kertaa kaulan ympäri ja muutti tänään ystävälle uuteen kotiin.


Kuvat minusta napattiin tänään meidän takapihalla, saunan edustalla lumisateessa.
Kiitos Laura avusta <3

IHAN USKOMATON UUTINEN

Silloin joulukuun lopussa työkokeilun kanssa minua auttanut kuntoutuksen ohjaaja sanoi, että jatkoa työkokeilulle Huililla voidaan hakea, mutta se on todella ihmeiden ihme jos onnistuu. Mä pistin kuitenkin tilauksen menemään sinne maailmankaikkeuden verkkokauppaan, mistä ajatuksen voimalla tilataan asioita omaan elämään saapuvaksi. Työvalmentaja toki pisti hakemuksen menemään myös vakuutusyhtiölle. Ajateltiin, ettei se ota, jos ei se annakaan. Ja tällä kertaa se antoikin. En voi sanoin kuvailla miten helpottunut ja onnellinen mä olen tästä. Äsken iloinen puhelu Huilin Riikan kanssa, sopimus jatkosta. Nyt on hyvä lähteä viikonlopun viettoon. Ja ensi kuussa takaisin työelämään. Minut tavoittaa siis huhtikuun loppuun saakka Huilin toimistolta.

Melkein tekisi mieli odottaa, että se allekirjoitettu paperi tippuisi postiluukusta ennen, kun alan hihkumaan. Tuntuu, että joku voi ottaa tilaisuuden minulta pois paljon kyselemättä. Tämä on kuitenkin niin iloinen ja kutkuttava asia, että halusin jakaa teidän kanssa.

Rentoa viikonloppua 


Kuvat on napattu Huilin toimistolta ja sen edustalta viime syksyn aikana. Toisessa kuvassa uusimman Huilin kansi.

KIRPPISVAATTEET, OSTOLAKKO JA IHMISKOE

Syyskuun 10.päivä tein periaatepäätöksen.

Alkoi olla kaapit pullollaan. Ostin ja ostin, eikä olo tullut yhtään paremmaksi. Tiedä mitä tyhjiötä yritin toiminnallani täyttää. Siitä lähtien olen ollut ostamatta uusia vaatteita. Tämä on ihmiskoe. En määritellyt itselleni etukäteen aikaa, siis lakkoilen niinkuin hyvältä tuntuu. 

Ajatukseni on tämä:
 • en osta uusia vaatteita mieliteosta
 • jos jotain tekee mieli, etsin sen käytettynä. Jos ei löydy, olen ilman.
 • jos jotain tarvitsen, voin ostaa sen uutena. 
 • tämä koskee vaatteita, ei asusteita. Ei urheiluvaatteita, koska niitä harvoin löytyy käytettynä. Ei alusvaatteita, koska en halua. Sukkahousutkin on sillä listalla, että haen kaupasta.
No miten on mennyt:
 • en ole ostanut uutena yhtään vaatetta. 
 • olen ostanut kahdet korvakorut (kotimaista käsityötä - Ovvn IsoRoba) ja ollut niistä onnellinen. Niillä saan uutta ilmettä pukeutumiseen.
 • olen ostanut back to black väripesuainetta ja värjännyt kulahtaneet leggarini uudenveroisiksi.
 • olen hankkinut käytettynä muutamia vaatteita. Takin, hameen ja kahdet kengät. 
 • olen toivonut syntymäpäivälahjaksi uutta mekkoa. Uskon, että olen siitä iloisempi, kuin silloin, kun minulla olisi mahdollisuus hankkia se koska vaan.
 • olen huomannut, että saan suurempaa iloa löytäessäni tavaran, jota kuka vaan ei voi tilata verkkokaupasta suoraan kotiovelle.
 • en ole tuntenut ahdistusta. 
 • päinvastoin olen tuntenut hyvää mieltä siitä, miten hyviä vaatteita minulla jo on. Olen saanut myös kauniita kommentteja päälleni pukemistani iänvanhoista vaatteista. Sekö vasta hyvälle onkin tuntunut.

Jos tämä kiinnosti, kurkkaa myös nämä:

Punainen Pihlaja - vuoden ostolakko
Keskeneräinen - tavarahelvettiKuva minusta on otettu syyskuussa. Päälläni viime keväänä kirpparilta tehty mekkolöytö.

