Sisällön tarjoaa Blogger.

KEITTIÖN REMONTTIAJATUKSIA
Tämä on ollut minun unelmieni keittiö. Ensimmäinen itsetehty. On ollut helppoa kokata siellä, minkä on itse suunnitellut. Toiminnot on siellä, miten minulle on loogista. Uuni ei ole lattian rajassa, mausteet on lieden vieressä saatavilla ja pilkkomistilaa on kokatessa kattilan molemmin puolin. 

Uuteen kotiin tehdään myös keittiö täysin alusta asti. Tutkimme voiko vanhoja puisia yläkaappeja hyödyntää edes osana keittiötä, mutta alakaapit menee ainakin purkuun. Olen ollut niin tyytyväinen näihin tämän kodin laatikoihin, että ihmettelen miksi kaappeja edes käytetään. Sieltä perältä ei ole kovin kiva kaivella. 

Paras yksityiskohta tässä keittiössä on tuo välitila. Sellaista ei uuteen kotiin ehkä tule, koska tyyli on toinen, mutta mausteiden säilytys mietitään muuten lieden välittömään yhteyteen. Tästä ratkaisusta olen kuitenkin erittäin onnellinen. Hyllyt löytyivät suoraan toimittajan varastosta ja ystävä teki liukulasit. 

Punaiset esineet matkaavat uusien kaappien päälle, mutta muuten uudesta keittiöstä tulee luultavasi melko valkoinen. Valkoinen kivitaso, valkoiset kaapit, valkoinen välitila, valkoiset kodinkoneet ja musta hana. Ihana on suunnitella. Jännityksellä odotan miten mieli muuttuu matkan varrella. 

Millaisia ajatuksia teillä on keittiöremontista? Oletteko tehneet? Ihan uusia vai vanhaa hyödyntäen? Vinkkejä? Varoituksia?


Lillys´s Eco Clean astianpesuaineen sain juuri testattavaksi Nordic Health Systemsiltä. Onko teille tuttu tuote? Minulla on ollut ongelmaa vaahtoamattomien ekoaineiden kanssa, jotka eivät irrota rasvaa. Tämän ensituntuma on vaikuttanut lupaavalle. Kerron kokemuksistani myöhemmin.


24 kommenttia

 1. Ei ole vastauksia keittiöremontin suhteen, joten päädyn vain toteamaan että ihania väripilkkuja kuvissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :)

   Uudesta keittiöstä taitaa tulla ihan valkoinen. Mutta kaapin päälle sielläkin tulee punaisia yksityiskohtia :)

   Poista
 2. Oi, uuden suunnittelu on jotenkin niin innostavaa ja toisaalta samalla kamalan hermostuttavaa. Mutta ihana saada uutta ja kokeilla uutta tyyliä. Innolla jää taustailemaan ja odottamaan lopputulosta <3

  Ja vitsi tuo Esterin Tatti! Niin kaunis. Mistä mulle saatais? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, molempia samalla ! Kiva kuulla <3

   Se on - mä just nappasin sen mukaan tuosta Kampin kirpputorilta. Hyvä löytö !

   Poista
 3. Meille tuli "valmispakettikeittiö" 7 vuotta sitten talon mukana ja se oli virhe. Voe, mitä kaikkea ihanaa sinulla on keittiössä! Finellin Tattikulho on aarre. Meillä ei oikeastaan ole värejä sisustuksessa, mutta minullakin on alkanut kerääntymään keittiöön punainen kokoelma kirpparilöytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla vähän hankala juttu, kokkailla toisen keittiössä. Ihana kyllä päästä taas tekemään uutta:)

   Kiitos Sanna. Onhan tää keittiö vähän sellainen sekalainen keräilytavaranäyttely, mutta ihan piristävä. Punainen on väri, joka aiheuttaa mulle ristiriitaisia tunteita. Keittiöön sopii, mutta meidän kotona ei levittäydy muualle.

