Sisällön tarjoaa Blogger.

REMONTTI - KUIN OLISIN ILOKAASUA OTTANUT
Näitä kuvia katsellessa ei tule heti mieleen, että se kutkuttava tunne mahan pohjassa on ihan järjetön ilo ja onni siitä millaiseen kotiin pääsen kohta muuttamaan. Kaikki on kuitenkin paremmin, kun hyvin. 

Niinhän siinä taas kävi - pieni pintaremontti paisui ja pelkällä maalilla ei taideta selvitä yhdessäkään neliössä. Janne sanoi tänä aamuna, että niin sitä remonttia pitäisikin tehdä. Purkaa ensin kaikki ja suunnitella vasta sitten. Minusta tää taas tuntuu enemmän rakentamiselle, kun remontoinnille. Yhtä kaikki - tästä tulee niin hyvä.

Nyt on kaikki epämääräinen aines raastettu irti. Ne kummat levyt katossa, muovimatot, päälle maalatut tapetit ja niin edelleen. Nauloja on nypitty lattia levyjen jäljiltä satoja. Tapettia hinkattu. Ja kostutettu. Ja hinkattu. Riemuittu jokaisesta postimerkin kokoisesta lattialle tippuneesta kappaleesta. Mä olen ollut  järjettömän onnellinen tuosta miehestä, joka jaksaa. Tai siis haluaa, ei väkisin väännä. Itse olen ollut mukana niinä päivinä, kun virtaa on riittänyt. Yksi kaveri (hullu, joka väittää nauttivansa tapettien raastamisesta) oli illan apuna ja toinen auttoi käyttökelvottoman purkujäteen Kivikkoon viemisessä. Ja suunnitelmia - niitä on tehty varmasti jokaiselta kantilta katsoen.

Kävimme keskiviikkona allekirjoittamassa keittiötilauksen Töölön Puustellilla. Nyt se siis tapahtuu. Meille todellakin tulee (tuohon toiseksi viimeisen kuvan epämääräisen läikikkääseen kohtaan) valkoinen Miinus-keittiö. Tässä vaiheessa haluan kertoa teille hyvät uutiset. Sain keittiön osalta neuvoteltua blogiyhteistyön. Sovimme Puustellilla, että kuvaan ja kerron blogissa miten kaikki sujuu ja millainen lopputulos on. Ihanteellinen tilanne, koska toi konsepti on musta aivan nerokas ja toimittaja ihan itse (Jannen suostuttelusta lähtien) valittu ennen sopimusta. Postauksia vastaan sain kuitenkin keittöstä alennuksen ja läpinäkyvyyden merkeissä merkkaan postaukset tunnisteella "yhteistyössä". Muita osin remonttia tehdään kokonaan itse maksetuilla tavararoilla ja palveluilla.

No niin siis ... tänä aamuna kävi työmaalla kuhina. maalari, puuseppä ja puulattioiden ammatilainen. Tarkoitus oli tehdä paljon itse, mutta tasoitustyöt katoissa ja seinissä osoittautuivat niin valtaviksi, että tässä kohtaa on parempi luottaa siihen, joka joku tietää mitä tekee. 

Maalarin kanssa tänään jutellessa paljastui, että hän käy juuri kipsitöihin lisäkoulutusta ja voi siis tehdä meille kattoon rosetin. Kannatti avata suu tämänkin haaveen osalta. Sellainenhan on jäljistä päätellen joskus tuossa ollutkin, joten tuntuisi hyvälle palauttaa huone alkuperäiseen asuunsa siltä osin.

Puulattioiden ammattilaisenkin käydessä paljastui iloinen yllätys. Lattia on täysin kunnossa ja hiottavissa. Muutama lauta pitää vaihtaa, mutta työn kokonaishinnasta tuli tarjotessa niin kohtuullinen, että sovittiin päivä heti. Lattian viimeistelytyöt saadaan tehdä itse telan kanssa, kun vaan keksitään millainen maali / lakka laitetaan.

Ja viimeisempänä hyvänä uutisena kerron korokkeesta. Tuli valittua suosituksen perusteella hommaan sellainen kaveri, joka hetken tuumailtuaan ehdotti, miten asian itse tekisi. Suunnitelma vaikuttaa jo tässä vaiheessa niin hyvälle, että voin luottaa lopputulokseen. Olo on, kuin kävelisi metrin maanpinnan päällä. 

Kohti viikonloppua!

