Sisällön tarjoaa Blogger.

REMONTTI - KUIN OLISIN ILOKAASUA OTTANUT
Näitä kuvia katsellessa ei tule heti mieleen, että se kutkuttava tunne mahan pohjassa on ihan järjetön ilo ja onni siitä millaiseen kotiin pääsen kohta muuttamaan. Kaikki on kuitenkin paremmin, kun hyvin. 

Niinhän siinä taas kävi - pieni pintaremontti paisui ja pelkällä maalilla ei taideta selvitä yhdessäkään neliössä. Janne sanoi tänä aamuna, että niin sitä remonttia pitäisikin tehdä. Purkaa ensin kaikki ja suunnitella vasta sitten. Minusta tää taas tuntuu enemmän rakentamiselle, kun remontoinnille. Yhtä kaikki - tästä tulee niin hyvä.

Nyt on kaikki epämääräinen aines raastettu irti. Ne kummat levyt katossa, muovimatot, päälle maalatut tapetit ja niin edelleen. Nauloja on nypitty lattia levyjen jäljiltä satoja. Tapettia hinkattu. Ja kostutettu. Ja hinkattu. Riemuittu jokaisesta postimerkin kokoisesta lattialle tippuneesta kappaleesta. Mä olen ollut  järjettömän onnellinen tuosta miehestä, joka jaksaa. Tai siis haluaa, ei väkisin väännä. Itse olen ollut mukana niinä päivinä, kun virtaa on riittänyt. Yksi kaveri (hullu, joka väittää nauttivansa tapettien raastamisesta) oli illan apuna ja toinen auttoi käyttökelvottoman purkujäteen Kivikkoon viemisessä. Ja suunnitelmia - niitä on tehty varmasti jokaiselta kantilta katsoen.

Kävimme keskiviikkona allekirjoittamassa keittiötilauksen Töölön Puustellilla. Nyt se siis tapahtuu. Meille todellakin tulee (tuohon toiseksi viimeisen kuvan epämääräisen läikikkääseen kohtaan) valkoinen Miinus-keittiö. Tässä vaiheessa haluan kertoa teille hyvät uutiset. Sain keittiön osalta neuvoteltua blogiyhteistyön. Sovimme Puustellilla, että kuvaan ja kerron blogissa miten kaikki sujuu ja millainen lopputulos on. Ihanteellinen tilanne, koska toi konsepti on musta aivan nerokas ja toimittaja ihan itse (Jannen suostuttelusta lähtien) valittu ennen sopimusta. Postauksia vastaan sain kuitenkin keittöstä alennuksen ja läpinäkyvyyden merkeissä merkkaan postaukset tunnisteella "yhteistyössä". Muita osin remonttia tehdään kokonaan itse maksetuilla tavararoilla ja palveluilla.

No niin siis ... tänä aamuna kävi työmaalla kuhina. maalari, puuseppä ja puulattioiden ammatilainen. Tarkoitus oli tehdä paljon itse, mutta tasoitustyöt katoissa ja seinissä osoittautuivat niin valtaviksi, että tässä kohtaa on parempi luottaa siihen, joka joku tietää mitä tekee. 

Maalarin kanssa tänään jutellessa paljastui, että hän käy juuri kipsitöihin lisäkoulutusta ja voi siis tehdä meille kattoon rosetin. Kannatti avata suu tämänkin haaveen osalta. Sellainenhan on jäljistä päätellen joskus tuossa ollutkin, joten tuntuisi hyvälle palauttaa huone alkuperäiseen asuunsa siltä osin.

Puulattioiden ammattilaisenkin käydessä paljastui iloinen yllätys. Lattia on täysin kunnossa ja hiottavissa. Muutama lauta pitää vaihtaa, mutta työn kokonaishinnasta tuli tarjotessa niin kohtuullinen, että sovittiin päivä heti. Lattian viimeistelytyöt saadaan tehdä itse telan kanssa, kun vaan keksitään millainen maali / lakka laitetaan.