   Poista
 4. Minä haaveilen siitä, että pääsen joskus suunnittelemaan oman keittiön! Siihen voi mennä vielä vuosia, mutta ainakin on mistä haaveilla. Haluaisin keittiöön paljon valkoista ja kirkkaita päävärejä mausteeksi. Tämä puna-kelta-valkoinen keittiönne jää kyllä mieleen inspiraatioksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun unelmakeittiö kuulostaa sellaiselta, että mäkin tykkäisin :)

   Kiitos, kiva kuulla <3

   Poista
 5. Teillä on selkeä, kaunis keittiö kivoine väripilkkuineen. Minullakaan ei ole varsinaisesti kokemusta remontista, mutta reilu kymmenen vuotta sitten taloa rakentaessamme keittiö tilattiin omien suunnitelmien mukaan valmiina osina. Toimittajalla menikin sitten kaikki pieleen, kun olivat lähettäneet tehtaalle väärät kuvat. Yli puoli vuotta meni, että saatiin vihdoin kaikki oikeat osat, eikä sittenkään.

  Edellinen keittiö oli niin pikkuruinen, eikä juuri yhtään säilytystilaa (astioita rikkoontui ihan ahtauden vuoksi), joten uuteen tuli paljon kaappeja (liikaakiin) ja isot vetolaatikot alas.Nyt tilaisin jonkin verran erilaisen, koska silloin en niin välittänyt koko asiasta sisustuksen suhteen.

  Uuden mökin keittiön tekeminen jatkuu keväällä, enkä ole vielä päättänyt, tilataanko työtasojen alle kaapistot valmiina vai kootaanko vanhoista kalusteista. Yläkaappeja en halua, vaan avohyllyjä. Yritän olla keräämättä mökkikeittiön täyteen kaikkea tilpehööriä kuten kotona. Voi jäädä yrittämiseksi, olenhan tehnyt hankintoja jo etukäteen :)

  Meillä on muuten tuollainen punainen purkkapallo-automaatti varmaan pienempi kuin teillä. Jotenkin mulle tulee mieleen, että tuolta hyllyn päältä puutuu vielä yks juttu - punainen pehtoori kannu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh. No on se kestänyt kauan. Miten te sitten pärjäsitte? Myöhästyikö muutto?

   Hyvä periaate sulla mökin kanssa. Mua aina kauhistuttaa, kun monelle mökki on sellainen paikka mihi viedään ne jutut mitkä kotiin ei kelpaa. Miksi ne siellä muka kivoiksi sitten muuttuisivat?

   Punainen Pehtoori olisi ihan <3
   Ostaisin jos edullisesti löytäisin.

   Poista
  2. Hyvi pärjättiin, kun ei ollut kiire pois vanhasta, joka sijaitsi vain 15 minsan ajomatkan päässä. Meidän pojat kun aloittivat esikoulun ja päiväkodin uudessa paikassa ennen muuttoa. Mutta harmittihan se säätäminen ja kiistely rahasta.

   Mua jotenkin viehättää Pehtoorit, varsinkin kun näin niitä eri väreissä rivissä Bilnäsin antiikkimarkkinoilla :)

   Poista
  3. Hyvä. Mä jo ajattelin, että kauheeta ois ollut etsiä välissä jotain väliaikaiskotia jos olisi mennyt ihan säätämiseksi. Mutta joo - aina nuo tuollaiset aiheuttaa kiistaa ja kireyttä. Onneksi se on nyt takana päin.

   Mua myös :) Tosin jäisi varmaan ihan koristeeksi / tulisi harvemmin käyttöön.
   Mutta kauniita ne on.

   Poista
 6. Vitsit, mäkin mietin päivittäin uutta keittiötä. Ja sehän saattaa olla tulossa. :) Lupaan toisessa keittiörempassani olla tekemättä niin monta kompromissia kuin viimeksi. Ei olisi kannattanut. Sen, minkä haluaa, yllättäen yleensä ihan oikeasti haluaa, meneepä remppaan vähän enemmän aikaa tai ei. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut ! Aloin jo heti epäröimään, että pitäisikö siltikin tehdä toi samanlainen välitila. Ettei sitten kaduta.

   Poista
 7. Vitsi, teidän uudesta keittiöstä tulee niiin hieno, tiedän jo. Tuskin maltan odottaa, että sitä pääsee katsomaan valmiina. Jipiijipii! :)

  VastaaPoista
 8. Ohhoh, olen ollut niin tiukasti keskellä omia muutosrytinötä, että teidän uusi koti on mennyt ihan ohitse. Onnittelut! Ihanaa päästä seuraamaan uuden muotoutumista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Hei pian nähdään!? Tuu vaikka lounaalle, jos liikut keskustassa päin?
   Laitetaan viestiä.