VIIKON PARAS UUTINEN - KATON KORISTELISTAT
Katsokaa mitä noiden kammottavien levyjen alta paljastui - vanha katto koristelistoineen. Meitä oli varoiteltu, että jos purkamaan lähdetään, niin sieltä voi paljastua mitä vaan. Tämän ikäluokan talossa (rakennettu 1902) ei verkotetut oljetkaan olisi kuulema ihan tavaton yllätys. Hyvä huoneilma kiinnosti kuitenkin niin paljon, että päätettiin ottaa kaikki saatava irti ja tehdä hyvää päälle. Janne alkoi tänään purkamaan asunnon katoon tehtyä madallusta.

Huoneeseen tuli lisää korkeutta 30 senttiä sen entisen 304:n senttimetrin päälle. Mä olen niin iloinen, että intouduin tekemään todella häiriintyneen näköisiä tuuletusliikkeitä kesken työpäivän ja lähdin lounastauolla uudelle kodille kuvaamaan. Hyvä tulee !Täältä näätte millainen katto oli ennen operaation aloittamista.

REMONTTIA JA KEITTIÖSUUNNITTELUA

puustelli miinus keittiö keittiöremontti
puustelli miinus keittiö keittiöremontti
Tehty:

- purettu levytykset ja muovimatot lattioista
- pidetty yhden illan verran tapetinrepimisterapiaa
- annettu fb:n kierrätysryhmien kautta pois vanhat kaasuhellat, vaatekaapit jne jne
- irrotettu vanhat keittiönkaapit

 Seuraavaksi:

- lähtee purkujäte Kivikkoon
- valitaan keittiö ja laitetaan se tilaukseen
- revitään loput tapetit alas seiniltä
- tulee puuseppä suunnittelemaan asuinhuoneen koroketta. Jes !!
- aletaan maalaushommiin. Seiniin ja lattiaan vaaleaa.

 Myöhemmin:

- nikkaroidaan vanhasta yläkaapista ja laatikostosta senkki
- maalataan sisäikkunat valkoisella
- päätetään mitä tehdään kylpyhuoneelle. ( Onko kaakelimaaleista kokemuksia? )
( Kuvissa tämän päivän keittiösuunnitelun luonnoksia - Puustellimiinus )

TAIKAUSKOA VAI MITÄ ?


Nyt, jos koskaan, olisi syytä alkaa epäuskoiseksi.
Joku joskus sanoi, että se on se Ranska, kun yrittää ottaa minut hengiltä.
Vaikka ihana maa onkin.

Olen aina nauranut asialle.

Ensimmäinen (ja ainoa?) visiitti
Kuume nousi neljäänkymmeneen ja pääsin suoraan kotiin tullessa sairaalaan. Ranskanmaan kanssa sillä ei varsinaisesti ollut mitään tekemistä. Mitä nyt toimi näiden tapahtumien näyttämönä. Tuloksena oli kuitenkin pyelostomakatetri, leikkaus, miinus yksi munuainen, 50 senttiä vähemmän suolistoa, yksi puolitettu kylkiluu ja niin edelleen. Se oli endometrioosi mikä oli villiintynyt.

Toisella kerralla
Emme päässeet edes lentokentälle saakka. Matkat oli maksettu, kun sain multippelit aivoinfarktit. Se reissu meni ennenkuin ehti alkaakaan. Lento vaihtui ambulanssiajeluun ja viikon majoitukseen Meilahden sairaalassa.

Yritystä on
Ajattelin uhmata kohtaloa.
Tiistaina maksoimme tulevan matkan loppulaskun. Pariisiin pitäisi.

Sen jälkeen tapahtunutta
Samana iltana Janne astui remontissa naulaan ja sai sähköjohdon silmään. Silmän vammat jäi onneksi verenpurkaumiksi, eikä pinta vioittunut. Päivystyskeikka siitä kuitenkin tuli.

Lisäksi lämminvesivaraaja valutti rakenteisiin ja otti lopputilin.
Vieraita on tulossa tupa täyteen. 

Ei huono
Tänään on onneksi tontilla käynyt putkarin lisäksi toinenkin mies - suurehkon perävaunun kanssa. Pihasaunan lisäksi lämpenee siis vuokrapalju.

Mä siis sanoisin, että hiiteen perjantai 13 päivä.
Enkä suostu uskomaan, ettei kahta ilman kolmatta.
Yhteen sanontaan kuitenkin luotan - hyvä ruoka parempi mieli.

Rentoa (tapaturmatonta) viikonloppua ja ihanaa ystävänpäivää 
Kuvissa näkyy näiden tapahtumien lisäksi toiset mun tekemät huopatossut. Sopivat täydellisesti Marimekon pallosukkien kaveriksi.