Ja viimeisempänä hyvänä uutisena kerron korokkeesta. Tuli valittua suosituksen perusteella hommaan sellainen kaveri, joka hetken tuumailtuaan ehdotti, miten asian itse tekisi. Suunnitelma vaikuttaa jo tässä vaiheessa niin hyvälle, että voin luottaa lopputulokseen. Olo on, kuin kävelisi metrin maanpinnan päällä. 

Kohti viikonloppua!

TALLINNA: MAJOITUS- JA ILLALLISVINKKI

solo sokos hotel estoria

vanhakaupunki

vanhakaupunki

vanhakaupunki


vanhakaupunkivanhakaupunki kaupungin katot

vanhakaupunki kaupungin katot

vanhakaupunki kaupungin katot

vanhakaupunki kaupungin katot

vanhakaupunki kaupungin katot

vanhakaupunki kaupungin katot

merilokki

vanhakaupunki kaupungin katot


Käytiin viikonloppuna yhden yön visiitillä Tallinnassa. Appiukko täytti 70-vuotta ja reissu järjestettiin hänelle yllätyksenä. Mukana oli myös Jannen sisko perheineen. Meidän resepti onnistuneeseen minilomaan (nuorison, vaarien ja oman viihtymisen kannalta) on tässä:

- Matkat Suomen lipun alla purjehtivalta Finlandialta (Eckerö Line). Kyllä - mä oon vähän niuho näissä hommissa. Pitää miettiä mihin ne rahat seilaa.

- Hytit matkan ajaksi, että saa tarvittaessa omaa rauhaa. Mä olin onnellinen, kun sain rauhassa lukea, eikä tarvinut etsiä istumapaikkaa hälystä.

- Aamupalavaraus laivalle etukäteen

- Hotelli hyvällä sijoituksella. Eli sillä mikä on mieleen itsekullekin. Meille se oli tällä kertaa tällainen - kokeilimme ja hyväksi havaitsimme uuden Solo Sokos Hotel Estorian. Nuoret pääsivät kaupoille Virukeskukseen, satamasta lähtien kaikki on kävelyetäisyydellä, aamiainen on luksus ja ne sängyt!!

- illallisvaraus Sfrääristä. Luomua, pientuottajia ja rento ilmapiiri. Sfäärin yhteydessä toimii myös putiikki, mistä voi löytää vaatteita tai tuliaisia.

Rähmäisestä säästä huolimatta Tallinna näyttäytyi taas meille kauniina. Matka oli juuri tälle porukalla sopiva. Ensi kerralla mennen Jannen kanssa kaksin. Yövyn pienessä hotellissa jollain sivukujalla, käyn kuvaamassa sen satamassa sijaitsevan vanhan vankilan ja syön V:ssä. Se olisi ehkä ollut appiukolle liian extreme.Mitkä on sun parhaat Tallinna vinkit? 
Vieläkö siitä kaupungista löytyy jotain uutta vai onko kaikki koettu?

VIIKON PARAS UUTINEN - KATON KORISTELISTAT
Katsokaa mitä noiden kammottavien levyjen alta paljastui - vanha katto koristelistoineen. Meitä oli varoiteltu, että jos purkamaan lähdetään, niin sieltä voi paljastua mitä vaan. Tämän ikäluokan talossa (rakennettu 1902) ei verkotetut oljetkaan olisi kuulema ihan tavaton yllätys. Hyvä huoneilma kiinnosti kuitenkin niin paljon, että päätettiin ottaa kaikki saatava irti ja tehdä hyvää päälle. Janne alkoi tänään purkamaan asunnon katoon tehtyä madallusta.

Huoneeseen tuli lisää korkeutta 30 senttiä sen entisen 304:n senttimetrin päälle. Mä olen niin iloinen, että intouduin tekemään todella häiriintyneen näköisiä tuuletusliikkeitä kesken työpäivän ja lähdin lounastauolla uudelle kodille kuvaamaan. Hyvä tulee !Täältä näätte millainen katto oli ennen operaation aloittamista.