   Poista
 9. Meille keittiössä oli tärkeää se, että se on sen enemmän kokkaavan ja leipovan mieleen. On meillä kyllä hyvinkin samanlainen maku asioiden suhteen, mutta Puukenkä vaan toimii keittiössä paljon enemmän, eikä meillä ole ihan samoja ajatuksia asioiden loogisuudesta. Nurkkakomero tuli siksi, kun mitään vanhaa ei pystytty säilyttämään, niin sitä piti sitten itse tehdä, on monet ajatelleet, että me on säilytetty siinä vanha komero, siis ihan hyvin on onnistuttu naamioimaan sen uutuus. Siellä on ihan kapeat hyllyt sisällä, koska meillä on kaikki kuivat aineet lasipurkeissa, keskelle komeron lattiaa pitää mahtua keittiöjakkara.

  Ylähyllyä on niiden string-hyllyjen ja vitriinin verran, se riittää, koska se on lähinnä kauniille astioille tarkoitettu ja ajatuksena oli myös se, että ne voidaan myöhemmin hyödyntää muina hyllyinä, jos tästä johonkin lähdetään tai tehdään jotain muutoksia.
  Muutenhan se on ihan tavallinen pikkuruinen keittiö, johon on pitänyt irtokalusteilla tuoda lisää säilytystilaa.

  Teidän kannattaa viedä parhaimmat ajatukset nykyisestä unelmakeittiöstä seuraavaan, ne mihin ette ole kyllästyneet nytkään, ette varmaan kyllästy niihin jatkossakaan. Ajatella se niin, ettei kertaakaan pääsisi uudessa keittiössä huokaamaan, että kyllä ennen oli paremmin.

  Oon kyllä niin iloinen teidän uudesta projektista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta puhut. Siellä enemmän aikaa viettävän pitäisi saada ratkaista. Kaska ne on varmaan sellaisia juttuja, mitkä sitten jatkosa nyppisivät joka päivä.

   Siinä teidän nurkkakomerossa on erittäin onnistunut toteutus. Ja hyvä vanhan ajan henki.

   Hyvin sanottu tuo, ettei pääsisi huokaamaan ennen olleen paremmin <3 Sillä ajatuksella mennään.

   Kiitos <3

   Poista
 10. Vanhassa talossa kun ei ollut mahdollisuuksia ihan mihin vain niin olin muutamista muutoksista todella onnellinen meidän pienessä keittiössä. Jääkaappi siirrettiin nurkkaan, pois leivinuunin peräseinän edestä (ajattele miten kuuma se peräseinä on kun uunia lämmittää...!!). Liesi vaihdettiin siihen tilalle ja sain molemmille puolille laskutilaa (jota on edelleen vähän, mutta puolet enemmän kuin ennen). Puuhella on sähköisen vieressä - mahtava kun voi nostaa siihen kuumat pellit suoraan uunista. Maustekaapin sain katonrajaan asti, siinä on nyt vissiin neljä isoa hyllyä, jes! Ja supertyytyväinen olen kaapin alta vedettävään liesituulettimeen. Ei vie yhtään tilaa muilta! Siinä pari juttua jotka tuli ekana mieleen :) Jään innolla odottamaan lisää kuulumisia tulevasta keittiöstä! Tosi hieno juttu toi uuden asunnon löytyminen, jännää!!! Onnea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh. Melkoinen paikka oli jääkaapilla ennen :) Nyt kuulostaa toimivalle ratkaisulle. Liesituuletin ratkaisu vaikuttaa myös hyvälle. Minimalistiselle.

   Kiitos <3

   Poista
 11. Pari kompromissiakin oli tehtävä... Sellanen kaapista ulos vedettävä täyskorkea kuiva-ainekaappihässäkkä (sillä on joku oikea nimikin...) ois ollut mun haave, samoin kuin uuni/astianpesukone korkeammalle. Mutta se ois vienyt melkein kaiken tasomahdollisuuden. Laatikot silti sain kaappien tilalle, ne on kyllä tosiaan aivan huiput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikot on !

   Mä jännityksellä odotan mitä kompromisseja me joudutaan tekemään. Tila ei ole kovin suuri, toisin, kun haaveet ;)

   Poista