KUN KISSA KARVANSA NOSTI
Mikäs ihmeen ihanne se on, että isompi koti on parempi? Ei sen pitäisi olla itsestään selvyys. Me otamme mieluummin vähän ja sitä täydellistä, kun paljon ja siinä mukana sitä, mitä me emme oikesti halua. 

Jokaisella saa olla ihan juuri sellainen unelmakoti ja tarpeet, kun sattuu olemaan. Meillä focus on tällä hetkellä ekologisuudessa, säästämisessä (sekä rahan, että luonnonvarojen) ja minimalistisemmassa / rauhallisemmassa ympäristössä. Askeettiseksi en halua, mutta tässä määrässä on karsimista.

Meillä on tällä hetkellä asuinneliöitä kahdessa kodissa. Yhteensä 200 neliötä + kaksi kerroksinen vanha navetta + ulkosauna tupineen + verkkovarasto vintillä + kellarikomero. Niin ja pari mökkiä. Mielestäni kahdelle liikaa. Tilaa on mihin tavaraa hillota.

Kotona kaupungissa ollessamme olemme aina samassa huoneessa - olohuoneessa, keittiössä käydään tekemässä ruokaa ja makuuhuoneessa nukkumassa. Halli on pelkkä läpikulkupaikka. Nukkumaan menemme aina yhtä aikaa, joten toisen ei tarvitse saada rauhaa toisen telkkariohjelmalta. Tila tuntuu suurelle.

Voitte vaan kuvitella mistä tämä teksti on kimmonnut. Olen asettanut itseni puolustuskannalle. Reagoinut liian herkästi ihmisten sutkauttamiin fraaseihin ja ihmettelyihin. Vain muutama on spontaanisti onnitellut uuden kodin johdosta. Yksi joka asuu 25:ssä neliössä yksin, toinen joka asuu 46:ssa neliössä kolmin ja kolmas jonka viisi jäsenisellä perheellä on reilu 60 neliötä. Muut ovat kysyneet miten me meinataan sinne mahtua. Ja miten paljon säilytystilaa sitten on. 

Siinäpä se pointti onkin. Kaksi ihmistä mahtuu neljäänkymmeneen kahteen neliöön loistavasti. Ja sitä tavaraa ei tarvitsekaan mahtua.Ugh.


Postauksen kuvituksena ensimmäiset otokset uudesta kodista.

Karsimisprojektistani: olen myynyt / lahjoitanut tähän mennessä 46 tavaraa. Näihin ei sisälly se mitä uudesta kodista on pois purettu.

FIILISKUVAT UUDET KODISTA ?


puustelli miinus
Ennenkuin yhtään ihmeellistä kattoon kiinnitettyä levyä, tummunutta lattialautaa, tai syvänpunaista
muovimattoa on irroitettu, hiottu, romutettu, kunnostettu tai siirretty - tarvitaan sunnitelma. Meidän suunnitelmassa on tällaisia elementtejä.

Asunto, jonka ostimme on puolet pienempi, kuin nykyinen. Tarkoituksena on onnistua asumaan astetta minimalistisemmin, ekologisemmin ja hallitummin. Nykyisessä kodissa neliöitä on 81. Se tuntuu kahdelle liialta. Onhan meillä tähän lisäksi myös Tyynelä. Uudessa kodissa neliöitä on 42. Siellä on keittiö, mihin mahtuu ruokapöytä ja toinen huone, mistä tulee olohuone/makuuhuone. Säilytystilaa on eteisessä lattiasta kaattoon ulottuvissa kaapeissa ja koko kylpyhuoneen kokoisessa, noin puolitoista metriä korkeassa tilassa kylppärin yläpuolella. Niin ja verkkokellarissa tottakai.

Ajatuksia tässä vaiheessa:

- opettelen pakkaamaan talvivaatteet kesällä säilöön.
- kirjahyllyn paikka tulee olemaan Tyynelässä
- on jatkettava ostamisen hallitsemista
- tahdon tuollaisen korokkeen, että tila on jaettavissa toimintoihin
- sitä paitsi sen alle mahtuu vaikka mitä
- kuinka paljon sitä valkoista maalia pitää hankkia ?

Pitää tehdä ennen muuttoa:
 - karsi

Tähän mennessä olen myynnyt 41 tarpeetonta vaatetta, kenkäparia tai tavaraa. 
Sitä ei huomaa mistään. 
Hävettää.Ensimmäinen kuva instagtramista @myinterior