REMONTTIA JA KEITTIÖSUUNNITTELUA

puustelli miinus keittiö keittiöremontti
puustelli miinus keittiö keittiöremontti
Tehty:

- purettu levytykset ja muovimatot lattioista
- pidetty yhden illan verran tapetinrepimisterapiaa
- annettu fb:n kierrätysryhmien kautta pois vanhat kaasuhellat, vaatekaapit jne jne
- irrotettu vanhat keittiönkaapit

 Seuraavaksi:

- lähtee purkujäte Kivikkoon
- valitaan keittiö ja laitetaan se tilaukseen
- revitään loput tapetit alas seiniltä
- tulee puuseppä suunnittelemaan asuinhuoneen koroketta. Jes !!
- aletaan maalaushommiin. Seiniin ja lattiaan vaaleaa.

 Myöhemmin:

- nikkaroidaan vanhasta yläkaapista ja laatikostosta senkki
- maalataan sisäikkunat valkoisella
- päätetään mitä tehdään kylpyhuoneelle. ( Onko kaakelimaaleista kokemuksia? )
( Kuvissa tämän päivän keittiösuunnitelun luonnoksia - Puustellimiinus )

TAIKAUSKOA VAI MITÄ ?


Nyt, jos koskaan, olisi syytä alkaa epäuskoiseksi.
Joku joskus sanoi, että se on se Ranska, kun yrittää ottaa minut hengiltä.
Vaikka ihana maa onkin.

Olen aina nauranut asialle.

Ensimmäinen (ja ainoa?) visiitti
Kuume nousi neljäänkymmeneen ja pääsin suoraan kotiin tullessa sairaalaan. Ranskanmaan kanssa sillä ei varsinaisesti ollut mitään tekemistä. Mitä nyt toimi näiden tapahtumien näyttämönä. Tuloksena oli kuitenkin pyelostomakatetri, leikkaus, miinus yksi munuainen, 50 senttiä vähemmän suolistoa, yksi puolitettu kylkiluu ja niin edelleen. Se oli endometrioosi mikä oli villiintynyt.

Toisella kerralla
Emme päässeet edes lentokentälle saakka. Matkat oli maksettu, kun sain multippelit aivoinfarktit. Se reissu meni ennenkuin ehti alkaakaan. Lento vaihtui ambulanssiajeluun ja viikon majoitukseen Meilahden sairaalassa.

Yritystä on
Ajattelin uhmata kohtaloa.
Tiistaina maksoimme tulevan matkan loppulaskun. Pariisiin pitäisi.

Sen jälkeen tapahtunutta
Samana iltana Janne astui remontissa naulaan ja sai sähköjohdon silmään. Silmän vammat jäi onneksi verenpurkaumiksi, eikä pinta vioittunut. Päivystyskeikka siitä kuitenkin tuli.

Lisäksi lämminvesivaraaja valutti rakenteisiin ja otti lopputilin.
Vieraita on tulossa tupa täyteen. 

Ei huono
Tänään on onneksi tontilla käynyt putkarin lisäksi toinenkin mies - suurehkon perävaunun kanssa. Pihasaunan lisäksi lämpenee siis vuokrapalju.

Mä siis sanoisin, että hiiteen perjantai 13 päivä.
Enkä suostu uskomaan, ettei kahta ilman kolmatta.
Yhteen sanontaan kuitenkin luotan - hyvä ruoka parempi mieli.

Rentoa (tapaturmatonta) viikonloppua ja ihanaa ystävänpäivää 
Kuvissa näkyy näiden tapahtumien lisäksi toiset mun tekemät huopatossut. Sopivat täydellisesti Marimekon pallosukkien kaveriksi.

KUN KISSA KARVANSA NOSTI
Mikäs ihmeen ihanne se on, että isompi koti on parempi? Ei sen pitäisi olla itsestään selvyys. Me otamme mieluummin vähän ja sitä täydellistä, kun paljon ja siinä mukana sitä, mitä me emme oikesti halua. 

Jokaisella saa olla ihan juuri sellainen unelmakoti ja tarpeet, kun sattuu olemaan. Meillä focus on tällä hetkellä ekologisuudessa, säästämisessä (sekä rahan, että luonnonvarojen) ja minimalistisemmassa / rauhallisemmassa ympäristössä. Askeettiseksi en halua, mutta tässä määrässä on karsimista.

