Sisällön tarjoaa Blogger.

VIETNAM : PHAN THIET + HAM TIEN


Olen oppinut olemaan vähättelemättä pakettimatkojen arvoa. Vaikka joku lomailisi ainoastaan resortin sisäpuolella. Vaikka ei kokisikaan mitään uutta. Niin jo se, että saa istua valmiiseen pöytään ja unohtaa siivoamisen, on luksusta. 

Me lennettiin joulupäivänä Ho Chi Minh cityyn (Saigon) Finnairilla ja siitä jatkettiin Aurinkomatkojen bussilla kohti länttä ja Etelä-Kiinan meren rannikkoa. Matka oli pitkä, mutta järjestelyjen vaivattomuus oli helpottavaa. Minusta on tullut sairastumisen jälkeen helposti väsyvä, stressaantuva ja asioita uupuneena unohteleva, joten eniten lomalta tuntuu, jos joku huolehtii aikataulutuksen ja itse saa vaan olla.

Tämä reissu oli erittäin onnistunut. Majoituimme Ham Tien ja Phan Thietin välissä sijaitsevalla  Romana resort & span alueella, jossa meillä oli bungalowi pienellä uima-altaalla. Hotellin alue oli  kaunis ja rauhallinen puutarha. Ulkopuolella ei ollut yhtään mitään. Taksilla pääsi hurauttamaan sekä Phan Thietin pieneen kalastajakylään paikallisten osoiteltavaksi ja kikateltavaksi tai Ham Tien:in hotellialueelle hyviin ravintoloihin syömään.

Rannikolla me ei tehty yhtään mitään. Nukuttiin, syötiin, luettiin. Ja toistettiin. 

Täältä me mentiin sitten Saigonin suurkaupungin vilinään. 
Pilvenpiirtäjien näköalatasanteille ja moporuuhkiin.
Lisää reissukuvia siis luvassa myöhemmin.


Lomafiilikset pähkinänkuoressa:

+ Lämmintä ja sopivan tuulista. Ei niin hikistä.
+ Todella hyvää ja tuoretta ruokaa.
+ Edullista. Paikan oikein valitsemalla voi syödä parilla eurolla 
ja pienimmällä taksimallilla ajaa neljä kilometriä samalla summalla.
+ Monipuolisia matkakohteita ranta + kaupunkilomaa
+ Ystävällisiä ihmisiä. 
+ Budjettimatkailullekin sopiva maa. Melko kattavasti julkisen liikenteen pitkän matkan reittejä. 

- Tiet kintupolkuja ja osin huonokuntoisia. 
200 km matkaan menee bussilla 5-7 tuntia liikenteestä riippuen.
- Aina ei löydy muuta yhteistä kieltä, kun eleet, ilmeet, hymyt ja huitominen. 


ps. blogissa julkaisemattomia lomakuvia löytyy instagramista, jossa mulla meni loman aikana 600:n seuraajan raja rikki. Hurjaa!

18 kommenttia

 1. Tervetuloa kotiin! Kuulostaa ja näyttää siltä, että teillä oli hyvä reissu. Me ihmeteltiin täällä koko perhe hauskoja mopo-kuljetuksia :) Ja kalastajat veneissään, niin kaunista. Suihku ulkona - ihanaa! Voin aistia, että ruoka oli myös taivaallista.

  Samasta syystä kuin sinä, niin minäkin suosisin valmismatkoja, jos olisin reissuun lähdössä. Kun nykyään hoksottimet ei pelaa, niin tulee helposti tehtyä hassuja järjestelyjä. Kuten kesäiselle Saksan reissulle varaamani vuokra-auto, jossa oli vain kaksi ovea ja siten älyttömän hankalaa mulle könytä sinne takapenkille (pelottaa istua edessä). Minä kun olen meillä ollut aiemmin se, joka reissut järjestää. Muuten olisimme pysyneet kotona :) Nyt on mietinnässä hiihtolomareissu jonnekin kotimaan kohteeseen, jossa muu perhe pääsee laskettelemaan ja jonne ei olisi pitkä matka autoilla. Vuosi sitten Leville tehty auto-junamatka ei innosta öisen junamatkan vuoksi. Katsotaan mihin nenä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli joo. Rento.

   Mopokuljetukset oli tuolla kyllä ihan käsittämättömiä. Parasta viihdettä !

   Onko sulla jäänyt onnettomuudesta pelko etupenkille? Kaksiovinen auto ei kuulosta teidän tarpeisiin ihan sopivalle :D Niin siinä joo nykyään joskus käy. Tarkkana pitää olla ja moneen kertaan varmistaa. Se on väsyttävää.

   Levi on kyllä hirveän kiva paikka. Mutta kaukana ! Lähempääkin varmaan löytyy kivoja. Vaikka mä en kyllä enää vaan uskalla laskea. Kun en nää vasemmalle, niin voisi käydä köpelösti. Ja pään lyömistäkin pelkäisin. Laskettelukeskukseen voisin silti mennä talvisen tunnelman vuoksi, jos muu porukka tahtoisi mäkeen.

