#KÄSSÄBLOGGAREIDENPUUHAPÄIVÄ
Eilen oli sellainen päivä, että tänään heräsin täysin sikeästä unesta ensimmäisen kerran klo 10.30. Oho. Mutta ei haittaa, vaikka menisi koko päivä harakoille, oli sen arvoista !

Mennäänpä taakse päin. Pari kuukautta. Lokakuussa Lauramainen Laura lähestyi mua sähköpostilla ja kysyi oonko mukana jos järjestetään Porvoossa kässäbloggaripäivä. Pikkukaupoissa kiertelyä, vanhan kaupungin katselua, pari ohjelmanumeroa ja ruokailua. Laura pyysi apua ajatusten pallotteluun ja vieraiden kutsumiseen, valitut käyntikohteet lupasi kontaktoida. Ja hyvin hoitikin 

Päivä Porvoossa oli tällainen:

- Jonna nappasi mut ja Siljan kyytiin Pasilasta. Ajettiin Porvooseen.

- Kymmeneltä tavattiin muut Teetee Shopin kulmalla. Vähän jännitti, mutta ihmiset oli ihania. Kehityspäällikkö Niina esitteli meille Teeteen (Tekstiiliteollisuus Oy) tuotteita ja historiaa. Päästiin hypistelemään pehmeitä lankoja. Ostin pari kerää kierrätyspuuvillaa + paketin mun lempipuikkoja. Me saatiin lähtiessä vielä jokainen pussilliset lankanäytteitä + lehtiä. Tämä käynti oli mulle erittäin mieleinen, koska tuotteet oli vieraita. Ensituntuma oli laadukas ja sukkalangat oli ainakin käteen miellyttäviä. Kerron niistä sitten valmiiden töiden kohdalla enemmän.

Mä en muuten tiennyt, että Teeteellä on olemassa ilmainen neuleohjeiden verkkolehti. Tiesitkö sä? Sen pääsee tilaamaan s.postiinsa täältä. Samasta osoitteesta pääset myös vanhojen lehtien arkistoon.

- Teetee Shopista lähdettiin kävelemään pienelle kiepaukselle vanhaan kaupunkiin ja matkalla poikettiin putiikeissa. Suunnattiin syömään Zum Beispieliin. He olivat varanneet meille pitkän pöydän ravintolasta. Se oli tarpeen tämän kokoiselle porukalle, paikka meinaan vaikutti olevan suosittu. Kotona sitten katsoin Tripadvisorista arvosteluja - ei ihme, että oli ruuhkaa. Annokset vaikuttivat olevan kaikilla erittäin maistuvia, mutta rehellisyyden nimissä mun kasvisantipasto (pääruokakoko) olisi voinut olla suurempikin. Sitä herkkua olisin kyllä syönyt enemmän. Eipä tullut ruokahävikkiä;)

- Ruuan jälkeen poikettiin taas parissa putiikissa ja suunnattin kohti Paperipilveä. Tuleville Porvoon retkeläisille tiedoksi - kannattaa käydä. Aivan ihana paikka. Omistaja sanoi, että yhden naisen unelma. Mun mielestä monenkin. Me päästiin kokeilemaan täällä Marabu Fashion spray kangasväriä.  Suihkuta, kuivata, silitä leivinpaperin läpi ja valmis. Siis miten helpoa. Eikä haise. Syntyi vaikka mitä ihania kangaskasseja, sabluunoilla ja ilman. Mä ostin heti pullon mukaanikin. Koristetyynyjä, t-paitoja, taulukankaita. Pää pursuaa ideoita. Ja niin muuten Pinterest myös.

Jos innostuit ajatuksesta niin pistä ylös: Paperipilvessä on asiakasilta tiistaina 10.2. Silloin kuka vaan pääsee kokeilemaan samoja Marabu kangasvärejä ja tekemään oman kassin.

- Päivän päätteeksi käytiin vielä Paahtimolla. Täällä oli kakut pöydässä valmiina odottamassa ja rento tunnelma. Yläkertaa voisin kuvitella hyvin neuletapaamisen tukikohdaksi. Itse istuisin siellä mielelläni tuntejakin kahvikupin ja kutimien kanssa. Pian uudestaan siis.