Meillä on tällä hetkellä asuinneliöitä kahdessa kodissa. Yhteensä 200 neliötä + kaksi kerroksinen vanha navetta + ulkosauna tupineen + verkkovarasto vintillä + kellarikomero. Niin ja pari mökkiä. Mielestäni kahdelle liikaa. Tilaa on mihin tavaraa hillota.

Kotona kaupungissa ollessamme olemme aina samassa huoneessa - olohuoneessa, keittiössä käydään tekemässä ruokaa ja makuuhuoneessa nukkumassa. Halli on pelkkä läpikulkupaikka. Nukkumaan menemme aina yhtä aikaa, joten toisen ei tarvitse saada rauhaa toisen telkkariohjelmalta. Tila tuntuu suurelle.

Voitte vaan kuvitella mistä tämä teksti on kimmonnut. Olen asettanut itseni puolustuskannalle. Reagoinut liian herkästi ihmisten sutkauttamiin fraaseihin ja ihmettelyihin. Vain muutama on spontaanisti onnitellut uuden kodin johdosta. Yksi joka asuu 25:ssä neliössä yksin, toinen joka asuu 46:ssa neliössä kolmin ja kolmas jonka viisi jäsenisellä perheellä on reilu 60 neliötä. Muut ovat kysyneet miten me meinataan sinne mahtua. Ja miten paljon säilytystilaa sitten on. 

Siinäpä se pointti onkin. Kaksi ihmistä mahtuu neljäänkymmeneen kahteen neliöön loistavasti. Ja sitä tavaraa ei tarvitsekaan mahtua.Ugh.


Postauksen kuvituksena ensimmäiset otokset uudesta kodista.

Karsimisprojektistani: olen myynyt / lahjoitanut tähän mennessä 46 tavaraa. Näihin ei sisälly se mitä uudesta kodista on pois purettu.

BLOGIPORUKAN TAMPERELankakauppa täynnä väkeä, naurua ja lusikan kilinää teekupin reunaan. Arvostan.


Design Boulevard ja ihana Karita
Tsekkaa instassa kilpailu #designboulevardteatime


huili huililehtiDesign Boulevard : Huili bongattu hyvästä seurasta.Supermukava: minä turhan vakavana - mutta huomaa noi verhot !riike design
domdom: mustavalkoiset kortit Riike ja vieressä joku aivan ihastuttava printti

Pendolino S45 Tampereelle. Lauantai kello 10.45. Vieressäni vanhapari. Matkaeväänä mehua omista mustaherukoista. Matka-aikaa mennyt noin 15 minuuttia. On jo ihmetelty hyvin hitsatut kiskot; ei yhtään kolise, vauhti; ei tähän pääsisi höyryjunalla, erikoiset rakennukset matkan varrella ja muu nykymaailman meno. 

Minulle tuli mieleen, että pienestä lapsesta kaikki on uutta ja ihmeellistä, samoin vanhasta ihmisestä usein. Tässä välissä ei sitten taida olla mikään ihmeellistä. 

Mä en pakannut mukaan eväitä, enkä sisäkenkiä. Ajattelin, että istun ja olen kohta perillä. Olisi kyllä pitänyt samalla tavalla ottaa matkasta kaikki irti.

Perillä Tampereella otinkin. Tapasin ihania ihmisiä, käytiin ihanissa kaupoissa ja syötiin ihanaa ruokaa. 


Kiitos sovitusta visiiteistä
Lankakauppa Kerä - miten ilahduttavia tuotteita ja ilahduttava meno. Siellä istui porukkaa neulomassa. Näin on kuulema joka lauantai. 
Design Boulevard - ihana Karita oli keittänyt meille teetä. Tsekkaa instasta kilpailu #designboulevardteatime
Masu Asian Bistro - yksinkertaisesti nam ! Huomaa - ei yhtään kuvaa. En ehtinyt.

Erityiskiitos tämän päivän järjestämisestä

Ja kiitos iloisesta seurasta