   Toivottavasti te löydätte hyvän lomakohteen :) Tsemppiä järjestelyihin.

   Poista
  2. Joo, istun mieluummintakana ja neulon, niin en kiinnitä huomiota liikenteeseen. Ihan kaikkien kyydissä ei etupenkillä pelota, mutta se riippuu paljon kuskin ajotyylistä ja muusta liikenteestä. EIkä pelota yhtään, kun itse olen ratin takana :) Pystyn silloin itse reagoimaan ja vaikuttamaan ajoon ja esin hiljentämääm ajoissa. En silti ole mihkään teiden tukko, mutta olen tosi tarkka nopeusrajoitusten ja sääntöjen noudattamisesta. Ja koska mulla ei yleensä ole mihinkään niin kiire, niin olen myös kohtelias kuski :)

   Levillä on se hyvä, että siellä on tekemistä, vaikka ei laskettele tai hiihdä. Pari vuotta sitten vuokrasimme mökin Himokselta ja sielläkin sain ajan kulumaan hyvin, vaikka en vielä ajanut autoa. Jämsäsät kotoisin oleva ystävä oli sukuloimassa ja ajelutti mua kirppiksele ym. kun muu perhe oli mäessä. Voi olla, etttä suuntaamme taas sinne, kun joitakin poikien kavereita on perheineen myös menossa.

   Poista
  3. Kuulostaa hyvälle järjestelylle ! Neulomiseen on kiva keskittyä :)

   Niin on. Siellä voi käydä vaikka kasvohoidossa rentoutumassa. Ja ihan hyviä ruokapaikkojakin on. Himoksesta ei ole niin paljon kokemusta. Jostain syystä Levistä on tullut mulle jo teininä se ykköspaikka. Sen jälkeen suunta on useimmiten ollut sinne. On tullut käytyä varmaankin lähemmäs parikymmentä kertaa.

   Poista
 2. Olipas ihania lomakuvia! Aurinko ja lämpö ei varmasti lainkaan hullumpi vaihtoehto tähän aikaan vuodesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Teki kyllä hyvää, vaikka ensin vastustinkin. Meni sitten ihan leppoisissa tunnelmissa (ekaa iltaa lukuunottamatta), kun sai vaan levätä ja olla.

   Poista
 3. Kiitos ihanista lomakuvista. Taidan lisätä illan *tahtoo matkustaa* listaani Vietnamin, siihen hyppäsi jo Meksiko eräästä toisesta suunnasta :-)
  Huikea esittely mopon monista ulottuvuuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Suosittelen Vietnamia ! Ja Meksikoon mäkin haluaisin. Se voisi olla seuraava.

   Mopot oli kyllä melkoisen suosittuja tuolla. Ymmärrettävää, kun kerran sillä sai liikkumaan koko perheen. Täällä meillähän istuu joka autossa perinteisesti vain yksi henkilö. Tuon maan väkimäärällä olisi muuten melkoiset ruuhkat.

   Poista
 4. Ihanat kuvat, siis I-HA-NAT! Ja nyt mun on pakko saada itseni sinne Instagramiin tän vuoden aikana!

  VastaaPoista
 5. Ooh, matka. Täytyy kyllä sanoa että en koskaan ole pitänyt itseäni kateellisena ihmisenä enkä ymmärrä niitä, jotka eivät osaa olla onnellisia toisten onnellisuudesta ja kivoista jutuista, joita toisille sattuu. Mutta oon kyllä huomannut nyt, että yritän vältellä näitten lomakuvien kattelua. Lomat ja matkailu ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ei. Sit sun pitää kyllä jättää mu seuraava postaus väliin. Lisää kuvia tulossa ;)

   Kateudesta sun kanssa täysin samaa mieltä. Se ei kuitenkaan hyödytä mitään, haittaa vaan itselle.

   Poista
  2. Jep, paljon kivempi omakin elämä kun voi iloita toistenkin puolesta! Ja pitää mun ne seuraavatkin kuvat kattoa :)

   Poista
 6. Ihanaa, että teillä oli hyvä reissu. Kuvat on upeita!

  VastaaPoista
 7. Tunnelmallisia kuvia mielenkiintoisen näköisestä paikasta :) Valmismatkoissa on puolensa, varsinkin jos haluaa ennen kaikkea rentoutua. On niin paljon vaivattomampaa, kun joku muu on hoitanut hommat niin, että itse ei tarvita vaivata päätänsä kuin sillä, jaksaako vielä syödä lisää, jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :) Niin on. Ihana tuntea joskus, että ainoa huolehdittava asia on niinkin pieni, että pitää päättää, minkä ravintolan penkkiin pyllynsä illalla pistää. All inclusive paikoista en niin välitä, mutta muuten pakettijärjestelyt toimii. Nykyään itse kerätyt (lennot, majoitus, kuljetukset jne) matkat ei edes tule mitenkään merkittävästi halvemmaksi.

   Joskus ajattelin, että palaset itsevalitsemalla pääsisin sellaisiin paikkoihin, joissa ei niin moni olisi käynyt. Jotenkin mukahienompaa. Samat turistithan silti niissä hotelleissa yöpyvät :D

   Poista