Sisällön tarjoaa Blogger.

SUPERHUOPATOSSUT LANKAHELVETIN TAPAAN

pesukoneessa huovuttaminen
pesukoneessa huovuttaminen
pesukoneessa huovuttaminen


Onnistuin !

Tein elämäni ensimmäiset huopatossut tällä Lankahelvetin Hennan ohjeella. Syntyivät nopeasti. Silmukkamäärää oli kokemattoman hankala ajatella etukäteen. Ennen koneessa huovuttamista ne olivat aivan valtavat. Siis päätin, että jos jäävät suuriksi, tulevat Jannelle. Niinhän siinä sitten kävi. Neuloin muuten ohjeen mukaan, mutta kantalapun jälkeen vain 35 kerrosta. Tällä määrällä niistä tuli mun käsialalla Jannen nelikakkoseen sopivat. Aika kivat raidat, vaikka itsesanonkin. 7 veikan jämiä tuli hyvin käytettyä. Huopuvana lankana mulla oli Mintunmustaa blogin Siljalta saatu Jämsän huopatehtaan Paula käsityölanka.

Jannelta terveisiä, että valkoiset urheilusukat kuvissa on harkittuteko. Ei suostunut niistä luopumaan, vaan kertoi, että haluaa esitellä teille tossunsa luonnollisessa ympäristössään. Selvä.

12 kommenttia

 1. Hienot! Mä olen kans tehnyt aikoinaan paljon huovutettuja tossuja, mun lepovaiheessa olevasta käsityöblogista löytyy niitä, jos kiinnostaa käydä katsomassa: www.madebyjohanna.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Mä en tietkö löytänyt niitä sieltä :( Yritin tunnisteilla "huovutus" ja "villasukat".

   Poista
 2. Tulipas näistä ihanat ja hauskat :) Miullakin omat vaati kaks kertaa pesukonemylläyksen, toisen 60 asteessa niin tuli sopivat. Se sukkalanka kun tekee siitä huovuttamisesta vähän haastavampaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna :) Raidoitus onnistui musta hyvin.

   Mä tietkö pesin nää myös kahteen kertaan 60 asteen pesuohjelmalla. Mulla on täällä paraikaa kokeilut käynnissä, että mikä silmukkamäärä ja pesu on mun käsialalle se oikea ;) Huopatossuja syntyy :)

   Poista
 3. Tulipa söpöt! Ja valkoiset sukat on ihan hyvin harkittu, töppösten raidat pääsevät hyvin esille :)

  En ole ennen kokeillut konehuovutusta, mutta sain juuri valmiiksi kahdella puikolla neulotut tumput ja ajattelin kokeilla samaa mallia ja huovuttaa ne sitten koneessa, kun sain Snurresta tosi ihanaa huopuvaa lankaa. Pitää vaan ensin googlata vinkkejä silmukkamääristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo ilmeisesti on. Ei se niistä suostunut luopumaan, vaikka yritin :D

   Oikean silmukkamäärän löytäminen tuntuu musta tällä hetkellä haastavalle. Tein tässä jo parit muutkin huopatossut ja nekin tuntuvat jäävät suuriksi. Täytyy ottaa tehokeinot (90 astetta ja megasuperhyperlinkous) kohta käyttöön ;)

   Mä muuten juuri maanantaina kävin Snurren uudessa myymälässä lankavarastoa täydentämässä. Ihana paikka, ihana omistaja !

   Poista
 4. Blogissani olisi sulle haaste: http://kotiaurorassa.blogspot.fi/2015/02/kahta-en-vaihtaisi.html

  VastaaPoista
 5. Ihanat! Noi on just niin ihanan paksun näköiset että.
  Meillä on ihan uusi tilanne, kun pitää kulkea kotona koko ajan villasukat jalassa. Jos anoppi ei ala kohta toimimaan, niin tilaan sulta tällaiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Kiitos !

   Mä yllä teen mielelläni (jos valmiilla ei ole kamala kiire).
   Ilmoittelet vaan teidän jalankokoja ja toiveita.

   Poista