VAHVISTETUT LAPASET

lapaset sateenkaaria ja serpentiiniä

lapaset sateenkaaria ja serpentiiniä

Yllätin itseni. En neulonutkaan villasukkia, vaan vaihteeksi lapaset. Nämä on tehty perusmallia paksummaksi käänteisellä vahvistetulla neuleella eli samaan tapaan, kun kantapäässä vaihtelemalla nostoja ja oikein neulottuja silmukoita. Resorin jälkeen olen neulonut aina yhden kerroksen oikein mustaa ja yhden harmaalla vuorotellen nostaen ja neuloen. Poikkeuksena peruskantapään vahvistettuun neuleeseen, olen aina nostaessa kuljettanut lankaa työn etupuolella, siitä tuo elävä pinta. Peukalokiilan kohdalle sattui ihan vahingossa syntymään noin hauska kuvio silmukoita lisätessä. Ei siis suunniteltu, mutt iloinen yllätys matkan varrella.


MALLI : omasta päästä
LANKA : Lankamaailmasta saatu harmaa Janne, musta Novitan Nalle ja sinisen 7Veikan jämät peukaloissa.
PUIKOT : KnitPro cubics 3.0 ruusupuusta 15cm ja KnitPicks caspian wood 15 cm 2,25


aloitukseen 48 silmukkaa

resori 2 oikein, 2 nurin

aloita mustalla kerroksella

mallineule: ensimmäinen kerros mustalla oikein, toinen kerros nosta 1 oikein, neulo 1 oikein

toista näitä kahta kunnes aloitat peukalokiilan

tee peukalokiilan lisäykset aina joka toinen kerros, eli mustan kerroksen aikana

kuvio kiilan kohdalle syntyy itsestään

näissä peukaloa varten on tehty 20 silmukan kiila

luo peukalon kolon yläpuolelle kaksi uutta silmukkaa ja jatka kämmenosassa kuvioneuletta melkein kärkikavennuksiin saakka

vaihda työhän pienemmät puikot, että kärjen neulesta tulee tarpeeksi tiivis

neulo muutama kerros mustaa

kärkikavennukset on aloitettu, kun etusormen kynnestä peittyy puolet

kavennukset on tehty joka kerroksella

peulakoa varten nostetaan viisi silmukkaa

neulo peukalo pienemmillä puikoilla (tässä 2,25)Peruslapasten ja peukalokiilan ohje esim täällä
Mallia saa käyttää, jos linkkaa tänne kuvia julkaistessaan.
Kysythän, jos et saa mun ohjeesta selvää

#KÄSSÄBLOGGAREIDENPUUHAPÄIVÄ
Eilen oli sellainen päivä, että tänään heräsin täysin sikeästä unesta ensimmäisen kerran klo 10.30. Oho. Mutta ei haittaa, vaikka menisi koko päivä harakoille, oli sen arvoista !

Mennäänpä taakse päin. Pari kuukautta. Lokakuussa Lauramainen Laura lähestyi mua sähköpostilla ja kysyi oonko mukana jos järjestetään Porvoossa kässäbloggaripäivä. Pikkukaupoissa kiertelyä, vanhan kaupungin katselua, pari ohjelmanumeroa ja ruokailua. Laura pyysi apua ajatusten pallotteluun ja vieraiden kutsumiseen, valitut käyntikohteet lupasi kontaktoida. Ja hyvin hoitikin 

Päivä Porvoossa oli tällainen:

- Jonna nappasi mut ja Siljan kyytiin Pasilasta. Ajettiin Porvooseen.

- Kymmeneltä tavattiin muut Teetee Shopin kulmalla. Vähän jännitti, mutta ihmiset oli ihania. Kehityspäällikkö Niina esitteli meille Teeteen (Tekstiiliteollisuus Oy) tuotteita ja historiaa. Päästiin hypistelemään pehmeitä lankoja. Ostin pari kerää kierrätyspuuvillaa + paketin mun lempipuikkoja. Me saatiin lähtiessä vielä jokainen pussilliset lankanäytteitä + lehtiä. Tämä käynti oli mulle erittäin mieleinen, koska tuotteet oli vieraita. Ensituntuma oli laadukas ja sukkalangat oli ainakin käteen miellyttäviä. Kerron niistä sitten valmiiden töiden kohdalla enemmän.

Mä en muuten tiennyt, että Teeteellä on olemassa ilmainen neuleohjeiden verkkolehti. Tiesitkö sä? Sen pääsee tilaamaan s.postiinsa täältä. Samasta osoitteesta pääset myös vanhojen lehtien arkistoon.

- Teetee Shopista lähdettiin kävelemään pienelle kiepaukselle vanhaan kaupunkiin ja matkalla poikettiin putiikeissa. Suunnattiin syömään Zum Beispieliin. He olivat varanneet meille pitkän pöydän ravintolasta. Se oli tarpeen tämän kokoiselle porukalle, paikka meinaan vaikutti olevan suosittu. Kotona sitten katsoin Tripadvisorista arvosteluja - ei ihme, että oli ruuhkaa. Annokset vaikuttivat olevan kaikilla erittäin maistuvia, mutta rehellisyyden nimissä mun kasvisantipasto (pääruokakoko) olisi voinut olla suurempikin. Sitä herkkua olisin kyllä syönyt enemmän. Eipä tullut ruokahävikkiä;)

- Ruuan jälkeen poikettiin taas parissa putiikissa ja suunnattin kohti Paperipilveä. Tuleville Porvoon retkeläisille tiedoksi - kannattaa käydä. Aivan ihana paikka. Omistaja sanoi, että yhden naisen unelma. Mun mielestä monenkin. Me päästiin kokeilemaan täällä Marabu Fashion spray kangasväriä.  Suihkuta, kuivata, silitä leivinpaperin läpi ja valmis. Siis miten helpoa. Eikä haise. Syntyi vaikka mitä ihania kangaskasseja, sabluunoilla ja ilman. Mä ostin heti pullon mukaanikin. Koristetyynyjä, t-paitoja, taulukankaita. Pää pursuaa ideoita. Ja niin muuten Pinterest myös.

Jos innostuit ajatuksesta niin pistä ylös: Paperipilvessä on asiakasilta tiistaina 10.2. Silloin kuka vaan pääsee kokeilemaan samoja Marabu kangasvärejä ja tekemään oman kassin.

- Päivän päätteeksi käytiin vielä Paahtimolla. Täällä oli kakut pöydässä valmiina odottamassa ja rento tunnelma. Yläkertaa voisin kuvitella hyvin neuletapaamisen tukikohdaksi. Itse istuisin siellä mielelläni tuntejakin kahvikupin ja kutimien kanssa. Pian uudestaan siis.

KEITTIÖN REMONTTIAJATUKSIA
Tämä on ollut minun unelmieni keittiö. Ensimmäinen itsetehty. On ollut helppoa kokata siellä, minkä on itse suunnitellut. Toiminnot on siellä, miten minulle on loogista. Uuni ei ole lattian rajassa, mausteet on lieden vieressä saatavilla ja pilkkomistilaa on kokatessa kattilan molemmin puolin. 

Uuteen kotiin tehdään myös keittiö täysin alusta asti. Tutkimme voiko vanhoja puisia yläkaappeja hyödyntää edes osana keittiötä, mutta alakaapit menee ainakin purkuun. Olen ollut niin tyytyväinen näihin tämän kodin laatikoihin, että ihmettelen miksi kaappeja edes käytetään. Sieltä perältä ei ole kovin kiva kaivella. 

Paras yksityiskohta tässä keittiössä on tuo välitila. Sellaista ei uuteen kotiin ehkä tule, koska tyyli on toinen, mutta mausteiden säilytys mietitään muuten lieden välittömään yhteyteen. Tästä ratkaisusta olen kuitenkin erittäin onnellinen. Hyllyt löytyivät suoraan toimittajan varastosta ja ystävä teki liukulasit. 

Punaiset esineet matkaavat uusien kaappien päälle, mutta muuten uudesta keittiöstä tulee luultavasi melko valkoinen. Valkoinen kivitaso, valkoiset kaapit, valkoinen välitila, valkoiset kodinkoneet ja musta hana. Ihana on suunnitella. Jännityksellä odotan miten mieli muuttuu matkan varrella. 

Millaisia ajatuksia teillä on keittiöremontista? Oletteko tehneet? Ihan uusia vai vanhaa hyödyntäen? Vinkkejä? Varoituksia?


Lillys´s Eco Clean astianpesuaineen sain juuri testattavaksi Nordic Health Systemsiltä. Onko teille tuttu tuote? Minulla on ollut ongelmaa vaahtoamattomien ekoaineiden kanssa, jotka eivät irrota rasvaa. Tämän ensituntuma on vaikuttanut lupaavalle. Kerron kokemuksistani myöhemmin.